СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 14

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:lol:
Pa se prosto ubi od zalaganja za promene a jašeš ovde 15/24h a onih preostalih 9h radiš, ebeš, jedeš, šopinguješ, spavaš.... Nekako to ne štima. Šta je tajna? Kako postižeš?
Dobro plaćen poso? 'ebeš "ko zec"? Patiš od insomnije? Anoreksije?

Ne budi ljubomorna, to je ružna osobina. Idi gledaj Pink i živi tuđe živote, nemoj moj.

То и ја мислим.

- - - - - - - - - -

Али покушај да схватиш да јеуправо тај систем изнедрио нерад и медиокритет свуда око нас.

Ово данас је само последица.

Можда. Али, томе су допринели и увежени системи, од којих су и сами 'иноватори' одустали (нпр, школство), а код нас остало, јер смо, ето, на безалтернативном путу у ЕУ. Генерално, времена су се променила, као и систем вредности. Мени је, рецимо, незамисливо да један ИТ стручњак има већу плату од, нпр, неког хирурга, исто колико ми је неприхватљиво и то да траљавко буде боље плаћен од сингерице, само зато што му је највећи успех у животу то што је 'татин син'.

Тако се зове, нема другог имена за то. Бела чоколада.

18116011_0_640x640.jpg

Ja sam trenutno na Zaabär belgijskoj čokoladi sa biberom. Te bele su mi onako, ne neki izbor.

vidis , ja bih te tretirao bas kao da si najbogatiji a ne da si soromasan , ne samo u materijalnom smislu. kuzis mali moj :whistling:

Увек сам се питала - како неки доктор може да одбије неког пацијента који нема пара за лечење? Или се доктори крију иза целог тог система бирократије?

Друштвени факултети, тешко.

Правници, економисти, филозофи....готово никако у струци. Све је морало и мора испочетка.

Природне науке су ипак универзалне.

sve je lako kad zelis i hoces...ni moja diploma nije priznata pa sam morala na doskolovavanje...
zadala sam bila sebi za cilj da umesto za predvidjenih 4,5 godina uspem za 3..
i poslo mi je za rukom...

Увек сам се питала - како неки доктор може да одбије неког пацијента који нема пара за лечење? Или се доктори крију иза целог тог система бирократије?

Ne ide to bas tako, to je citav birokratski i formalni sistem, i pacijent i ne stigne do doktora koji mu je potreban.

To je jedno od poenti drzavnog i regulisanog zdravstva inace.

To je sistem.

Ti si opterecen statusom i parama Marsi, kao i svi komunisti.

ma vidim ja da bre nista ne znas i da si mnogo, zaostao u razvoju spoznaje , ko ide na materijalisticki pogled zivota.

moj staus je da uzivam u zaradjenoj penziji , da i imam privatnu praksu

da , imamzadovoljstvo da ovdasnje budale ,koje zezaju nase , da ih pobedjujem..

i da uzivam da putujem , upoznajem novo , istrazivati i njihov nacin zivota i to je smisao moga zivota.

uzivati i jes , jos koja godina i jos primati i SRPSKU penziju.

tvoj marej je izgubi od niko SORA MAAREJA

Poenta privatnog doktora je da dobijes uslugu koju platis.

Drzavno zdravstvo nije besplatno.

Понта је што ни код једног нио код другог не добијеш оно што ти је заиста потребно. Бар у Србији.

Али, оно што је мени нејасно је, нпр, оно кад је неко дете болесно и треба му не знам која баснословна операција, па кад се скупљају добротворни прилози и апелује по медијима, зар никоме од доктора не падне на памет да га оперише - бесплатно? Оно, чисто ради хуманости, какви би доктори требали први да буду?

Њему је то пар сати рада, а детету цео живот...

Poslednja izmena:

NE ULAZIM u Eticke principe doktora , narocito tu kod nas.

moj opseg rada je bilo rad sa licima koji su imalli probleme .....

ukljucujuci i mentalnoga zdravlja.

a neki ne zele ili ne mogu da shvate da ona vremena se nece vratiti , niti ponoviti IKADA.

neki ne mogu da shvate da se ima profesija , koja i nisu materijalisticka , vec su okrenuti ka...radu sa lizima koja su u stanju potreba.

a tako je malo potrebno , pokazati i razumevanja, tolerancije i da se pruzi pomoc , licu da se izvuce iz gooovana.

no , nas mentalitet je takav, ako je nego u nesreci , daj da ga jos dublje gurnemo......

Понта је што ни код једног нио код другог не добијеш оно што ти је заиста потребно. Бар у Србији.

Али, оно што је мени нејасно је, нпр, оно кад је неко дете болесно и треба му не знам која баснословна операција, па кад се скупљају добротворни прилози и апелује по медијима, зар никоме од доктора не падне на памет да га оперише - бесплатно? Оно, чисто ради хуманости, какви би доктори требали први да буду?

Њему је то пар сати рада, а детету цео живот...

Zamisli sada kada bi milion dece to isto tako trazilo od tog doktora.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back