Katerina_PP
Početnik
- Poruka
- 40
SRETNA NOVA I BOZICNE PRAZNIKE
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja se trudila, ali je problem bio u tome što mi nije bilo do kolača!Al` to "nekako aranžirani za kuću..." baš izleda lepo.
Ja se trudila, ali je problem bio u tome što mi nije bilo do kolača!
Samo dan pre Nove godine, napravila sam 11kg kolača za isporuku (što znači da sam napravila bar 20% više), na nos su mi izašli!
Sve u svemu, to na tanjiru su bukvalno ostaci od onih isporučenih, zato kažem "aranžirano nekako", pošto su uglavnom "sa greškom": ili sa oštećenom glazurom, ili krajevi, ili loše isečeni i oblikovani...
Na slici se ne vidi z![]()
Ne vidi se... što je vrlo očigledno. Više ih nemaA verovatno se ni po ukusu "ne vidi" da su "sa greškom"!
A posle tolikog spremanja i ne sumnjam da su ti na nos izašli.
Korpice s malinama
100g gustina
100g šećera
250g margarina
200g prah šećera
1 burbon vanilin šećer
kora 1 limuna
30 jestivih korpica u roze boji
30 bombona u obliku maline ili svežih malina
Skuvati gustin i šećer u 4 dl vode, pa ohladiti i sjediniti sa margarinom penasto umućenim sa šećerom i korom od limuna. Time puniti korpice, pa ukrasiti bombonama.
Ovi kolači nisu posebno ukusni, više su za ukras, ali sam zato za Božić pravila na drugi način.
Nije me dugo bilo na ovoj temi,danima ne vadim ruke iz kolaca. Vidim ima super recepata,moracu da pribelezim. Evo i nekih slicica,da vidite sta se radilo ovih dana. Pozdrav!
Uzivam tamo na tortama,uzivam ovde na kolacima.....Milina jedna.Vanjusa,cim prodje vikend,a sa njim i frka,a ti recepte na sunce.Da isprobam sve...Ja saljem slicicu mojih kolaca,koji nisu taaaako lepi kao tvoji,ali naucicu.Pozdrav za sve vredne ruke.
Uzivam tamo na tortama,uzivam ovde na kolacima.....Milina jedna.Vanjusa,cim prodje vikend,a sa njim i frka,a ti recepte na sunce.Da isprobam sve...Ja saljem slicicu mojih kolaca,koji nisu taaaako lepi kao tvoji,ali naucicu.Pozdrav za sve vredne ruke.
http://img222.imagesh[/QUOTE]
[/SPOILER]
Evo stizu i recepti.
1. KOKOS KORPICE
100g kokosa,100g secera u prahu,1 belance.Zamesiti.Modlu namazati uljem i poseceriti kristal secerom.Uljem samo za prvu korpicu,a secerom za svaku.Uzimati masu od kokosa i obloziti zidove modle.Istresati na posluzaonik,i tako okrenute,ostaviti ih da prenoce.Sutradan ih okrenuti,u svaku staviti kasiku euro krema i posuti seckanim zele bombonama.
2.ORASNICE
180g. mlevenih oraha,150g.kristal secera i 3 belanca prokuvati na tihoj vatri,da se po dnu serpe poznaje varjaca.Kada se prohladi,praviti male kuglice,umotavati ih u seckane orahe,redjati u pleh (na pek papir) i drskom od varjace nasvakoj napraviti udubljenje.Susiti u rerni na 100 C oko 45 min.Umutiti malo prah secera i vode,dodati boju i u svako udubljenje nasuti.
3.TROUGLOVI
3 zumanca,100g secera u prahu,100g cokolade i 50g margarina kratko prokuvati na tihoj vatri.Kada je gotovo,dodati 100g.seckanih oraha i 2-3 kasike mlevenog keksa.Izruciti u trouglast pleh i ostaviti na hladno.
4.RUM KUGLICE
1dl vode i 100g secera uspinovati.dodati kockicu margarina,100g mlevenog keksa,100g mlevenih oraha,saku suvog grozdja i ekstrata ruma po ukusu.Kada se ohladi masa,praviti kuglice i uvijati u kokos.
5.TRI DANA U PLEHU
120g margarina,100g secera,120g mlevenih oraha,80g brasna umutiti mikserom.Posebno umutiti 4 belanca i sve sjediniti.Peci na 200 C,i kada pocne da se odvaja od ivica pleha,preliti sa 4 zumanca umucenih sa 120g secera i 1 vanil secerom.Rernu smanjiti na 50 C i susiti oko 1/2h.Na potpuno ohladjena zumanca staviti FIL: Prokuvati 110g secera, 0,75dl mleka,90g margarina,2 rebra cokolade i 150g.mlevenih oraha.Na hladno narendati cokoladu.
6.KIKIRIKI KUGLICE
250g margarina,250g secera u prahu umutiti mikserom.Dodati 300g mlevenog keksa,2 rebra otopljene cokolade i 200g mlevenog,neslanog kikirikija (przenog).Praviti kuglice,ostaviti ih da se prosuse,pa uvijati u cokoladnu glazuru.Za ovu kolicinu je potrebno oko 200g cokolade i 3-4 kasike ulja.
7.BELE BAJADERE
PRVI DEO:150g secera,1dl vode uspinovati.Dodati 1/2 margarina,150g mlevenog keksa,150g mlevenih oraha i 50g cokolade.
DRUGI DEO:200g secera,0,5dl vode uspinovati.Dodati 1/2 margarina i 200g mleka u prahu.
Nasuti na prvi deo i ostaviti da se stegne.
8.ROLATI OBLANDA
250g mlevenog keksa,250g mlevenih oraha,1/2 margarina,2 rebra cokolade i 2dl mleka prokuvati.Nakvasiti 3 lista oblande,i filovati toplim filom.Uz jednu ivicu oblande mogu se staviti bananice,zele bombone,roleri ili sta drugo smislite.Uviti u rolat.
9.BAJADERE
500g secera i 10 kasika vode staviti da provri,dodati 200g margarina,200g mlevenih oraha i 200g mlevenog keksa,pa jos malo prokuvati.Podeliti na dva dela,u jedan dodati kakaa ili cokolade,pa rastanjiti mase jednu na drugu.Kada se stegne staviti glazuru od cokolade.!00g cokolade i 2 kasike ulja otopiti i preliti bajadere.
Eto recepata,nadam se da su razumljivi.Za kraj,nadjite i nesto musko da polize serpe.U zdravlje!