slagao me...

Сећам се једном, као тинејџерка седела сам на обали реке, у мрачном парку, са два другара која сам тек скоро упознала, и до два сата ујутру причали смо о постанку свемира!
Сутрадан сам мами рекла да сам била са другарицом из комшилука испред зграде и да смо ћаскале.

Зашто сам слагала тако небитну и беззлену ствар? Да бих избегла њена питања и објашњавања... Мислим, лакше ми је било да је овако скинем с врата. Да сам рекла истину, та истина би ипак звучала сумњивије од лажи, па би у њој пробудила сумњу и додатна потпитања а мрзело ме да објашњавам.

Хоћу да кажем - људи понекад слажу неку небитну ствар само да би лакше саговорника скинули с врата. Не треба томе придавати неки судбински значај, нити је тачно да онај ко једном у нечем слаже, да ће лагати увек и у свему!

ako me neko laze ( o odnosu, o nasoj vezi, o svojim emocijama, o iskrenosti svojih emocija, o iskrenosti svog ostajanja sa mnom.....), to je za mene jedan od oblika ugrozavanja. ugrozavanje mene kao licnosti, mene i mog zravog rasudjivanja, ugrozavanje mojih vrednovanja njega i nas, poigravanje sa mojom poverenjem, poigravanje sa mojim emocijama, sve je to ugrozavanje.
ukratko - ti se plasis da ce lazi da se ponavljaju i umnozavaju u buducim (mozda bitnijim) dogadjajima i da ce sve vise da te boli svaki put?
to je emotivno vrlo vrlo neprijatno i to razumem, narocito u situaciji kad covek zeli da gradi ljubavni odnos.

ali NISTA SE OD TOGA NIJE DOGODILO. i, sem ako posedujes nadnaravne moci - NE ZNAS I DA LI CE SE IKADA DOGODITI.
ti si izvukla zakljucak da on laze o svojim emocijama i ufrkala se od toga. od toga, a ne od glupe lazi o pitajbogacemu.
jos jedna stvar - teza da ljudi koji lazu bezazlene stvari od kojih nemaju koristi jesu OPASNI ljudi. opasni kako? patoloski slucajevi?
ti si izvukla zakljucak da je njegova laz nepotrebna.

oba tvoja zakljucka su SKROZ NEUTEMELJENA. razmisli o tome sta sebi radis u glavi i zasto.

kod prve lazi...asta la vista,"razlog laganja" je apsolutno nebitan,poverenje vise ne postoji,sta god ti ubuduce bude rekao,pa i nesto sasvim nebitno,pitaces se da li govori istinu,
kako se opustiti i prepustiti nekome u koga nemas poverenje,kome ne verujes...
znas...sa poverenjem nema cenkanja,pogadjanja i dogovora

ukratko - ti se plasis da ce lazi da se ponavljaju i umnozavaju u buducim (mozda bitnijim) dogadjajima i da ce sve vise da te boli svaki put?
to je emotivno vrlo vrlo neprijatno i to razumem, narocito u situaciji kad covek zeli da gradi ljubavni odnos.

ali NISTA SE OD TOGA NIJE DOGODILO. i, sem ako posedujes nadnaravne moci - NE ZNAS I DA LI CE SE IKADA DOGODITI.
ti si izvukla zakljucak da on laze o svojim emocijama i ufrkala se od toga. od toga, a ne od glupe lazi o pitajbogacemu.
jos jedna stvar - teza da ljudi koji lazu bezazlene stvari od kojih nemaju koristi jesu OPASNI ljudi. opasni kako? patoloski slucajevi?
ti si izvukla zakljucak da je njegova laz nepotrebna.

oba tvoja zakljucka su SKROZ NEUTEMELJENA. razmisli o tome sta sebi radis u glavi i zasto.

ne govorim niokakvim zakljuccima. pre su teze, diskutujemo, zato sam temu i otvorila. moja bojazan je prilicno tipa " sta ako....?", razumes? a to "sta ako" se prvenstveno odnosi na sledece: sta ako je sve laz s njegove strane, sta ako ce i nadalje lagati.....razumes? bojazan je sasvim opravdana za nekoga kome su iskreni medjuljudski odnosi bitni. da nisu, ne bih ni razmisljala o svemu ovome. koliko zelim da sam sa nekim,pre svega zavisi od toga koliko ga postujem kao osobu. ako se ovakve gluposti ponavljaju nadalje ( a niko mi ne garantuje da ih je vec bilo a da ih nisam primetila), ne vidim sebe pored takve osobe.

onda novaista treba sebi samoj da kaze hasta la vista bejbe... jer je rekla strast kad u stvari zeli da gradi odnos i kad vidi buducnost u kojoj bi neke vece lazi mogle da je bole...

a sebi ne moze da kaze hasta la vista.
i nije bila svesna da se laze... sta cemo sa tim?

da li sam ikada rekla da je ovo kres varijanta?? ja imam vezu sa njim, naravno da mi je bitno da je sve ok.

kod prve lazi...asta la vista,"razlog laganja" je apsolutno nebitan,poverenje vise ne postoji,sta god ti ubuduce bude rekao,pa i nesto sasvim nebitno,pitaces se da li govori istinu,
kako se opustiti i prepustiti nekome u koga nemas poverenje,kome ne verujes...
znas...sa poverenjem nema cenkanja,pogadjanja i dogovora

ljudi, o tome pricam.

igor. spontano sam napravila foru. pitala ga o jednoj njegovoj bivsoj devojci. o njoj mi je nesto pricao pre 2 meseca. ja, naravno, slusala i zapamtila. sada, spontano, napravim se luda, pitam ponovo, kao nemam pojma. dobijem SASVIM DRUGACIJI odgovor :shock:.
cela prica nije toliko bitna. nije bitna ni ta devojka ni sve to. bitno je to da ja sada vrtim filmove i pitam se sta me je sve slagao..
naravno, rekla sam mu da znam da je slagao. rekla sam mu sta mi je rekao prosli put. medjutim, on je prvo pokusao nevesto da se izvuce, posle neka glupa negiranja, pa kao, ma to je nesporazum, ne razumes..bla bla.. ja mu lepo ispricam celu situaciju, kada smo pricali, gde smo pricali, sta je imao na sebi, koliko je sati bilo itd. ne, kaze on.
e sada, nije da sam nesto kao tu razocarana ili sta vec..ali...
aj recite nesto pametno...:-?

I sad ga ti lovis na svaku gresku?:roll: Sterat ce te u **** ako ga budes previse ispitivala za bivse... ako je imalo normalan.

ljudi, o tome pricam.

Хеј, сви ми лажемо. Лажемо мале, свакодневне, безазлене ствари...
И ако те драги пита како си, а ти одговориш:''Добро'', а у ствари те боли глава и нервозна си - то је онда ЛАЖ!
Треба ли он зато да закључи да је лаж све што си икада рекла и све што ћеш икада рећи?

С друге стране - постоје прави лажови који могу да лажу годинама и да никада не буду проваљени. Ни уз једну особу на свету не добијамо гаранцију о квалитету и року трајања. Живот је ризик!

Моје срце је дотакла срж онога што те мучи, размишљај о томе. :wink:

dobro, ajmo ovako, da se uozbiljimo. citala sam vase komentare, hvala mnogo na pomoci. al ima jedan probelm.
STA AKO ME SLAGAO DA PU.SIM KO NIJEDNA DO SADA????????

leleeeee, pa to se ne prasta :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ps. bacite me divljim zverovima, brzooo!!!

Хеј, сви ми лажемо. Лажемо мале, свакодневне, безазлене ствари...
И ако те драги пита како си, а ти одговориш:''Добро'', а у ствари те боли глава и нервозна си - то је онда ЛАЖ!
Треба ли он зато да закључи да је лаж све што си икада рекла и све што ћеш икада рећи?

С друге стране - постоје прави лажови који могу да лажу годинама и да никада не буду проваљени. Ни уз једну особу на свету не добијамо гаранцију о квалитету и року трајања. Живот је ризик!

Моје срце је дотакла срж онога што те мучи, размишљај о томе. :wink:

E sad moze da se zakljuca tema. :razz:8-)

igor. spontano sam napravila foru. pitala ga o jednoj njegovoj bivsoj devojci. o njoj mi je nesto pricao pre 2 meseca. ja, naravno, slusala i zapamtila. sada, spontano, napravim se luda, pitam ponovo, kao nemam pojma. dobijem SASVIM DRUGACIJI odgovor .

Хмм...Пази, Синке скрену пажњу на јако битан моменат! Није он спонтано у разговору испричао две различите приче, него си оба пута ТИ ЊЕГА СВЕСНО ПРОВЕРАВАЛА!!!
Значи да си ушла у ту тему са намером да га хваташ у лажима....хмммм....

Стварно размисли о својим мотивима и да ли су часнији и моралнији од његових баналних лажи...

znam sta hoces da kazes, da ga ne volim, ne bi me uzrujavalo.
nikad i nisam sa nekim ako nemam emocije prema njemu. niti sam ikada imala kres varijante. ne nalazim se u tome. ali, kad je zaljubljivanje u pitanju, tu sam teska bas. dva puta sam bas bas volela. i uopste, bez obzira koliko je u jednoj vezi ljubavi, ne podnosim ulicarske trikove, niskosti, palanacka razmisljanja, prljavstine tog tipa- laganja, muljanja, prej.ebavanja. volela-ne volela, uvek sam iskrena.
e sad, ako ti neko svoje emocije uzdize na nivo nebeskih, a sa druge strane ko zna kako te maze i laze onda...razumes? a istovremeno, ja sam maksimalno fer prema njemu...i inace, sa svima sa kim sam u kontaktu bilo kog tipa....

A ti nemas koristi iz svega toga, sta ne svidja ti se kako yebe?:roll: Cinis mu uslugu sto se torbas sa njim, pa zauzvrat da bude iskren?:roll:

Koji pateticni debilkani, e takve su mi uvek yebeno isle na ****.

pitala ga o jednoj njegovoj bivsoj devojci. o njoj mi je nesto pricao pre 2 meseca. ja, naravno, slusala i zapamtila. sada, spontano, napravim se luda, pitam ponovo, kao nemam pojma. dobijem SASVIM DRUGACIJI odgovor .

Dakle, desavalo mi se da 'uhvatim' na istu foru nekog lika, chak nije ni ex devojka u pitanju (a shto da se o tome ne pricha, pa svako od nas ima istoriju i sasvim je logichno da znamo s kim smo se to dohvatili i kako je ziveo pre nas), dakle, laz je totalno bezvezna bila i samim tim bespotrebna. Pa kad o tome laze, a kako li ce da prica istinu u vezi drugog - pitala sam se. Znash, posle jednog takvog saznanja nikad vise nema spokoja i bezrezervnog prihvatanja njegovih pricha, i vechito u vazduhu lebdi pitanje - a da li je i ovo slagao? Na kraju se opteretish nepotrebnim poslom, htela-ne htela, onako nesvesno, dok slusash shta pricha drugi deo mozga radi na procenjivanju rechenog. Iz mog nekog iskustva, samo da znash da onaj koga sam jednom uhvatila u lazi, lagao je i dalje. Ako mi je sa takvim likom minimum dobar seks, onda ne prekidam odmah, vec pustim da prodje josh malo vremena i onda kad ponovo vidim da je neshto smuljao - prekidam.

Chitala sam negde da osobe koje nisu ponovile dva puta istu prichu u vezi necega - ne mora da znachi da lazu, jer laz se nauchi napamet i onda se uvek jednako ponavlja .. medjutim, ako se priche drastichno razlikuju ipak nema govora da je u pitanju pobrkana i zaboravljena istina.

Ono sto ja ne kapiram u celoj prici je sledece- kako je moguce da ne umete da procenite ljude da li su lazovi ili nisu, generalno gledajuci, kroz odnos, kroz celokupno ponasanje i pricu. Kako ne umete da procenite da li na nekog mozete da se oslonite ili ne. Nego se odjednom nesto desi, pa se onda mislite. Meni je obicno dovoljan jedan razgovor i da znam koji psiholoski profil je u pitanju. Lazovi se provale odmah, cak i oni vrhunski.

Ono sto ja ne kapiram u celoj prici je sledece- kako je moguce da ne umete da procenite ljude da li su lazovi ili nisu, generalno gledajuci, kroz odnos, kroz celokupno ponasanje i pricu. Kako ne umete da procenite da li na nekog mozete da se oslonite ili ne. Nego se odjednom nesto desi, pa se onda mislite. Meni je obicno dovoljan jedan razgovor i da znam koji psiholoski profil je u pitanju. Lazovi se provale odmah, cak i oni vrhunski.

Ma ti si faca, sigurno ce te NASA zaposlit uskoro kad imas takvu moc, jer to niko nema.:roll:

Salis se...

Back