daca_011
Iskusan
- Poruka
- 5.225

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pitala sam radi poređenja, moji su 700/kg,ali sve manje posla imam, obzirom da su se pojavili po našim prodavnicama(KG) kolači i po 400 dinara.A kolači su mi stvarno kvalitetni, pravljeni kao za sebe.HVALA.
Sneki kako pavlaka zbog onih mlecnih proteina u njoj,ja vristim da mi neko aminuje da mogu da je koristim u posnim kolacima jer ima prelepih recepata,ali sam svugde nailazila na odrican odgovor.![]()
u sojinom nema sigurno jer njega u ishrani koriste osobe alergicne na mleko zivotinjskog porekla.Citala sam na nekom forumu gde roditelji bas razmenjuju tu vrstu problema.
U halta biljnoj pavlaci ne pise da ima mlecnog proteina i zbog toga samo nju koristim, a mozda su namerno zaboravili to da napisu.
U halta biljnoj pavlaci ne pise da ima mlecnog proteina i zbog toga samo nju koristim, a mozda su namerno zaboravili to da napisu.
Evo vam jedan fin recept... brzinski napravila danas:
Potrebno je:
- 200g čokolade za kuvanje
- 200g prah šečera
- 200g mlevenih oraha
- kašika kakaa
- 2-3 kašike pekmeza od kajsija
- 2-3 kašike nekog alkohola (ja stavim šeri)
- višnje iz likera (ako baš nemate, stavite obične iz kompota ili zamrzivača)
Pekmez malo zagrejati, dodati šećer (po potrebi malo, ali jako malo vode), kad se istopi, dodati izlomljenu čokoladu, orahe i na kraju kakao.
Dobro izmešati i skinuti sa vatre.
Kad se prohladi, dodati alkohol i sve lepo promešati.
sačekati da se stegne toliko da se mogu praviti kuglice.
U svaku kuglicu ide višnja.
Umotati u mlevene orahe ili izrendanu čokoladu.
![]()
Sneki kako pavlaka zbog onih mlecnih proteina u njoj,ja vristim da mi neko aminuje da mogu da je koristim u posnim kolacima jer ima prelepih recepata,ali sam svugde nailazila na odrican odgovor.![]()
pravila macarons fenomenalni su hvala na receptu pota
Na pakovanju piše biljna pavlaka, na deklaraciji ne piše da ima mlečnih masnoca, čak ni u tragovima. Mislim da je stvarno posna.
Pa i na čokoladi piče da ima mleka u tragovima pa se niko ne uzbudjuje. Uostalom greh ne ulazi na usta, već iz usta izlazi.
Hvala, Smehuljice)
Prelepo izgledaju na slici, a verujem i da su ukusne)