СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 14

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Пооштрили су критеријуме, и тек ће. Није више шетња кроз парк јер је стигло много дебила.

У Вестфалији те чак терају да под неким микроскопом описујеш који је тип леукемије, а код нас у Нидерзаксену још нису претерали али иду у том правцу.

Али је свакако лакше него за друге професије, то стоји.

Гига мега сега? :mrgreen:

Klasično kukanje neuspešnih. Muka mi je od toga. Naravno da može čovek koji radi pošteno da živi normalno u Srbiji.

- - - - - - - - - -

Pa idi kod drugog doktora ako te plaši dijagnoza, ali prvo uradi analize u lab-u, možda i nije toliko strašno, videćeš?

A šta ćeš kad ne budeš mogao da radiš? Jel si spremio pakete pod dušek?
btw. uopšte ne kukam. Sreća moja u nesreći je što nemam za koga da brinem.

Пооштрили су критеријуме, и тек ће. Није више шетња кроз парк јер је стигло много дебила.

У Вестфалији те чак терају да под неким микроскопом описујеш који је тип леукемије, а код нас у Нидерзаксену још нису претерали али иду у том правцу.

Али је свакако лакше него за друге професије, то стоји.

Стварно?

То није знање које треба да има лекар без специјализације. Шта више, то треба да знају само хематолози.

Стварно?

То није знање које треба да има лекар без специјализације. Шта више, то треба да знају само хематолози.

Да, баш сам се следио кад сам то чуо.

Додуше, могуће је да је та особа препумпала причу, или да је испитивач имао ужасан дан.

Али генерално, јесу стегли каиш.

- - - - - - - - - -

Знате шта баш мрзим?

Кад морам да устанем рано, и лепо ми се приспава око 21.30. И пресрећан одем у кревет, и онда ми звони телефон, и неки лудак ме потпуно разбуди, и онда останем будан до касно и нисам ни за шта.

Е то је баш ужасно.

Сурка, иде ти одлично, као и увек. :lol:

Ја се дубински не слажем с твојим ставом јер друштво у коме не постоји јасна хијерархија према квалитету не може да ствара стручњаке.
У том времену су се најбољи упросечавали.
Чак је и данас, у том смислу боље, и ако је ужасно.

То што је постојао привид мира вама у ушушканим срединама, не значи да је заиста и било тако.

mediokretena je bilo tada i ima ih danas itekako mnogo vise.

Penta je da je ranije , za Specijalizaciju na Institutu za Mentalno zdravlje , dobijali a kazem i iz svoga licnoga iskustva i saznanja , samo najbolji i koji su se bili dokazali.

I kada citam , ovo sto se pise danas, tada i onako marsovski pocnem i da....podizem nekima pritisak.

ima nesto sto se moze i reci i napraviti i presek izmedju proslosti i danasnjice..

i mislim da mogu da napravim ,i vidim te razlike.

I vec po koji put i Tebi i Drugima naglasavam da smo -Jugoslavija u tom vremenu i iz oblasti Zdravlja , daleko , daleko bili od mnogih.

Ukazah , da smo literaturu koristili iz USA zemlje , racunajuci da je to...a tek po dolasku , tek se saznalo da je sve to samo za bogatase... a MI SMO TO PRIMENJIVALI ZA SVE.

Сурка, иде ти одлично, као и увек. :lol:

Ја се дубински не слажем с твојим ставом јер друштво у коме не постоји јасна хијерархија према квалитету не може да ствара стручњаке.
У том времену су се најбољи упросечавали.
Чак је и данас, у том смислу боље, и ако је ужасно.

То што је постојао привид мира вама у ушушканим срединама, не значи да је заиста и било тако.

Како то мислиш? Па тада ниси могао да будеш ни спикер на ТВ ако ниси знао перфектно дикцију, граматику и основну културу (за разлику од данас). Ја мислим да се та хијерархија тачно знала. Зато су тада у свет ишли стручњаци, а данас иду, к'о што рече Носфи, дебили. :lol:

Знате шта баш мрзим?

Кад морам да устанем рано, и лепо ми се приспава око 21.30. И пресрећан одем у кревет, и онда ми звони телефон, и неки лудак ме потпуно разбуди, и онда останем будан до касно и нисам ни за шта.

Е то је бас ужасно.

Па у СФРЈ, we would stay up ten nights in a row, drinking and shagging, never mind for the sake of a good conversation like this.

But I suppose the generations weaken, don't they?

Да, баш сам се следио кад сам то чуо.

Додуше, могуће је да је та особа препумпала причу, или да је испитивач имао ужасан дан.

Али генерално, јесу стегли каиш.

Леукемије не гледамо ни ми.
Морамо да их знамо јер леукемија може да да инфилтрат као и лимфом било где али то су, ипак, ускоспецијалистичке ствари.

То стезање каиша сам очекивала јер су отворили границе за све. Не могу ни да појмим колико се лекара скрцало у Немачку последњих година из источне Европе.

Моја комшиница је као стоматолог нострификовала диплому, а куми су јој лупили црвени печат јер је на практичном испиту оштетила зуб на фантому.

- - - - - - - - - -

Знате шта баш мрзим?

Е то је баш ужасно.

Увек гасим тон на телефону кад идем на спавање. Чак и кад дремам после-подне.

Ето решења. :lol:

Биће срећнији и ситуиранији него било који западњак преко!
Преко те систем тера да мораш приватно у току целог свог радног века мукотрпно да штедиш да би имао од чега да живиш у старосној пензији,
јер од саме пензије-не може се опстане зато што су оне мизерне.

a gde je bre janpi ,

taman sam hteo da ga pitam , o ovome.

mislim slikah , to , prosle godine

recimo , to sam i video u KINI ali me secanje ...kod nas tamo nekada ,malko ne sluzi

161kt1y.jpg

Pa idi kod drugog doktora ako te plaši dijagnoza, ali prvo uradi analize u lab-u, možda i nije toliko strašno, videćeš?

Pa ja kada bih rekao nekom lekaru da mislim da mi je pogresna dijagnoza, ti i Marsi bi mu iza mojih ledja dobacivali nesto u stilu: 'Ma on je neuspesan, nezadovoljan i neostvaren, pa zato hejtuje, samo ga nakljukajte tim citostaticima za akutnu leukemiju i ne brinite'.

То стезање каиша сам очекивала јер су отворили границе за све. Не могу ни да појмим колико се лекара скрцало у Немачку последњих година из источне Европе.

Јако много. И дошло је јако много нестручних људи, из арапског света такође. Ово ће њих највише и да погоди, источни Европљани се некако извуку.

И генерално, највећи проблем са Арапима, квалификованим и неквалификованим, је што им буде одбијено оно за шта су пријавили, али не постоји процес за удаљавање након одбијања.

И онда се без тог процеса Немци врте у круг јер не знају шта ће без правила и параграфа, а ови се или преквалификују или глуваре по улици.

Моја комшиница је као стоматолог нострификовала диплому, а куми су јој лупили црвени печат јер је на практичном испиту оштетила зуб на фантому.

То је велики успех. За стоматологе је теже нострификовати.

Како то мислиш? Па тада ниси могао да будеш ни спикер на ТВ ако ниси знао перфектно дикцију, граматику и основну културу (за разлику од данас). Ја мислим да се та хијерархија тачно знала. Зато су тада у свет ишли стручњаци, а данас иду, к'о што рече Носфи, дебили. :lol:

Стручњака је мало тамо где свако прима исту плату према коефицијенту школе.
То је недопустиво.

У државним фирмама и данас (а тад су постојале само државне фирме и нешто мало приватника, углавном занатлија), пластично да појасним, имаш нпр. два правника. Један је феноменалан, а други појма нема. Један ради као сингерица, а други траљави. На крају месеца добију исту плату.
Људски је да се овај што је добар, после извесног времена смори чињеницом да није награђен за то што добро ради посао, шта више, иста плата с мороном само демотивише- упросечава, како већ рекох.

Тај комуно/социјализам је систем који продукује ретарде.

Ја једва чека да се уведе овде рад по учинку. Нерадници креште на сав глас!

Po televiziji se radilo sve ofrlje i od danas do sutra, blage veze nisu imali sa organizacijom, ne daj da te loze

Zašto bih sad mislio o dalekom budućem vremenu, razmišlajm o sadašnjme, za razliku od tebe koja uopšte ne razmišljaš ni o budućem, ni sadašnjem. Moja sreća je što imam o kome da brinem, Bogu hvala. Zato i želim neke proemene za razkliku od vas koje ne zanima šta će da bude posle vas.

Pa ja kada bih rekao nekom lekaru da mislim da mi je pogresna dijagnoza, ti i Marsi bi mu iza mojih ledja dobacivali nesto u stilu: 'Ma on je neuspesan, nezadovoljan i neostvaren, pa zato hejtuje, samo ga nakljukajte tim citostaticima za akutnu leukemiju i ne brinite'.

Kako misliš da mu budem iza leđa kad nisam lekar? I kako da ti ja dam bilo kakavu tertapiju kao neko ko se ne bavi medicinom? Izgleda da si negde pogrešio?

Биће срећнији и ситуиранији него било који западњак преко!
Преко те систем тера да мораш приватно у току целог свог радног века мукотрпно да штедиш да би имао од чега да живиш у старосној пензији,
јер од саме пензије-не може се опстане зато што су оне мизерне.

Komunisticki PIO Fond je piramidalna prevara, i on ne vredi ni pisljivog boba.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back