SITNI KOLAČI

kolaci 1.jpg
kolaci 2.jpg
EVO MOG SKROMNOG RADA NISU NESTO NA IZGLED ALI ZA UKUS GARANTUJEM :D

Ako hoces preko bajadere i slicnih kolaca premazes foliju cokoladom i prebacis preko kolaca i ostavis da se dobro stegne,najbolje i preko noci i onda odlepis foliju a sara ostane....

Imam nameru da stavljam transfer na kolače ali sam misliola da mogu da napravim glazuru na kolač pa dapreko. još dok je glazura sveža, stavim transfer imalo pritisnem. Ovo mi izgleda lakše i brže nego da mažem transfer pa da ga nanosim na kolač. Može i da mi se ne zalepi, naprimer. Ima li ovo smisla ili ću upropastiti sve?

Imam nameru da stavljam transfer na kolače ali sam misliola da mogu da napravim glazuru na kolač pa dapreko. još dok je glazura sveža, stavim transfer imalo pritisnem. Ovo mi izgleda lakše i brže nego da mažem transfer pa da ga nanosim na kolač. Može i da mi se ne zalepi, naprimer. Ima li ovo smisla ili ću upropastiti sve?

Na sajtu Minjina kuhinjica , u slikama i reci je objasnjeno kako ona stavlja coko transfer na sitne kolace. Bas ovako kako je Msneki mislila da ga radi...I izgleda prelepo...:think: Sad sam tek u rebusu...

Ja cu pokušati da razlijem čokoladu na transfer, kad se malo stegne isečem kockice ili štanglice kako za koji kolač pa onda lepim na kolače pomoću malo istopljene čokolade. Možda je komplikovanije i sporije ali čini mi se da ima najmanje šanse da se nešto zezne :)

toni nije isto zalepiti parce folije bez vazduha na jednom kolacu (mislim da je minja to radila) i na celom plehu bajadera vecu povrsinu folije , veruj mi u drugoj varijanti udje vazduh, mislim to je moje iskustvo a probala sam obe varijante ..... e sad mozda najbolje da probas i sama pa da nam javis :D

Moze i tako...ali meni je ostao vazduh i nije mi se svuda lepo zalepilo...

Da se i ja javim sa mojim utiscima :) Na pocetku je bilo cokolade na sve strane, ali na kraju je uspelo :zcepanje: Stavim kolac da se dobro ohladi (stegne) i onda ga premazem prohladjenom cokoladom (u tanjem sloju). Stavim transver i peglom (za fondan) pritisnem od sredine na levo, pa na desno da izbijem taj vazduh. Samo ne treba preterivati sa kolicinom cokolade, da ne bi pri stiskanju curela na sve strane :)

Ja ne znam sta se desava...nikako ne umem da otopim onaj kupovni fondan kao za rozen! U vreloj vodi nikako nece da se otopi dovoljno, bude mnogo gust, a u mikro se otpoi, ali se odmah stegne...da li vi njega mutite, dodajete nesto u njega, sta...??? Cini mi se da sam negde citala da se u njega doda malo vode i limuna...Pomoc!!:sad2:

Back