СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 14

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mediokretena je bilo tada i ima ih danas itekako mnogo vise.

Penta je da je ranije , za Specijalizaciju na Institutu za Mentalno zdravlje , dobijali a kazem i iz svoga licnoga iskustva i saznanja , samo najbolji i koji su se bili dokazali.

I kada citam , ovo sto se pise danas, tada i onako marsovski pocnem i da....podizem nekima pritisak.

ima nesto sto se moze i reci i napraviti i presek izmedju proslosti i danasnjice..

i mislim da mogu da napravim ,i vidim te razlike.

I vec po koji put i Tebi i Drugima naglasavam da smo -Jugoslavija u tom vremenu i iz oblasti Zdravlja , daleko , daleko bili od mnogih.

Ukazah , da smo literaturu koristili iz USA zemlje , racunajuci da je to...a tek po dolasku , tek se saznalo da je sve to samo za bogatase... a MI SMO TO PRIMENJIVALI ZA SVE.

Марси, откриваш рупу на саксији.

Немам ни једну књигу из моје специјализације на српском језику. Разумеш?

Ми учимо искључиво страну литературу. Са тим истим странцима седимо и дружимо се. Ми не можемо да пратимо богати свет у науци али у струци смо раме уз раме. бар у мојој области.

Po televiziji se radilo sve ofrlje i od danas do sutra, blage veze nisu imali sa organizacijom, ne daj da te loze

Nije tačno. Itekako se znalo ko šta radi i sa kojom školom. Postojao je nakava sistem, koji danas ne postoji. Pokazalo se da je i ne baš preterano dobar sistem bolji od ovog rasula. A rasula će da bude dok god neki misle da im je danas dovoljno dobro da im ne trebaju promene.

Secam se kada sam prosle godine dosao ovde na kafanu da vam se pozalim da mi se pokidala Ahilova tetiva, a Refke je bio u fazonu: Ma sta bre ti znas bez da ti to pogleda lekar. :roll:

I jos ce on da mi kaze kako je resenje da trazis drugo lekarsko misljenje :hahaha:

Zbog takvih koji sve znaju sami su nam zabranili kupovinu antibiotika bez recepta. Možda i nije loša odluka, baš zbog neodgovrnih pacijenata.

Nije tačno. Itekako se znalo ko šta radi i sa kojom školom. Postojao je nakava sistem, koji danas ne postoji. Pokazalo se da je i ne baš preterano dobar sistem bolji od ovog rasula. A rasula će da bude dok god neki misle da im je danas dovoljno dobro da im ne trebaju promene.

Radili su sve ofrlje, a to sto su tacno znali ko koju RTS funkciju ima, mozes da zakacis macku o rep, jer to veze sa strukom nema.

Како иде са тим жељама, по твојој слободној процени?

Ја бих желео пар коцкица неке беле линдтове чоколаде, али ме мрзи да устанем.

Meni odlično, a što se tiče promena u državi, teško dok ovi krezubi misle da misle i diu da glasaju tako misleći.

- - - - - - - - - -

Radili su sve ofrlje, a to sto su tacno znali ko koju RTS funkciju ima, mozes da zakacis macku o rep, jer to veze sa strukom nema.

Znam više ljudi iz tog posla i imam dosta tačne infotmacije za RTS. Uostalom dovoljno je pogledati stari školski i naučni program i uporediti ga sa ovim današnjim... mad aje malo teško, jer ga nema poslednjih 15-ak godina.

- - - - - - - - - -

Pobedo, to nije bela čokolada, mislim, nije čokolada, a jeste belo. :mrgreen:

Zbog takvih koji sve znaju sami su nam zabranili kupovinu antibiotika bez recepta. Možda i nije loša odluka, baš zbog neodgovrnih pacijenata.

Da, ja bolje od lekara opste prakse koji bez ikakvih briseva i analiza prepisuje meni dijagnoze sa sve ofrlje antibiotik-om znam kada treba da uzmem antibiotik za moje telo.

Ne kazem da svi ljudi to znaju, jer nisu svi pametni kao ja.

I da, da sam slusao lekare mnogo vise bih u zivotu gutao antibiotike nego sto stvarno jesam.

Ali ostaviti monopol prepisivanja antibiotika ljudima koji su ih i ranije prepisivali kao bombone, to je smesno.

Inace, opet su te isfolirali sa pricom da su gradjani glavni krivci za to, a zna se da su ranije srpski lekari bili ti koji su delili antibiotike kao bombone.

Inace, to su uradili jer ih je WHO lupila po glavi da mnogo prepisuju antibiotike.

Poslednja izmena:
Zašto bih sad mislio o dalekom budućem vremenu, razmišlajm o sadašnjme, za razliku od tebe koja uopšte ne razmišljaš ni o budućem, ni sadašnjem. Moja sreća je što imam o kome da brinem, Bogu hvala. Zato i želim neke proemene za razkliku od vas koje ne zanima šta će da bude posle vas.

:lol:
Pa se prosto ubi od zalaganja za promene a jašeš ovde 15/24h a onih preostalih 9h radiš, ebeš, jedeš, šopinguješ, spavaš.... Nekako to ne štima. Šta je tajna? Kako postižeš?
Dobro plaćen poso? 'ebeš "ko zec"? Patiš od insomnije? Anoreksije?

Znam više ljudi iz tog posla i imam dosta tačne infotmacije za RTS. Uostalom dovoljno je pogledati stari školski i naučni program i uporediti ga sa ovim današnjim... mad aje malo teško, jer ga nema poslednjih 15-ak godina.

- - - - - - - - - -

Pobedo, to nije bela čokolada, mislim, nije čokolada, a jeste belo. :mrgreen:

Ma to ti je argument, sto su ti pricali oni koji su radili tamo:lol:. Pa sta ce da ti pricaju- Bili smo kao muva bez glave, nismo imali pojma i krpili smo se od danas do sutra, nismo znali ko je posao a ko je dosao.:hahaha:

- - - - - - - - - -

a jel gledas kami tvoga mureja

Gledam, zanimljiv mec.

a nije da nije , stremite vi ka vrednostima zapadnim.;)

bas je lepo vako videti dvoje...:lol:

2cntdi1.jpg

Како иде са тим жељама, по твојој слободној процени?

Ја бих желео пар коцкица неке беле линдтове чоколаде, али ме мрзи да устанем.

Иди код енглеске краљице да ти подари неке,те чоколаде.
Нашао си Рифкета да смараш.

Бедо енглеска.

Марси, откриваш рупу на саксији.

Немам ни једну књигу из моје специјализације на српском језику. Разумеш?

Ми учимо искључиво страну литературу. Са тим истим странцима седимо и дружимо се. Ми не можемо да пратимо богати свет у науци али у струци смо раме уз раме. бар у мојој области.

poenta , draga moja , poenta je da JA znam sada iz prakticnoga iskustva, da ono sto su prosipali...demokratiju , zastitu , obezbedjenje , da je to za BOGATASE koji i mogu sebi priustiti da to plate.

A mi ta saznanja , smo PRIMENILI za sveeeeeeeeee.

govorim o svojoj struci i itekako cu braniti , ono , moje skolovanje i godine obrazovanja........

poenta , draga moja , poenta je da JA znam sada iz prakticnoga iskustva, da ono sto su prosipali...demokratiju , zastitu , obezbedjenje , da je to za BOGATASE koji i mogu sebi priustiti da to plate.

A mi ta saznanja , smo PRIMENILI za sveeeeeeeeee.

govorim o svojoj struci i itekako cu braniti , ono , moje skolovanje i godine obrazovanja........

А ти би правду и једнакост за све?

Е па не може.

Стручњака је мало тамо где свако прима исту плату према коефицијенту школе.
То је недопустиво.

У државним фирмама и данас (а тад су постојале само државне фирме и нешто мало приватника, углавном занатлија), пластично да појасним, имаш нпр. два правника. Један је феноменалан, а други појма нема. Један ради као сингерица, а други траљави. На крају месеца добију исту плату.
Људски је да се овај што је добар, после извесног времена смори чињеницом да није награђен за то што добро ради посао, шта више, иста плата с мороном само демотивише- упросечава, како већ рекох.

Тај комуно/социјализам је систем који продукује ретарде.

Ја једва чека да се уведе овде рад по учинку. Нерадници креште на сав глас!

Али, то се исто дешава и данас, када тај, који траљави, има 'леђа' у фирми. Ономад је онај који ради као сингерица могао и да напредује, данас од ових татиних лезилебовића - не може. У крајњем случају, сингерица-мен могао је да успе у иностранству (и то су и радили), а траљавко - није.

te lindt cokolade su totalno precenjene...

То и ја мислим.

- - - - - - - - - -

Али, то се исто дешава и данас, када тај, који траљави, има 'леђа' у фирми. Ономад је онај који ради као сингерица могао и да напредује, данас од ових татиних лезилебовића - не може. У крајњем случају, сингерица-мен могао је да успе у иностранству (и то су и радили), а траљавко - није.

Али покушај да схватиш да јеуправо тај систем изнедрио нерад и медиокритет свуда око нас.

Ово данас је само последица.

Плус је и тад постојао жешћи протекционизам. Па побогу, ови што данас владају и јуче и пре 20 год. су деца и унучад тих које хвалиш да су имали систем.

Шта им је с децом ? Где се денуо систем?

da, i hvala Bogu na tome...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back