Зашто се људи етикетирају на основу аутомобила који возе ?

Како се дошло до тога да машина трпи етикетирања због људи и обратно ? Зашто су људи толико ограничени и искомплексирани да осећају потребу да лупе етикету некоме због аута који вози иако га никад нису упознали ? Јел то изражено највише на овом Балканистану или је свуда присутно ?
Ja bih rekao da je svuda prisutno, iz iskustva kazem jer mene prvog iznervira kada vidim da neko na primer vozi passata I ponasa se kao da ima BMW ili Mecku. Imao sam ortaka Koji je tvrdio da je Passat daleko bolji od prethodna dva pomenuta automobila, plus da ne pominjem bahato ponasanje tih vozaca. Za takve ljude se samo prekrstim jer su neki automobili u mom slucaju Passata usrali svojim glupim stavom.

Naravno da ne ubija auto nego vozač ali kapiras valjda sta hoću da ti kažem. Ni jedna Lada mi nije ušla u makaze na putu jer ladom ne možeš da divljaš. A Audi i BMW mi ulazili u makaze 100 puta. Kod nas vozači koji voze brža i jača auta ne znaju da se kontrolišu u većini slučajeva. Niko ko vozi 160 tamo gde je ograničenje 80 nije dobar vozač nego budala koja čeka da naiđe na situaciju koju neće moći da iskontroliše. Kod nas ljudi kupuju automobile radi kurčenja a ne radi realne potrebe. Ja imam 5 vozila u dvorištu jer imamo i privatnih i poslovnih potreba i kupovao sam ih u skladu sa time. A neko ima polovnog BMW-a ili Audija sa 500.000 na satu i smatra da je uspešan u nečemu i ponaša se kao idiot u saobraćaju. Moja vozila su maks održavana i uprkos što se stalno voze na ni jednom nemaš ni jednu falinku. A ti polovnjaci sa kojima se oni ***** su u 80% slučajeva nebezbedni za vožnju i nemaju ni para ni znanja da to održavaju.
Siguran sam da ima i toga.

Mislim da je najgori vozač u jakom autu onaj ko hoće da se dokaže i ko je celog života vozio loš auto, pa sad ima potrebu da se iživi.

Na drugu stranu, poznajem puno ljudi koji celog života voze dobre aute, i oni obično nemaju neku potrebu da se iživljavaju.

Siguran sam da ima i toga.

Mislim da je najgori vozač u jakom autu onaj ko hoće da se dokaže i ko je celog života vozio loš auto, pa sad ima potrebu da se iživi.

Na drugu stranu, poznajem puno ljudi koji celog života voze dobre aute, i oni obično nemaju neku potrebu da se iživljavaju.
Nema potrebe da se iživljava onaj koji je sposoban i koji zna koliko love treba da se zaradi da se kupi nov. A ovi pajseri sa polovnjacima od preko 15 godina su u većini slučajeva samo potencijalne ubice na putu. Voze izdrndane krševe koji imaju sto falinka i većina bila čukana preko pa ovde dovezena. I pričaju o vožnji a ne znaju ni stanje svog krša. Onaj koji ima standard celog života da vozi mlade ili nove automobile taj ih i ceni i njemu nije bitno da divlja nego traži udobnost i luksuz u vozilu. Ovi što se zaduzivali za polovnjaka 20 godina starog pa divljaju su dileje najobicnije.

Da se vratimo na naslov teme...
Da bi se dobio neki logičan odgovor mora se znati da većina ljudi u Srbiji ne vozi ono što bi želelo...
Okarekterisati ga prema tome ne bi bilo korektno...
Lično sada ne maštam nešto o automobilima niti bi dao neki veliki novac za njega...kao momčić sam želeo opel calibru ali nisam je tada mogao priuštiti...
Sada bi mozda nesto ovako...
1000018702.jpg

1000018703.jpg

Pa sad srbi su ti ono: u gladnih su ogromne oči pa vire komšiju u tanjir, auspuh itd. Kradu poštu otvaraju samo da vidim koliko plaća i slično.
Uglavnom popunjavaju svoje anomalije.
wow, ja sam imao komsiju koji mi je krao racune za struju , a ja mislio da bi mi pravio sitne pakosti , a u pravu si , tacno je da je verovattnije da bi znao koliko placam struju....
Koliko sam ja glup za Srbe i njihovu pakost, to je nevidjeno...

Meni ni za hiljadu godina ne bi palo na pamet da me tangira koliko trosi komsija, jos komsija sa kime nisam drugar....

Back