slagao me...

Brate, ja sam mrtva ozbiljna. Intuicija me nikad nije prevarila, ali NIKAD. Svaka osoba kod mene izaziva neki osecaj na prvu loptu i ja verujem tom osecaju, mada ima i udeo racionalizacija.

Pa NovaIsta je i postavila tako temu, u fazonu, uhvatila sam ga u lazi, da li je on zapravo lazov, covek koji hronicno laze i nju maze???
Naravno da nas bliske osobe mogu slagati, sad zavisi da li je ta laz benigna ili nije. Kod ovih drugih mi je uvek bitan motiv, ako mogu da razumem i skapiram, oprosteno. Nije mi se desilo da me neko blizak slaze iz zle namere i koristi radi.

igor. spontano sam napravila foru. pitala ga o jednoj njegovoj bivsoj devojci. o njoj mi je nesto pricao pre 2 meseca. ja, naravno, slusala i zapamtila. sada, spontano, napravim se luda, pitam ponovo, kao nemam pojma. dobijem SASVIM DRUGACIJI odgovor :shock:.
cela prica nije toliko bitna. nije bitna ni ta devojka ni sve to. bitno je to da ja sada vrtim filmove i pitam se sta me je sve slagao..
naravno, rekla sam mu da znam da je slagao. rekla sam mu sta mi je rekao prosli put. medjutim, on je prvo pokusao nevesto da se izvuce, posle neka glupa negiranja, pa kao, ma to je nesporazum, ne razumes..bla bla.. ja mu lepo ispricam celu situaciju, kada smo pricali, gde smo pricali, sta je imao na sebi, koliko je sati bilo itd. ne, kaze on.
e sada, nije da sam nesto kao tu razocarana ili sta vec..ali...
aj recite nesto pametno...:-?

Izgubljeno poverenje se teshko zadobija.

I da te nishta vishe nije slagao,teshko da cesh da mu poverujesh....

Blah,....kako ne podnosim licimere!!! :evil:

Brate, ja sam mrtva ozbiljna. Intuicija me nikad nije prevarila, ali NIKAD. Svaka osoba kod mene izaziva neki osecaj na prvu loptu i ja verujem tom osecaju, mada ima i udeo racionalizacija.

Daj bre Divlja..pa ces tako po nekom osecaju na prvu loptu ."osuditi nevinog"..jer je mozda tog dana bio u k.urcu..pa je ostavio los utisak na tebe..intuicija i osecaj na prvu loptu kako ti kazes koju su evidentno subjektivni..je samo ona mala lampica koja nas tera da pocnemo drugacije da posmatramo tu osobu i analiziramo je ..ako nam je stalo..

Ne verujem u podelu na dobre i loše ljuda. Neki ljudi su više dobri nego što su loši, a neki obrnuto. Zato mislim da ne treba nikada prihvatati bilo šta kao konačno.

Pa ne verujem ni ja u crno beli svet. Uopste nisam stroga kad su ljudi u pitanju. Svasta mogu da razumem, ali to ne znaci da cu osobu pustiti u moj najintimniji svet.

Onda imaš dobre ljude oko sebe.

Najbolje. Sama sam ih birala. :razz::)

Daj bre Divlja..pa ces tako po nekom osecaju na prvu loptu ."osuditi nevinog"..jer je mozda tog dana bio u k.urcu..pa je ostavio los utisak na tebe..intuicija i osecaj na prvu loptu kako ti kazes koju su evidentno subjektivni..je samo ona mala lampica koja nas tera da pocnemo drugacije da posmatramo tu osobu i analiziramo je ..ako nam je stalo..

Cek, cek, pa nisam ja sudija zato sto verujem svom osecju na prvu loptu. Moze covek da bude u ***** i da imam dobar osecaj u vezi te osobe. Kapiras?
Daljim susretima se prvo samo potvrdjuje i kad mi se neko ne svidi ja u startu dam vise, tako da se brzo pokaze da sam bila u pravu. Ne povlacim se ja nikad na prvu loptu, nekad se ne povlacim uopste, ali to ne znaci da ce neko dobiti moje poverenje.

Ko se bre menja sustinski? Za napredak na bolje ti treba gigantska snaga i svest razvijena da para nebo. Znam ja, htela sam da se promenim i jesam uspela na par meseci i onda sam se opustila samo na momenat i ponovo se vratila na staro. Al' ne predajem se. :-P

Ne znam o kakvim promenama govoris, govorim o osobinama koje nas odredjuju kao osobu. Od patoloskog lazova da napravis iskrenog coveka npr. to je skoro nemoguce, na takve stvari mislim...ne ono, hocu bolji posao ili sta vec...

ja sam bila udata za lazova i to profesionalnog...nedaj boze nikome...dok sam ukapirala proslo je vremena...i zgadilo mi se...razvijaju oni metode da zavaraju druge i sebi bliznje sto je jako strasno...mislim da sam posle njega izgubila poverenje u ljude...

jadan decko:( pa i ja se nekad izgubim na planeti zemlji nista strasno...zaboravim koji je dan gdje sam bio...pa onda nesto pogresno kazem...ali to nije zato sto sam htio da lazem neko tako se potrefilo:)

ljudi, o tome pricam.
jao zeno jel shvatas da se ljudi suocavaju sa zaboravljanjem :roll:
i da mu ocigledno nije bitno sta je radio sa bivsom devojkom odredjenog meseca,dana,minuta.

uostalom tako ti i treba kad ga namerno proveravas i to za bivsu devojku :neutral: jbt sama sebi ubacujes sumnju u glavu,bez da ti je nesrecnik verovatno i dao povod.

mislim jako mi laganje....

ne mogu svi da pamte tako dobro kao ti
imam ja ovde jednu koleginicu pamti ko kornjača
strašno
i onda traži da joj se od reči do reči ponovi sve što si rekao pre dve godine,recimo
a ja se ne sećam šta sam pisala u poslednjem postu
mislim,ne opterećujem se takvim stvarima
ja brbjam i brbjam onoliko
samo blesav može to da pamti i sve da uzme za ozbijno i u obzir
zna se šta je važno
e sad ono što je meni ne mora da bude drugima,izgleda da baš treba paziti dobro paziti šta se govori
jer moja šala nekome je zbija
i tu su mesta za nesporazume,ali to je neka druga priča
možda se njegovo sećanje promenilo, možda je izneo gledište o tome iz drugog ugla
ne znam sada nagađam, ali ako nije neka mnogo važna stvar pusti
jedino obrati pažnju za neke bitnije, kako se ponaša
eo moji roditeji
isti događaj u kome su oboje učestvovali ispričaće na drugačiji način, i pre ću da procenim po tati jer je mama sklona da svaki sledeći put nešto izmeni u priči
to ne znači da je lažjiva
samo jednostavno njen smisleni svet ima nešto da doda ili izmeni
možda on razmišja o tome dosta, nadogradjuje i onda sada ima tu neku priču
zašto uopšte pričate o bivšima
nije da treba da bude tabu, ali ne treba se toliko obazirati na to
mislim, svi smo bili sa nekim judima pre tog nekoga, i normalno je da su na nas delovali i ostavili neke tragove
ali, treba pričati i graditi vašu priču
ne buditi neke duhove
jer, kada dodju loši dani, taj neko spominjan može da počne da iskri, da vri, da priziva
nisu to dobri putevi
i još nešto
ne vole muškarci da im se predoči laž
oni su veoma osetjivi po tim pitanjima
onda ostanu bez prostora za manevar, uplaše se, jer im je neprijatna ta golotinja
pa hoće i da se izvitopere i pobegnu
znaš

kod prve lazi...asta la vista,"razlog laganja" je apsolutno nebitan,poverenje vise ne postoji,sta god ti ubuduce bude rekao,pa i nesto sasvim nebitno,pitaces se da li govori istinu,
kako se opustiti i prepustiti nekome u koga nemas poverenje,kome ne verujes...
znas...sa poverenjem nema cenkanja,pogadjanja i dogovora

ovo je bez veze.
sve je to u redu kada govorimo o suštinskim stvarima.što kaže divja patološkim lažovima koji nas ugrožavaju, kako kaže novaista.
ali,ne možeš biti toliko krut i na svaku sitnicu reagovati na smrt povređeno
treba gledati čitav sklop okolnosti, tražiti razloge,što kaže hellen.
nije sve tako jednostavno.
pa judi najlakše je otkačiti nekoga.
sagledajmo sebe, koliko puta smo lagali, izmišjali, izvrtali istinu sami zbog svoje dobrobiti
pa ako sebi možemo da oprostimo svašta
onda ako želimo jubav i dobre odnose
moramo umeti i hteti, naučiti da opraštamo i drugima
pa svi smo tako krhki, tako nejaki u toliko stvari i aspekata
zašto da budemo dželati nekome, a sebe da uvijamo u paperje.
nije to fer.tako se ne uspeva

Kada jednom slazzesh, slagatjesh i drugi i tretji i ko zna koji put.. Poverenja tu vishe nema.
Uvek je bolje retji ono shto jeste, kako god to zvuchalo. Direktno, ''u glavu''.
Cenim to iznad svega.

da i promena na gore je promena
loše sam je ukomponovala,ali nisam loše parafrazirala
vajda je jasno da je reč o pozitivnim promenama, jer samo takve promene su prihvatjive za razvoj ličnosti,donose dobro.
u tom smislu je priča.

Back