Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako? Jesi li siguran? a kada ga uteraš u visoku turažu dok kočiš motorom i dođe do detonacija? Prelistaj tamo knjigu ;)

Apsolutno nema potrosnje goriva kad se koci motorom, osim kad se stisne kvacilo pa obrtaji padnu, a da motor ne bi stao, ecu otvori dizne. Kad vozis npr. na 3000rpm i pustis gas i tako se spustas nizbrdo, potorsnje goriva nema.

Strucan naziv je kocioni, odnosno, kocni aparat, kao sto se mehaniam klipova, klipnjaca, itd. naziva krivajni mehanizam.

Pa ja ne mogu da kocim motorom mario crni mario jer moj Grand Cherokee ima automatski menjac . Plus auto vozim vecinom po planini gde se kad se spustas nizbrdo kocnice upotrebljavaju i trose 5 puta vise i brze nego kad vozis po ravnici. Samim tim moram da imam mnogo bolje kocnice nego npr ti koji vozis auto uglavnom samo po Beogradu.

Pa kažem ti da sva automatik vozila imaju mnogo veće diskove i jača klješta kako bi mogle da podnesu opterećenja bezmotornog kočenja ali si ti to pogrešno formulisao i napisao da ima loše kočnice. Zato recimo američki modeli eu automobila imaju potpuno drugačije kočione sisteme i delovi ne odgovaraju. Ništa nije isto, i pločice su veće. PS Tixi da si bio po beogradu, znao bi da itekako nije ravno :lol:

To mi je zanimljivo botr ali zašto se onda dešavaju detonacije prolikom kočenja motorom, pričam o malo većim konjažama automobila. Sigurno odlazi jedan deo goriva ali ne toliko kao pri opterećenju.

Eto ja vozim vise od 22 godine i za to vreme sam se namenjao kola i prodao jos ko zna koliko puta vise i visio kod raznoraznih majstora i NIKAD ali nikad niko "u mom selu" nije rekao za kocnice aparat i to prvi put cujem.
Ocigledno da u tvom selu tako kazu ili to ti tako kazes.:)

https://www.motorna-vozila.com/kocnice/

Jedva 10% je fakultetski obrazovano u srbiji a više od milion je nepismeno. Recimo skoro svi fotografiju nazivaju slikom, što ne čini sliku fotografijom ;)

Pa kažem ti da sva automatik vozila imaju mnogo veće diskove i jača klješta kako bi mogle da podnesu opterećenja bezmotornog kočenja ali si ti to pogrešno formulisao i napisao da ima loše kočnice. Zato recimo američki modeli eu automobila imaju potpuno drugačije kočione sisteme i delovi ne odgovaraju. Ništa nije isto, i pločice su veće. PS Tixi da si bio po beogradu, znao bi da itekako nije ravno :lol:

To mi je zanimljivo botr ali zašto se onda dešavaju detonacije prolikom kočenja motorom, pričam o malo većim konjažama automobila. Sigurno odlazi jedan deo goriva ali ne toliko kao pri opterećenju.

jeep grand cherokee koji ja vozim/imam nema. Mozda i verujem da drugi dzipovi imaju vece i trebaju da imaju vece ali dzip koji ja vozim nema

Evo koji na njega idu diskovi

Outside Diameter (mm): 305
Nominal Thickness (mm): 26
Min TH (Discs)/Max Diameter (Drums) (mm): 24.5

A evo koji ide disk na Hondu Accord

Specifications
Outside Diameter (mm): 300
Nominal Thickness (mm): 28
Min TH (Discs)/Max Diameter (Drums) (mm): 26

znaci 5 mm razlike u velicini diska

A pogledaj koji disk ide na Grand Cherokee 2010 godiste

Specifications
Outside Diameter (mm): 328
Nominal Thickness (mm): 30
Min TH (Discs)/Max Diameter (Drums) (mm): 30

Znaci 20 mm veci

Ima 4 klipa i 16 ventila, nov automobil a ne ko tvoj sa diskovima od juga i plinskim uređajem iz nekog babinog šporeta :lol:

Opštepoznato je da se automobili na jugu srbije popravljaju samo i isključivo uz pomoć žice, kanapa i daske :hahaha: jedino su pančevci izuzetak, gori su od najgore kube, pola automobila delju od drveta :hahaha:

Moram da se pohvalim da sam registrovao auto i nisam registrovao ono sto sam prvobitno zamislio a to je bio Qashqai.
Kad sam provozao ovaj auto bila je to ljubav na prvi pogled.
Presao je 107k km i auto je fenomenalno sacuvan i kad se vozi jako je blizu novom autu.
Dobio sam i tablice ali je sad prljav pa kacim slike dok je bio cist.
Dobio sam ga sa dva seta tockova a njih stavljam na prolece pa ce biti mnogo lepsi a i ja cu u medjuvremenu da potrazim neke jos lepse felne.
Pogledajte prilog 424053Pogledajte prilog 424054

:D

Slikano u sredu, popodne u povratku, a jutro je bilo uzasno, neverovatno koliko je duvao vetar. Na istom ovom mestu, idem uzbrdo, samo jedna traka prohodna i na njoj smetovi iznad maglenki, normalno, nije problem da se probiju, samo treba da znas sta radis i da imas hrabrost, da ne kazem nesto drugo :D Par km kasnije, stizem grtalicu, znaci prosla je mozda pet minuta pre mene, ocistila i zavejalo je. Celim putem je bilo smetova, ne pamtim da je nekad bilo toliko lose. Uz grtalicu, radio je jedan JCB i jedan ogroman utovarivac, i jedva je put bio prohodan.

Vetar je napravio maglu od snega.

Inace, probijao sam smetove do visine farova, prosle godine :) ali za tako nesto treba da se steknu neki uslovi, pod br.1 da je veliki minus, odnosno da je sneg lagan, jer sneg koji pada na velikom minusu je sitan, male gustine, ima dosta vazduha izmedju pahulja, pa je lagan, vlaazn sneg je druga prica, veca gustina, ne moze mnogo da se sabije i pod auta nasedne na njega, i dovidjenja, tockovi nemaju dobar kontakt sa podlogom. Dobre gume, nove :D, ne verujem da bi neke starije polovne bile tako dobre, i hrabrost. Vecina ljudi kad vidi smet uspori, kao polako ce da prodje, nema sanse, moras da ubrzas, izaberes najplici deo, i gas :)

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    102,5 KB · Pregleda: 10
Nije Revolution, nego Attraction oprema sa AT menjačem. Iz Revolution paketa su mi se svidele felne i opcija šibera, a bela koža mi se isto sviđa - ali zbog sitne dece ipak još ne dolazi u obzir... :lol:
Međutim, razlika u ceni je bila velika (skoro 4k€), objektivno za te pare mogu da kupim dva seta felni 19" sa sve gumama, i da mi ostane za letovanje, tako da sam se odlučio ipak za Attraction.

A slike evo još koja, mada nije baš bio uglancan kad sam slikao (i stavljam ih ovako da ne davim forum, ko hoće da vidi neka otvori link)

http://postimg.org/image/6i7icaot7/
http://postimg.org/image/r7g3kgbvf/
http://postimg.org/image/fsjmftziz/
http://postimg.org/image/699xmdc0r/
http://postimg.org/image/rzirjng2j/
http://postimg.org/image/p45ocsc2j/

- - - - - - - - - -

Eto čovek me preduhitrio :)

Super izgleda i verovatno je medju najboljim kupovinama ulozeno/dobijeno

- - - - - - - - - -

Ajd i ja cu jednu, zimsku :)

Zabacivao si ga na ovom putu, priznaj :) Cini mi se da ga bas lepo odrzavas

Zabacivao si ga na ovom putu, priznaj :) Cini mi se da ga bas lepo odrzavas

Naravno da jesam, svake zime to radim, u stvari, trudim se da vozim na granici, pa auto sam odradi taj deo posla, ako malo preteram.

Trudim se, al se realno ne isplati, posto su cene na trzistu ocajne :)

Danas kupljeno 5l Motula 8100 xcess, Mann filter ulja, filter klime sa aktivnim ugljem, sprej, bomba, za dezinfekciju, osvezavanje klime, inace to radim svakog proleca, ulje za servo, ulje za kocnice, opet Motul, Motul engine Cleaner, za ispiranje uljnog sistema, Corteco cep kartera sa podloskom, valjda nisam nista zaboravio :)

U planu jos dosta toga da se uradi ove godine, farbanje haube, prednjeg, zadnjeg branika, punjenje klime, sto bi se reklo, detailing tretman, sa keramickom zastitom laka, i jos po nesto, ali nisam siguran da cu da uspem sve da stignem da obavim.

Back