SITNI KOLAČI

Ja moje kolace nisam ni slikala. Toliko sam bila umorna da sam ih zadnjom snagom spakovala i odvezla i tek kada sam se vratila setila se da ih nisam ni slikala. Nista pored ovoliko lepih kolaca nece faliti.

Vidim radilo se ovde! z:)
Nije ni čudo, kad su kolači toliko lepo urađeni... u ukus niko i ne sumnja. :super:

Hajde da vas i ja malo "počastim" z;)

Kapice... u dve "poze":

kapice-1.jpg

kapice1-1.jpg
Smehić vidi ovo, ''svaka sličnost je slučajna'' z:(

http://mimana.coolinarika.com/slike/prikazi/271871

Poslednja izmena od moderatora:
Moras da primenis sekac kao Zoka. :per:
Tako je mnogo lakse i preciznije :D

Odlična ideja!
Jedini nedostatak je što bih morala da napravim kolače jedno nedelju dana ranije - ne zna se kada bi "sekač" dobio inspiraciju da ih seče... a moraju biti isporučeni na vreme. I ja nešto ne bih da jedem svoje živce.
A ako bismo došli do "minuta do 12", onda bi realizacija bila mnogo gora nego kad ja to radim, uz komentar: "Šta im fali?", "Šta oni znaju?" ili "Dobro je. samo gledaj!" :besna::histericna:

Odlična ideja!
Jedini nedostatak je što bih morala da napravim kolače jedno nedelju dana ranije - ne zna se kada bi "sekač" dobio inspiraciju da ih seče... a moraju biti isporučeni na vreme. I ja nešto ne bih da jedem svoje živce.
A ako bismo došli do "minuta do 12", onda bi realizacija bila mnogo gora nego kad ja to radim, uz komentar: "Šta im fali?", "Šta oni znaju?" ili "Dobro je. samo gledaj!" :besna::histericna:

Kreni sa treningom na vreme, sad kad je pauzica :hahaha: posle mu ceo dril udje "u krv" :zcepanje::zcepanje: ima da secka kad ga probudis u sred noci. :heart:

E draga moja, moras nekad biti i umorna ili se praviti da neke stvari i ne znas.Onda tu ulecu oni sto obicno sve znaju ili im je bitno da im draga bude "odmorna".Kod mene je recimo bila dobra stvar dati mu nesto da uradi,i kako oni stalno smisljaju nesto,odmah pronadje nacin ili napravi alat kako bi to moglo lakse da se odradi!Prvenstveno zbog sebe,a onda ja to iskoristim kao nasledstvo.Do duse ja stvarno ne bih smela ni imala srca da prigovorim.Mislim da se ovim poslom ne bi ni bavila da mi nije njega i da on nije takav.Milan! Nekako mi bez veze da o njemu govorim u trecem licu jednine.Vise volim da ga spominjem u prvom licu mnozine,jer mi to i jesmo!

i moja baka,skoro mi je mama rekla da je tajna njenih sapica bila to sto pravi sa mascu i stavlja onaj njihov kajmak kome alternativa dodje ova kisela pavlaka.

Mast uvek otpusti testo posle kratkog vremena, tako da je odlična (i nezamenljiva) za sve kolače koji treba da se "tope u ustima".
Oko Nove godine i Božića pravila sam medenjake u više navrata.
Klinci (koji su ih jeli "u količinama" su ubedljivo najviše hvalili one koji su bili zamešeni sa mašću.

Neznam pod koju temu ovo da stavim,nek moderatori prebace gde je mesto....
Evo jedne brze poslastice,odlicna leti a kod nas prolazi i zimi:)
banane iseces na pola pa stavis na drveni stapic kao za sladoled,posto ja stapice nisam imala,ja sam plasticne kasike(one za piknik)slomila i ostavila samo drsku pa stavila u bananu i u zamrzivac.posle nekih 1h izvadis prelijes sa cokoladnom glazurom i pospes po zelji,mleveni lesnik,kokos,sareen mrvice......drzati u zamrzivacu.....

Poslednja izmena:
banane iseces na pola pa stavis na drveni stapic kao za sladoled,posto ja stapice nisam imala,ja sam plasticne kasike(one za piknik)slomila i ostavila samo drsku pa stavila u bananu i u zamrzivac.posle nekih 1h izvadis prelijes sa cokoladnom glazurom i pospes po zelji,mleveni lesnik,kokos,sareen mrvice......drzati u zamrzivacu.....

E bravo sad cu da zeznem decu! Slikacu reakcije!

Kity, za ovo se bih bunila, u bilo koje godisnje doba, u bilo koje doba dana i noci;):zper:

Ovako, ovo je neki jako star recept jos iz sveske moje bake, koji sam ja tek skoro isprobala, a kada mi jedan covek od osamdeset leta rekao da je to pravila i njegova majka, bas sam se obradovala.

Trsave puslice

5 jaja
250 g secera
250 g oraha, uzduzno iseckanih

Sve sastojke izmesati varjacom i kuvati na tihoj vatri, sve dok ne ostane trag do dnu serpe kada se povuce varjacom i treba da se malo smesa zadrzi na varjaci kada se podigne.
Kasicicim vaditi puslice i susiti ih na tihoj vatri, oko 150 stepeni, na poledjini pleha, a pleh obloziti pek papirom.
Planiram sledeci put da orahe zamenim lesnikom, pa javaljam da li je dobro:)

hello kity ovo je bas primamljivo a nadam se da cemo uspeti da zeznemo malog namcora od 2 godine koji nece ni da cuje za voce samo kaze bak (to znaci bljak). Do nekih 18 meseci je bar jeo teglice pa je nesto i dobijao ali sada nece. U poslednje vreme je poceo da pije sveze iscedjen sok od pomorandze ali to nije bas cest slucaj. Tu je na ujaka, posto moj brat ni dan danas ne jede voce a i od povrca jede samo nekoliko vrsta...
Dobicu minus za promasaj teme...
U svakom slucaju, hvala na ideji

Back