mario80
Stara legenda
- Poruka
 - 86.323

U centru obavljam sve peške, pijaca 4-5 km i sve ostalo, auto samo ako je preko 10 km i neka nabavka ili vukljanje pa vikendica. Maltretman je parking inače bi se vozikao. Ovako mi jedan rezervoar traje 2 meseca.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa ti kupujes ta kola vec jedno 3 godine.Ja se razmišljam da uzmem ženi smarta ili lupa ili a2 ili neki c2 pa ja da ga drljam po gradu nekako mi je i20 postao prevelik za centar :-)
Da, da grešku sam napravioNe žalim se na motor, generalno nemaju problema osim hladnjaka ulja koji je preskup nov a polovan da valja je teško naći.
Imao sam sitnih problema oko elektronike, senzori uglavnom ali nisu skupi novi.
Imam nešto preko pola miliona pravih kilometara.
Astra J ne može biti 2001. Možda si mislio 2011.?
Po meni je bolji auto sa većom kilometrožom i dobrim održavanjem nego obratno.
Vozim službenu Merivu i to mi je bilo prvi put da sam vozio i da sam se vozio u tim kolima i imam samo reči hvale za taj auto. Prilično kvalitetan auto za svoj cenovni rang.Opel Meriva je super vozilo. Na tek malo više od 4m ima 2630mm osovinskog razmaka (kao Golf) i 1624mm visine. Dvometraši sjede bez problema u njoj. Prtljažnik 350 litara (kao Golf).
Ja ga imam evo skoro 2 godine (Merivu A) i oduševljen sam s njom. Prostor, izrada, koncept, ma sve.Vozim službenu Merivu i to mi je bilo prvi put da sam vozio i da sam se vozio u tim kolima i imam samo reči hvale za taj auto. Prilično kvalitetan auto za svoj cenovni rang.
Naprave ogroman auto a u njega nema mesta pozadi sve skuceno ,recimo Bmw 3 ,Audi A4 …
Astra J isto. Kada sednem kao na podu da sedim. Gepek na izgled veliki ali nije baš najbolje rešen. Deo gepeka kroz koji se unose stvari je mali po visini pa traži egzibicije ako unosim malo veći kofer ili torbu.Meni je isto Opel Insignia bio takvo razočarenje da nisam mogao da verujem... Kao izgleda simpatično, napred mesta ok, nazad mesta ni za leka, čoveče moram da nakrivim glavu kad sedim ili da se spustim u sedište, ali to je ok za vožnje do pola sata, preko toga lumbalni deo me ošuri.
Da, a kad pogledaš spolja izgleda ogromna.Meni je isto Opel Insignia bio takvo razočarenje da nisam mogao da verujem... Kao izgleda simpatično, napred mesta ok, nazad mesta ni za leka, čoveče moram da nakrivim glavu kad sedim ili da se spustim u sedište, ali to je ok za vožnje do pola sata, preko toga lumbalni deo me ošuri.
Astra J isto. Kada sednem kao na podu da sedim. Gepek na izgled veliki ali nije baš najbolje rešen. Deo gepeka kroz koji se unose stvari je mali po visini pa traži egzibicije ako unosim malo veći kofer ili torbu.
Da, a kad pogledaš spolja izgleda ogromna.
Nije možda mesto za ovaj članak ali je neko moje viđenje stvari a u vezi sa konstatacijama Araon-ovim i Mario80 sa kojima se slažem.Stvarno ne znam za koga su oni pravili ta kola, za Pigmejce verovatno... Gepek isto katastrofa, jedna veća torba i kesa eventualno, plus zvučnike nabili nazad da se vide, otkineš torbom zvučnik, bio sam kod majstora 3 puta za to najmanje.
Upravo, valjda su nekako glupo napravili taj pad nazad, izgleda nekako kao suza, napred mesta super, nazad ni za glavu.
Nije možda mesto za ovaj članak ali je neko moje viđenje stvari a u vezi sa konstatacijama Araon-ovim i Mario80 sa kojima se slažem.
Kada sam kupio Astru J pozovem mog matorog da ga malo provozam da vidi ove savremene automobile. Moj matori ima 85 godina i veoma je vitalan i zdravorazuman za svoje godine. Inženjer po struci, starog kova koji je dosta poznavao tehniku 60-ih, 70-ih i 80-ih godina jer je puno radio sa njom a automobile je prilično poznavao.
Provozao sam ga jedno 40-50 km. Pita on mene koji je motor u kolima (1.6 – 115 ks) i nakon vožnje krene on da komentariše kola.
On je 1978 vozio Fiat 132 (2.0 - 112 ks) i upoređivao ga je sa tim kolima. Kaže da je astra tiša, mnogo mekša ali očekivao je veću udobnost sobzirom na izgled sedišta i mekoću. Pozadi je manje mesta nego u fiat-u. Smeta mu što se teško ulazi i izlazi iz nje , dok je u 132-ici to bilo daleko lakše. Imao je utisak da kada bi malo brže prešao preko neke izbočine na putu da bi počeli delovi da otpadaju sa astre. Previše je, za njegov ukus, lampica koje svetle i obaveštavaju te o svemu i svačemu, i mišljenja je da će to početi da se kvari vremenom i biće samo problema. Kada je čuo parking senzor nasmejao se i komentarisao da to pravom vozaču nije potrebno. Svideo mu se materijal kojim su obložena sedišta i vrata. Ima dosta pregrada za sitnice kao i nekih lampica koje osvetljavaju unutrašnjost. Gepek je, po njemu, vrlo loše koncipiran.
Prešli smo na motor i performanse, kaže da sobzirom na snagu auto ne daje osećaj velike snage i ubrzanja. Pričao je da je 132-ka sa svojih 112 hp prosto lepila za sedište i davala osećaj neverovatne snage, brzine i moći. Astra ga podseća kao na neku ukroćenu zver koja je stalno prigušena. Tvrdi da je astra stabilnija u krivinama ali misli da se teže „izvlačiš“ sa njom u nekim opasnim situacijama.
Upoređivao sam karakteristike:
ASTRA
Dužina: 4419 mm
Širina: 1814 mm
Visina: 1482 mm
Masa: 1405 kg
Snaga 115ks/6000 obrtaja
Obrtni moment: 155 Nm/6000 obrtaja
Potrošnja: 6,6 l prosečno (fabrički – u praksi 7,5 l)
FIAT 132:
Dužina: 4400 mm
Širina: 1640 mm
Visina: 1422 mm
Masa: 1150 kg
Snaga: 112ks/6000 obrtaja
Obrtni moment: 157 Nm/5600 obrtaja
Potrošnja: 9,8l prosečno
Pitam se da li su automobili istinski napredovali za poslednjih 45 godina, osim smanjene potrošnje, lepših linija i boja kao i gomile elektronike
.
Jesu, pre svega na polju bezbednosti. Baš Fiat 132 je po tom pitanju stojao veoma loše zbog trapa koji je najvećim delom bio isti kao na PZ.Nije možda mesto za ovaj članak ali je neko moje viđenje stvari a u vezi sa konstatacijama Araon-ovim i Mario80 sa kojima se slažem.
Kada sam kupio Astru J pozovem mog matorog da ga malo provozam da vidi ove savremene automobile. Moj matori ima 85 godina i veoma je vitalan i zdravorazuman za svoje godine. Inženjer po struci, starog kova koji je dosta poznavao tehniku 60-ih, 70-ih i 80-ih godina jer je puno radio sa njom a automobile je prilično poznavao.
Provozao sam ga jedno 40-50 km. Pita on mene koji je motor u kolima (1.6 – 115 ks) i nakon vožnje krene on da komentariše kola.
On je 1978 vozio Fiat 132 (2.0 - 112 ks) i upoređivao ga je sa tim kolima. Kaže da je astra tiša, mnogo mekša ali očekivao je veću udobnost sobzirom na izgled sedišta i mekoću. Pozadi je manje mesta nego u fiat-u. Smeta mu što se teško ulazi i izlazi iz nje , dok je u 132-ici to bilo daleko lakše. Imao je utisak da kada bi malo brže prešao preko neke izbočine na putu da bi počeli delovi da otpadaju sa astre. Previše je, za njegov ukus, lampica koje svetle i obaveštavaju te o svemu i svačemu, i mišljenja je da će to početi da se kvari vremenom i biće samo problema. Kada je čuo parking senzor nasmejao se i komentarisao da to pravom vozaču nije potrebno. Svideo mu se materijal kojim su obložena sedišta i vrata. Ima dosta pregrada za sitnice kao i nekih lampica koje osvetljavaju unutrašnjost. Gepek je, po njemu, vrlo loše koncipiran.
Prešli smo na motor i performanse, kaže da sobzirom na snagu auto ne daje osećaj velike snage i ubrzanja. Pričao je da je 132-ka sa svojih 112 hp prosto lepila za sedište i davala osećaj neverovatne snage, brzine i moći. Astra ga podseća kao na neku ukroćenu zver koja je stalno prigušena. Tvrdi da je astra stabilnija u krivinama ali misli da se teže „izvlačiš“ sa njom u nekim opasnim situacijama.
Upoređivao sam karakteristike:
ASTRA
Dužina: 4419 mm
Širina: 1814 mm
Visina: 1482 mm
Masa: 1405 kg
Snaga 115ks/6000 obrtaja
Obrtni moment: 155 Nm/6000 obrtaja
Potrošnja: 6,6 l prosečno (fabrički – u praksi 7,5 l)
FIAT 132:
Dužina: 4400 mm
Širina: 1640 mm
Visina: 1422 mm
Masa: 1150 kg
Snaga: 112ks/6000 obrtaja
Obrtni moment: 157 Nm/5600 obrtaja
Potrošnja: 9,8l prosečno
Pitam se da li su automobili istinski napredovali za poslednjih 45 godina, osim smanjene potrošnje, lepših linija i boja kao i gomile elektronike
.
Sta Ti, Dlugomir , Araon i ostali mislite o FIAT-ovim automobilima 70-ih i 80-ih a šta o sadašnjim?Pz i jeste poljska varijanta fijata po licenci. Ono što je meni bilo zanimljivo u ono vreme su bila sva 4 diska.

Ne bih se slozio bas .U to doba su svi automobili trulili mnogo brže nego današnji, a više su i trošili. Bilo je zanimljivih modela.
Tek ce da skacu. Prepodne sam obilazio placeve po Nemackoj, sve je uzasno skupo. Izdvojio bih jedan BMW 5 f10, 208k km, cena je prihvatljiva u sa dazbinama bi bio u rangu sa cenama automobila svog godista i opreme kod nas. U prvoj je boji, ali na dosta mesta je imao manje udarce. Branici, jedan rub pozadi, krilo ... Vozacevo sediste necim izbuseno na vise mesta, keder vozacevih vrata pokidan, dosta sitnih ostecenja u enterijeru. Kad sam upalio lanac je lupao bas glasno jedno 10-15 sekundi, posle se smirio, ali i dalje se cuo na dodavanje gasa. Rekao bih da je pred pucanjem. Kad se sve sabere, jedno 1500e ulaganja u samom startu.Pa ti kupujes ta kola vec jedno 3 godine.
Cekao si da padnu cene kad ono skocile i sad ce ti trebati izgleda jos 3 godine dok ne padnu da se ti uklopis u 500€ koliko mislis da vrede jer je to sve za otpad. Mozda gresim?![]()