Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ovde kod nas philips balasti za ksenone 70 evra set. Pricao sam sa jednim elektricarem sto to radi , kaze on za sad nije cuo da su ikome crkli , a dobija se i godinu dve garancije.

Posle ovog tvog posta sacekacu dok ne dodjem na odmor, pa cu tu da pazarim :) Po onome sto sam ja cuo sto bolja i kvalitetnija sijalica, to ce i balast duze da traje, kvalitetna sijalica oko 4godine, a balasti sigurno duplo ako ne i duze.. Za moja kola ovde je set (valeo balast) AU1000$ bez sijalica, najjeftinija sijalica d2s koju sam ja nasao je bila 180$ (jedna samo), mogu da uzmem zamenu kompletno sve za 100$, ali to nije to.... posle sam nasao na hidconcept-u i izaslo bi me sve oko US500$.

1993 godine sam imao Nissan SX200 1,8T sa 169 ks sto je za to vreme bilo respektabilno ali taj auto je tada trosio 12L benzina i za to vreme inflacije i nestasice goriva nije bilo naivno voziti ga. Ubrzo posle prodaje coveku je na 60k km crkla turbina i u Nemackoj je kostala 4500 DM i on je jedva nasao turbo negde u Grckoj u nekoj zabacenoj prodavnici za 3000DM.
Gotovo svi SX200 koji su jos na putevima nemaju turbo tj taj deo je izbacen.

Moj je trosio oko 9/10l sa SR20DET motorom ako ga vozim sa fabrickim boost-om. Kupio sam ga 10god starog 2003ce u fabrickom stanju sa 80.000km, a prodao sam ga 2010te sa 150.000km u nabudzenom stanju, da jos nigde ulje nije pustio... nikad nikakvih problema nisam imao sa njim. Ovde ih uglavnom uzimaju bas zbog toga sto imaju dobre motore i sto mogu da se budze.

U Srbiji se oduvek bezalo od tog SX200 jer su motori bili problematicni.
Taj SX180 je mozda nesto drugaciji ali i drasticno redak u Srbiji. Ustvari nikad ga nisam ni video dok SX200 ima jos uvek na putevima.
Auto je za drift i izuzetno nestabilan jer mu je sva tezina napred a on ima zadnju vucu.
Voziti taj auto po snegu je umetnost a to jako dobro znam jer sam sletao s puta vise puta.
Jednom ga je ujak terao za Beograd i uhvati ga susnezica i naravno sleti u kanal.
To je auto za suvo i ako se potpisivao i bacao dupe levo desno sa automatskim menjacem mogu misliti sta je tek radio sa manuelnim.
Sam auto je iz zlatne ere japanaca kad su bili bolji od ostalih i izuzetno je lepo izgledao.

Poslednja izmena:
meni je lakse da vozim automatik pogotovo ovde gde je velika guzva,a bio sam skroz protiv njega. bmw-ov menjac je super, a audi ima problem sa "ecu gearbox control" plocom, koji nije resen ni u novim modelima. popravka nije skupa (ako moze da se popravi) a ako ne moze, za moj audi kosta 2500$ +500 za ruke.

Evo mog ljubimca...

IMG_20150906_133005.jpg

Back