Има ли превише аутомобила или премало паркинга?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

?

• Превише аутомобила

• Премало паркинга

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Eh , ako krenemo sa o tome ti pricam, to ce dovesti do ludila, jer vise je Srba nenormalno nego sto je normalno ...
Vise srbia je daj nemoj da s.eres i nastavi neodgovorno da se ponasa nego sto je onih koji su razumni i pazljivi..
Tako da tek to ne sme da se uradi , to o tome ti pricam, to ne sme kod Srba....to nikako...

Ja stvarno ne znam za normalnog srbina koji nije na svoj cosak, stvarno ne znam...
Tako da o tome ti pricam ne sme nikako....niti varijanta kako bih ja to sredio .....uh...dovoljno je reci probaj nekad ljudima da ucinis nesto pa ces videti kako ne mogu da se dogovore nikako .....cak i kad imaju ocigledno koristi....jedino drp ujedinjuje Srbe...za sada je tako...jedino drp...
Dobro! Ti imaš svoje, a ja svoje mišljenje. Ti imaš jedan pogled na situaciju, ja drugi. I to je OK. Nemam ništa protiv. Ne možemo svi isto razmišljati.

Ma ja ovde uopste ne iznosim moje razmisljanje o problemu , nego bas o situaciji..

99% srba razbilja dupetom, neko micikanom , ali hajde, to je naprednija varijanta...
Nego je tema postavljena tako da bukvalno odrazava i podrzava taj dupe stil razmisljanja, sto je valjda i normalno , inace ne bi bio tako masovan stil razmisljanja..
Mozda je jasnije ako kazem svoje dupe stil razmisljanja...
Ali pre toga ide ovo , dupe stil razmisljanja pa to ocigledno postane svoje dupe stil razmisljanja...

Ali nigde nema logike niti razmisljanja...

A to da li cemo koristiti podvarijante , to je druga prica..
Dupe stil razmisljanja ima podvarijante..

Komunisticki , mi sve cinimo da se ugodi za korist naroda , floskula, demagogija, a ovamo ebu na ne otresaju...
komunjarski , mi sve cinimo za narod, ali moramo biti malo i ekonomski odgovorni prema raznim faktorima, citaj tipovima,interesnim krugovima....
ekoloski , sve to treba podrediti zdravom mirisnom vazduhu i lepo nasminkanim ulicama, te ekoloski postaje ekoestetski stil, sto nije uopste isto...ali jeste kod DL
ekonomski , svi smo mi siromasni , balkan je siromasan treba gledati kako se stvaraju pare , ali ne da ih vi stvarate nego mi , a vi da pomazete, nista samoinicijativno
naucno , treba reci da je to rekao i potvrdio imalac doktorata, a ovo dugogodisnji profesor na katedri toj i toj , a tamo je dosao zato sto je bio dobar sa tim i tim
insta , jeste tako kazu da su i tamo resili taj problem i sad im je lepo .....tako da pametni ljudi

Kao svi smo budale i ne znamo da parking servis gubi što opštinska vlast dozvoli da svaki kafić zauzme 3 do 5 mesta za terasu, pa naplati po stolu kao da je radni prostor, a onda dozvoli prijavu još jedno ili dva mesta za svakog radnika u kafani iako nema vozilo, pa gazda izdaje parking 100evrića dnevno, pošto mu rodjak baš radi u parking servisu. Pare čak i ne dele.

Realno ima previše automobila. A i saobraćajna kultura nam je nikakva.
Tako je! Ima previše automobila. A, kultura je... 🤮 Nego, ovde su se neki suviše utripovali, u prosipanju nekakvih, samo njima znanih filozofija, u grčko-rimskom stilu. Pa šta god čovek da napiše, bude dočekan na nož. I, onda, kad vidiš, da osoba nastavlja, istom mantrom, ustanoviš, da ta osoba, možda i nije sama svoja.

Ovo što ću napisati ne važi samo za Beograd nego i za NS, Niš pa sve do malih mestašca poput Prokuplja itd.

Automobilima treba smanjiti broj parking mesta na otvorenom i zameniti ih velikim višespratnim garažama, kako u centru tako i na periferiji. Kada auta ne budu bila na ulici i kada autom ne možeš "ući" u prodavnicu ili zgradu, onda ćeš razmisliti da li moraš autom da ideš. Kontrolisati sve strožije, što više Oka Sokolovih, kazne samo da pršte, naravno tek nakon što se u naselju te garaže izgrade.

Oslobođeno mesto na trotoarima dati pešacima, biciklistima i trotinetašima, poboljšati javni prevoz i grad se tako pretvara u mesto za ljude, za lep i prijatan život. Ko ima kuću nek parkira u dvorištu a ne ispred njega, ko je kupio mesto u zgradi bez parkinga nek parkirau garaži na 300-500m udaljenosti, smanjiš buku, ulepšaš grad i ljudi će polako početi da hodaju umesto da voze.

U osnovi, holandski scenario.

Премало паркинга... Боље рећи премало планирања, размишљања унапред, урбанизма...

Не могу се цели крајеви са породичним кућама мењати са самбеним зградама и онда очекивати да ће да буде довољно паркинга. Јесте, нове зграде морају да имају унутрашњи паркинг, али шта са онима који им долазе у госте или послом - разни достављачи, мајстори и слично. Где они да се паркирају? Једна породична кућа може да "прими" један аутомобил у госте... Једна зграда никако не може да смети 5 или 10 аутомобила који дођу ради Светог Николе, Нове године или слично.

Друга ствар је што ће додатни саобрај да опретети улице. Много више станара по тим новим зградама треба да оде на посао, у куповину... разно. Треба направити веће улице, више трака, појачати градски превоз.

Обавезно треба испитати услове кишне канализације. Кућа на плацу, где около имамо травњак, уопште није исто као велика зграда која заузима цео плац и где травњака више нема. Помножите до са 10 или 100, па ћете увидети проблем.
Читам јуче на некој вести директора водовода и канализације... Као, не могу да се направе одводи за обилне пљускове који нас све чешће погађају. Е па, нисам уверен да се не може. Можда је тешко и скупо, али боље од садашњег се свакако може, нико не може да ме убеди у супротно.
Не може се имати идеално решење, али може се учинити више.

Када бисмо инвеститоре у нове зграде обавезали да плате и део трошкова радова на кишној канализацији... Не верујем да би сви по списку хрлили у радове, као што је то сада случај.

A i saobraćajna kultura nam je nikakva.
llll.jpg

Back