SITNI KOLAČI

Moji sitni kolaci za Uskrs
attachment.php

Daco to su bombice: 200 gr ratluka, 200 gr sitno seckane suve smokve, 200 gr sitno seckane suve urme, 100 gr mleveni orasi, 100 gr seckani orasi i oko 50 gr margarina. Sve umesis rukama i vlaznim rukama pravis bombice, ostavis ih da se osuse 1 dan i prelijes cokoladom.

Evo primjerak kako se na pitanje odgovara, ja samo onako pitala koje su to kuglice, a ona meni odmah pise recept ljubim 100X :zag: :zag:

A moram lijepo da uzmem jedan dan i sve tvoje recepte iskopiram u folder, pa isprobavam

Poslednja izmena:
Moji sitni kolaci za Uskrs
attachment.php

Draga Vera kako ti je glazura od bele cokolade ovako blistavo bela, i nekako gusta, ja sam jednom probala i bilo je tuzno providno, od koje cokolade pravis tu glazuru? Ja sam totalni amater za kolace, a htela bih sama da ih pravim za Slavu. Tvoji kolaci su super i objasnjenja su takva da mislim da ne mogu da omanu!

Draga Vera kako ti je glazura od bele cokolade ovako blistavo bela, i nekako gusta, ja sam jednom probala i bilo je tuzno providno, od koje cokolade pravis tu glazuru? Ja sam totalni amater za kolace, a htela bih sama da ih pravim za Slavu. Tvoji kolaci su super i objasnjenja su takva da mislim da ne mogu da omanu!
Ja ne stavljam manje ulja, 2 kašike na 100gr. čokolade.Kada se rastopi izmiksiraj je obavezno.I još nešto.Podloga za belu čokoladu mora biti bela.

Mnikolic ti je dobro napisala, bitna je podloga.Sitni kolaci koji imaju u sebi crnu cokoladu odozgo ide crna, a oni koji su beli odozgo ide bela cokolada.Ja cokoladu i belu i crnu rastopim na pari sa 3 kasike ulja na 100 gr.Ne sme da se zagreva vise od 35 stepeni.Posudu u koju rastopis cokoladu drzi na ringlu ukljucenu na 1, ako je najjace 3.Ako hoces lepu belu podlogu dva puta glaziraj i obavezno da su kolaci hladni iz frizidera, a moze i iz zamrzivaca.

Mnikolic ti je dobro napisala, bitna je podloga.Sitni kolaci koji imaju u sebi crnu cokoladu odozgo ide crna, a oni koji su beli odozgo ide bela cokolada.Ja cokoladu i belu i crnu rastopim na pari sa 3 kasike ulja na 100 gr.Ne sme da se zagreva vise od 35 stepeni.Posudu u koju rastopis cokoladu drzi na ringlu ukljucenu na 1, ako je najjace 3.Ako hoces lepu belu podlogu dva puta glaziraj i obavezno da su kolaci hladni iz frizidera, a moze i iz zamrzivaca.

Nesebicna je, nema sta, veliki :kiss:

Divna si, mnogo ti hvala! :D

Može:
1.Bajadera sa smokvom
2,Lakirane bombice i na drugoj ferero kuglice
3.Bajadera sa suvim voćem(smokve,suve kajsije i suvo grožđe)
4.Mesečići sa kikirikijem
5.Rum torta
6.Ukrasni kolači
7.Rum torta
8.Francuske bonmbone
9.Crne kluglice
10.Kocke sa kafom
11.Kinder oblanda sa mlekom u prahu
Ako vas još nešto interesuje pitajte

Na strani 10 ove teme imaš većinu mojih recepata za sitne kolače.Ukrasne kolače pravim i od ostataka kolača, tako što ih sameljem na vodenici za meso,razvučem testo i modlicama vadim željene oblike.Ukrasiti ih po želji.Pitajte, spremna sam da pomognem.

Poslednja izmena:
KINDER OBLANDA
Prvi deo:
Ušpinovati 250gr. šećera sa 8 kašika vode(dobro ušpinovati)Pomeriti sa vatre i dodati 100gr. čokolade, a zatim 125gr. margarina, muteći mikserom i 100gr. mleka u prahu.Razliti na veliku oblandu na deo sa rupicama, ali ne do kraja.Poklopiti još jednom oblandom
Drugi deo:Isto kao prvi, ali bez čokolade.Ovaj deo razliti na drugu oblandu i poklopiti trećom, pri čemu se rupice okreču prema unutra.Pritisnuti težim predmetom.
Napominjem da je veoma važđno dobro ušpinovati šećer, jer onda fil curi.

Za ostale kolače postoje recepti na strani 10 ove teme

Back