slagao me...

nisi me razumela.
tip slagao sitnicu. verovatno nebitno skroz.
ti oma povukla paralelu sve do njegove izjave o sudbinskom susretu i forevr-tugedr i sjebala se - oh, da li i to laze.
a pritom kazes da ti je on strast.

uopste nije vazno da li on u toj krupnoj stvari laze.
istinu ces osetiti samo ako ga volis. u drugim situacijama ti je nepotrebna.

kazi ti meni ako umes tacno - zasto te uzrujava toliko njegova laz?

Баш хтедох исто да питам...

Мислим, та лаж није везана за вас двоје, не угрожава вас ничим...
Претпостављам да је раније причао мало више и слободније о бившој (дизао себи цену), а сад заборавио шта је пре рекао (а чим је заборавио - значи да му и није нешто посебно битно!)... И наравно, кад је ухваћен у глупој, безазленој лажи испао би смешан да призна, него шта ће, тера до краја...

Пусти га, не враћај се на ту тему, небитно је док год је вама лепо и док год добро функционишете. Не придај томе тако велику пажњу!

nisi me razumela.
tip slagao sitnicu. verovatno nebitno skroz.
ti oma povukla paralelu sve do njegove izjave o sudbinskom susretu i forevr-tugedr i sjebala se - oh, da li i to laze.
a pritom kazes da ti je on strast.

uopste nije vazno da li on u toj krupnoj stvari laze.
istinu ces osetiti samo ako ga volis. u drugim situacijama ti je nepotrebna.

znam sta hoces da kazes, da ga ne volim, ne bi me uzrujavalo.
nikad i nisam sa nekim ako nemam emocije prema njemu. niti sam ikada imala kres varijante. ne nalazim se u tome. ali, kad je zaljubljivanje u pitanju, tu sam teska bas. dva puta sam bas bas volela. i uopste, bez obzira koliko je u jednoj vezi ljubavi, ne podnosim ulicarske trikove, niskosti, palanacka razmisljanja, prljavstine tog tipa- laganja, muljanja, prej.ebavanja. volela-ne volela, uvek sam iskrena.
e sad, ako ti neko svoje emocije uzdize na nivo nebeskih, a sa druge strane ko zna kako te maze i laze onda...razumes? a istovremeno, ja sam maksimalno fer prema njemu...i inace, sa svima sa kim sam u kontaktu bilo kog tipa....

NovaIsta: "znam sta hoces da kazes, da ga ne volim, ne bi me uzrujavalo. "
nisam uopste to htela da ti kazem. cak verujem da samo uzrujavanje oko lazi nema veze sa ljubavlju nego sa osecajem da nas ta laz nekako opasno ugrozava.
ono sto ja pitam tebe je - KAKO TACNO?

NovaIsta: "e sad, ako ti neko svoje emocije uzdize na nivo nebeskih, a sa druge strane ko zna kako te maze i laze onda...razumes?"

ovaj, ne razumem. zato te i pitam.

bitno je to da ja sada vrtim filmove i pitam se sta me je sve slagao..
naravno, rekla sam mu da znam da je slagao.
Ma daj, misliš da oni pamte svaku reč koju su izgovorili, bilo da je istina ili laž, verovatno je tada stvarno tako mislio, ono što je za tebe laž, njemu je verovatno sitnica na koju je odavno zaboravio.
Ne shvatam što se uzbuđuješ oko toga. :|

Meni deluje da se i ona pomalo prima na tu njegovu priču o forever together i osećanje da je taj njihov sustret možda bitan, možda sudbinski, mada kao, to je samo strast itd :)
Da je samo strast, ne bi te ova sitnica tako uznemirila.

Ko laze taj i krade a ko krade ima para... jel bogat taj Igorenko?

takodje...

U lazi su kratke noge.;-) Samo ga proceni od struka na dole...

>\//\<
pitanja polovicno cela iziskuju celovite polu-odgovore.

NovaIsta: "znam sta hoces da kazes, da ga ne volim, ne bi me uzrujavalo. "
nisam uopste to htela da ti kazem. cak verujem da samo uzrujavanje oko lazi nema veze sa ljubavlju nego sa osecajem da nas ta laz nekako opasno ugrozava.
ono sto ja pitam tebe je - KAKO TACNO?

NovaIsta: "e sad, ako ti neko svoje emocije uzdize na nivo nebeskih, a sa druge strane ko zna kako te maze i laze onda...razumes?"

ovaj, ne razumem. zato te i pitam.

kako me tacno ugrozava ta laz?
ja ne mogu da shvatim da neko moze da slaze tako, bez ikakvog prakticnog interesa. aj kad slazes da si proslog vikenda lezao sa upalom grla, a ti ustvari kresao dve ribe odjednom, takvu laz razumem, napravio si sr.anje pa moras da izmisljas. el tako..ali ovo, znas, u subotu sam oblacio zeleni dzemper, a ustvari imao crni, to je opasnija laz. od takvog ne znas kada laze, zasto laze, ni koliko laze. ovaj prvi, slaze kad napravi neko sr.anje, bilo kakvo,pa se vadi kako zna i ume. ovaj drugi, nemas pojma zasto ni kako. tek, laze.
e tako je igor slagao. prvi put rekao zeleni dzemper, drugi put crni, u tom stilu....
ja ovakva kakva sam, ni kafu ne pijem sa ljudima koji tako lazu. postavlja se logicno pitanje- koliko je boja dzemper zaista imao i o koliko dzempera je igor lagao? o kakvoj "ljubavi" se kod njega zapravo radi i kolika budala misli da sam???
jos mu lepo kazem- halo, igore, ispricao si to to i to, sedeli smo tu i tu, toliko sati....NE, u facu me laze BRE ej!!!!! razumes? postavlja se pitanje "pravljenja budalom".

Elem, da krenem redom. Malo sam nešto ono, pa ne zamerite ako bude kretenskije nego inače:
ja imam neobicnu naviku da se posle nekog vremena nabedim de je nesto bilo drugacije nego sto je bilo mesajuci ko zna kakve dogadjaje (a pamtim mnogo dogadjaja datuma i trenutaka iz licnog zivota) i onda se desi da pomesam stvari,zamenim ljude i iskonstruisem neku pricu za koju sam sigurna da je tacna i nema te sile koja bi me ubedila da gresim.sreca te imam neke ljude koji uspeju da mi vrate film unazad i posle ni sama nisam svesna sta sam uradila...
To je najnormalnija stvar, ta pseudo sećanja, posebno ako je nešto nebitno al to nema veze. ameri vršili neko israživanje kao "izgubljen u tržnom centru" (sad i mi mimamo deltu, sad i mi možemo da vršimo istraživanje, mala digresija, al niko nije imun na to). i onda naterali neke roditelje da svojoj odrasloj deci (od po tridesetak godinica) kažu da su se kao mali izgubili u tržnom centru. i onda ta negdašnja dečica kreću da se sećaju stvari: kakvu je haljinu mama nosila, šta su kupovali, po kojim se odeljenjima kretao tako mali i izgubljen, da li je policajac koji ga je našao imao brkove...
mislim, nije ovo baš najtešnje povezano sa temom, al mnogo volim ovu priču. na svakih 500 postova (mojih) je ispričam po jednom. došlo vreme. mada i jeste. lažna sečanja i to.

ja ne mogu da shvatim da neko moze da slaze o kakvoj "ljubavi" se kod njega zapravo radi i kolika budala misli da sam???
jos mu lepo kazem- halo, igore, ispricao si to to i to, sedeli smo tu i tu, toliko sati....NE, u facu me laze BRE ej!!!!! razumes? postavlja se pitanje "pravljenja budalom".
tebe ni igor ni niko drugi nikada ne moze napraviti budalom.
zapamti: NIKO I NIKADA.
ne odredjuje drugi tvoju vrednost zato sto te voli.
ili zato sto te laze.
tvoja vrednost je NEPOBITNA.

kad to shvatis, manje ces da se ljutis.
a kad shvatis da NIKO, sem nekoga ko ti stavi noz pod grlo i fizicki te ugrozi NE MOZE DA TE UGROZAVA, mislim, kad stvarno to shvatis, bice ti prijatnije da zivis.

ali ovo, znas, u subotu sam oblacio zeleni dzemper, a ustvari imao crni, to je opasnija laz. od takvog ne znas kada laze, zasto laze, ni koliko laze. ovaj prvi, slaze kad napravi neko sr.anje, bilo kakvo,pa se vadi kako zna i ume. ovaj drugi, nemas pojma zasto ni kako. tek, laze.

jel znaš bwe ti kolko puta se ja kunem da sam od nekog čula neku priču, a u stvari sam je ja njemu ispričala. ili obratno. svačiji mozak ima manje ili veće rupe... što to shvataš tako tragično?
ja sam malograđanka, nmene bi onaj grupnjak (na koji nisam bila pozvana) mnogo više nasekirao.

I ono što je najbitnije, a hoću da kažem od prve strane: niko ovde ne može da ti pomogne dok ne priznaš šta je slagao. drugim rečima: zadiovolji forumašku radoznalost, pola beograda neće moći da spava dok ne sazna
=D

uopste nisu u pitanju lepe utesne fraze. skroz sam ozbiljna.

razmisli malo o ovome sto sam ti rekla i ukapiraces da je savrseno razumno.

ja ne kazem da se nece desiti da igor (i drugi ljudi) nece procenjivati neku tvoju "vrednost spolja", pa ces im biti vise ili manje znacajna u zivotu. fora je u tome da to sa tvojom vrednoscu nema veze i da to sa tvojim osecanjem vrednosti ne sme da ima veze.

ako odbacis izjavu "ma nece on mene da pravi budalom" i izjavu "ma ne sme on mene tu da laze" nego se koncentrises na cinjenice:
1. ti nikako nisi budala i ne trosi sive celije na samoutucavanje
2. ljudi lazu u raznim situacijama iz raznih razloga
ostaje ti da oljustis nebitno i da ostavis ono bitno u dogadjaju.

a bitno je ono sto sam te pitala: kako zapravo tebe ta laz moze ugroziti?
ono, doslovno koji ce dogadjaj da se desi i tebe ugrozi zbog te lazi?

uopste nisu u pitanju lepe utesne fraze. skroz sam ozbiljna.

razmisli malo o ovome sto sam ti rekla i ukapiraces da je savrseno razumno.

ja ne kazem da se nece desiti da igor (i drugi ljudi) nece procenjivati neku tvoju "vrednost spolja", pa ces im biti vise ili manje znacajna u zivotu. fora je u tome da to sa tvojom vrednoscu nema veze i da to sa tvojim osecanjem vrednosti ne sme da ima veze.

ako odbacis izjavu "ma nece on mene da pravi budalom" i izjavu "ma ne sme on mene tu da laze" nego se koncentrises na cinjenice:
1. ti nikako nisi budala i ne trosi sive celije na samoutucavanje
2. ljudi lazu u raznim situacijama iz raznih razloga
ostaje ti da oljustis nebitno i da ostavis ono bitno u dogadjaju.

a bitno je ono sto sam te pitala: kako zapravo tebe ta laz moze ugroziti?
ono, doslovno koji ce dogadjaj da se desi i tebe ugrozi zbog te lazi?

znam da nisu fraze jer se na slican nacin i vladam u zivotu.
kako moze da me ugrozi? sta je za tebe ugorzavanje? za mene je, jedan od oblika ugrozavanja, "prodavanje magle", neiskrenost odnosa, ma koji odnos da je u pitanju, "jeftinoca" odnosa sa necije strane. ako me neko laze ( o odnosu, o nasoj vezi, o svojim emocijama, o iskrenosti svojih emocija, o iskrenosti svog ostajanja sa mnom.....), to je za mene jedan od oblika ugrozavanja. ugrozavanje mene kao licnosti, mene i mog zravog rasudjivanja, ugrozavanje mojih vrednovanja njega i nas, poigravanje sa mojom poverenjem, poigravanje sa mojim emocijama, sve je to ugrozavanje.

Back