Jaca023
Elita
- Poruka
- 15.519
Ma i ja je volim, a shto prasetina na sitnim kolacima

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma i ja je volim, a shto prasetina na sitnim kolacima![]()
pravila rafaelo sa sojinim mlekom,super je.Sve isto kao za mrsni.
Daco,sa korama sam odusevljena,a za celu tortu videcemo za dva dana.
Na biljnoj slatkoj pavlaci meggle ne piše ni mlečni proteini,ni kazein,te bismo je onda mogli smatrati za posnu,pretpostavljam....
Ja imam 1kg ( i slovima JEDAN) posnih kolača za Sv.Nikolu i jednu posnu tortu.U Sremu samo puca po prasetini i jagnjetini.Ništa riba...
Na biljnoj slatkoj pavlaci meggle ne piše ni mlečni proteini,ni kazein,te bismo je onda mogli smatrati za posnu,pretpostavljam....
Ja imam 1kg ( i slovima JEDAN) posnih kolača za Sv.Nikolu i jednu posnu tortu.U Sremu samo puca po prasetini i jagnjetini.Ništa riba...
Domacice, na Meggle biljnoj pavlaci pise da sadrzi mlecne proteine, tako da sigurno nije posna, kao i mnogi drugi biljni proizvodi (upravo zbog kazeina, kao sto je Daca napomenula, ili nekog drugog sastojka mlecnog / zivotinjskog porekla).
Isto vazi i za one biljne "posne" kackavalje, ne dajte da vas lazu u supermarketu (iako to uglavnom cine nesvesno i iz neznanja), osim tofua i slicnih sojinih preradjevina.
Da ne nabrajam dalje proizvode koji u nasem narodu vaze za posne (kao coko bananice i ostali proizvodi sa zelatinom, zele bombone osim onih sa pektinom ili agarom i ratluk osim onog od skroba....)
U danasnje vreme brzog zivota i nemogucnosti kompletne pripreme hrane od osnovnih namirnica je tesko ispostovati post, jer cak su neki aditivi zivotinjskog porekla oznaceni sa "E", da ne navodim sad brojke, sastojci pojedinih margarina.
![]()
Meggle, ako se ne varam, ima više vrsta biljne pavlake? Čini mi se da sam videla onu standardnu "plavu" (mislim na boju pakovanja) i još neku... ali nisam obraćala pažnju.
Vesna, pošto si upućena, (ja pojma nemam, nikad o tome jisam razmišljala, samo ste me sad zainteresovali), da li je moguće te "mlečne proteine" izdvojiti iz npr. soje ili neke druge biljke? Odnosno, kad piše "mlečni proteini" da li to obavezno znači da su izdvojeni iz mleka?
Hemija danas čini svašta, tehnologija svakodnevno napreduje i "izmišlja" se svašta... Zato pitam.