СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 14

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Има и милион доктора...

Pa za odredjenu operaciju i nema bas milion doktora.

Mislim, nisu oni tu nista razliciti od bilo koje druge profesije, jos si i pod stresom jer imaju 1000 regulacija i troskova koje ih pritiskaju, zena im zvoca jer im se ne dize, svalerka im zvoca jer joj ne poklanja paznju, razmazena derista se deru kako im treba novi iPhone, Katarina Rebraca im zvoca jer ne zna kako se pise ''Humanitarni Fond' pa ih stalno zapitkuje neka debilna pitanja; jos ih i tamo razni Kamiji po drustvu ne postuju ama bas uopste.

Nije ni njima lako.

- - - - - - - - - -

Нека сваки бесплатно оперише једно дете, пуна капа.

Ima ljudi koji rade pro bono.

Ali to tamo u kapitalizmu, u komunizmu ne; u komunizmu svi hoce pare ili nesto materijalno.

Pa za odredjenu operaciju i nema bas milion doktora.

Mislim, nisu oni tu nista razliciti od bilo koje druge profesije, jos si i pod stresom jer imaju 1000 regulacija i troskova koje ih pritiskaju, zena im zvoca jer im se ne dize, svalerka im zvoca jer joj ne poklanja paznju, razmazena derista se deru kako im treba novi iPhone, Katarina Rebraca im zvoca jer ne zna kako se pise ''Humanitarni Fond' pa ih stalno zapitkuje neka debilna pitanja; jos ih i tamo razni Kamiji po drustvu ne postuju ama bas uopste.

Nije ni njima lako.

- - - - - - - - - -

Ima ljudi koji rade pro bono.

Ali to tamo u kapitalizmu, u komunizmu ne; u komunizmu svi hoce pare ili nesto materijalno.

Зар, онда, није најбоље да здравство буде државно? Да доктори добијају солидну плату, тако да им се мили да иду на посао, а пацијентима - бесплатно. Ја мислим да је право сваког човека, па и оног сиромашног - право на живот. Исто то мислим и за образовање. Уосталом, то би све требало да буде урачунато кад плаћамо порез. Мени није јасно ни зашта плаћам порез, кад никакву корист од државе немам и све морам да плаћам?
Такође сматрам да абнормална разлика између супер-богатих и супер-сиромашних не треба да постоји. Јер тај супер-богати сигурно није зарадио све те паре а да није неког експлоатисао, а онај супер-сиромашни није имао прилику у животу само из разлога сиромаштва. Дакле, рад треба да буде адекватно награђен, али и сви треба да имају своју шансу (а да ли ће је исористити или не, то зависи само од њих).
Итд, итд... тако Сурбел замишља савршен свет. :lol:

Зар, онда, није најбоље да здравство буде државно?

Nije.

- - - - - - - - - -

Мени није јасно ни зашта плаћам порез

Da bi drzavni paraziti imali moc i mogucnost da namestaju poslove.

- - - - - - - - - -

Такође сматрам да абнормална разлика између супер-богатих и супер-сиромашних не треба да постоји. Јер тај супер-богати сигурно није зарадио све те паре а да није неког експлоатисао, а онај супер-сиромашни није имао прилику у животу само из разлога сиромаштва. Дакле, рад треба да буде адекватно награђен, али и сви треба да имају своју шансу (а да ли ће је исористити или не, то зависи само од њих).
Итд, итд... тако Сурбел замишља савршен свет. :lol:

Eksploatacija je kada neko ima vlast i to koristi da namesta, kontrolise, upravlja i otima

Nije eksploatacija kada vrsis dobrovoljne transakcije na trzistu

- - - - - - - - - -

I tako :mrgreen:

Pa pisali smo o tome hiljadu puta, ne mogu opet :sad2:

Извини, некако сам пропустила. :mrgreen: Уствари лажем :lol:, сматрам да ниједан аргумент који си могао да даш, не може да побије право на здравље.

Ал' ајде, ионако време за починак. ;)

Sa Rifketom nikako

- - - - - - - - - -

Slab je sa kondicijom

auuuu, pa zar je bas takav takav , slab i nema kondiciju.

da nije tu u pitanju motivacija

da se nije bre razocarao kada te je video

pitanje za tebe - ni9si valjda mu osla na motoru.

kuku jadna, pa lepo ti je reka, da te ne voli na motoru , samo u kolima.

- - - - - - - - - -

Sve sto ja kazem i napisem je 100% tako

Q noc :)

da , da , evo vidis , sve je to 100 posto tacno i kada sve to saberemo , opet je ispod crte ....znanja a u prevodu , nis , prazno ,

Ali ti razumes da mi ne mozemo da imamo ozbiljnu komunikaciju, jer smo 2 sveta u skoro svim mogucim sferama?

Ja mislim da nemamo nista zajednicko.

Mozda to sto volimo sport, ali ti volis samo srpski i Toronto sport, a ja volim sport generalno.

razlike i postoje da bi se imalo i razgovora o razlikama.

nacin na koji se vodi razgovor je druga prica.

mnogo puta sam i ukazao da onaj koji koristi SNAGU kao Argument , od moje malenkosti dobije...packe

no , ako koristis Argument kao dokaza za to sto tvrdis , tada i postoji ili saglasnost da se ne razumemo , sto je normalno ili se dolazi do revidiranja stavova , misljenja, stanista etc, etc.

kuzis

Има и милион доктора...

- - - - - - - - - -

Нека сваки бесплатно оперише једно дете, пуна капа.

Ko će da plati struju koja se potroši, vodu, sterilizaciju instrumenata i njihovu amortizaciju, pomoćnike tj, sestre i druge doktore (ako ih ima), konac, krv... i još sto stvari koje se troše, a koštaju, pri operaciji?

- - - - - - - - - -

Извини, некако сам пропустила. :mrgreen: Уствари лажем :lol:, сматрам да ниједан аргумент који си могао да даш, не може да побије право на здравље.

Ал' ајде, ионако време за починак. ;)

Pre tog prava moraš da zaradiš, jer živimo u materijalnom svetu, bez obzira na politički sistem. I u komunizmu si morala da plaćaš, kao i danas.

Ko će da plati struju koja se potroši, vodu, sterilizaciju instrumenata i njihovu amortizaciju, pomoćnike tj, sestre i druge doktore (ako ih ima), konac, krv... i još sto stvari koje se troše, a koštaju, pri operaciji?

- - - - - - - - - -

Pre tog prava moraš da zaradiš, jer živimo u materijalnom svetu, bez obzira na politički sistem. I u komunizmu si morala da plaćaš, kao i danas.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back