SITNI KOLAČI

Evo jednog brzog recepta za kockice:D

Cokoladne kocke

Sastojci:3 jaja, 300g secera, 125g margarina, 100g cokolade, 1 kasika kakao praha, 150g seckanih oraha, 20 kasika mlevenog keksa

Priprema:Umutiti jaja sa secerom i kuvati na pari.Zatim dodati margarin, cokoladu, prosejanu kasiku kakaa, seckane orahe i keks.Izliti u kalup oko (19x19cm) koji je oblozen folijom i ostaviti da se stegne.Preliti cokoladnom glazurom (na 100g cokolade, 3 kasike ulja) i iseci na kockice 3x3cm.

p.s. Navedena kolicina secera je iz originalnog recepta. Ja sam je malo smanjila.

Prilozi

• cokoladne-kocke.jpg
    cokoladne-kocke.jpg
    29,9 KB · Pregleda: 105
Ruska Pita:
280 gr margarina
280r brasna
140 gr secera
Zamesiti testo i podeliti u dva dela pa razviti u velicinu pleha za pecenje(srednji djuvec)
Fil:6 zumanaca
280 gr oraha
280 gr secera
sneg od 6 belanaca
malo cimeta
3 kasike prezli.
Jednu koru staviti u pleh.Ne treba ga podmazivati,preko nje fil,pa razvijenu drugu koru.E sad ova druga kora je malo problem za postaviti prvi put,treba odokativno odrediti da poklopi ceo pleh jer posle nema popravki.Prijatno.

Poslednja izmena:
hvala puno!!
ja jos nemam 30, 24 zapravo ali mi vid isto nije najsjajniji..stvarno ;-)

nisu anci kolaci, pise domaci kolaci..postavila sam album sa slicicama www.domaci-kolaci.com pa jedan je sa kolacima a jedan sa cupcakes...za sad...bice jos..sitne kolace obozavam da pravim..i kad nemam narudzbine samo se pitam hoce li neko, radi mi se (za sada je jos hobi u pitanju, dodatni doprinos kucnom budzetu)..ali zato kad me uhvati frka onda !?#@ grmim na sav glas kako bi narod samo da jede a ja da padnem s' nogu, heheh :whistling:

p.s. a temu o ukrasavanju pratim odavno, i odusevljavam se onim sto vidim...:worth:
Kolači su fenomenalni,pa me interesuje koja je cena za prodaju,naravno ako nije tajna

jedina stvar u mom zivotu na koju sam stavila crtu su kolaci.I za sebe ih narucujem koliko mrzim samu pomisao na sve one zuljeve od secenja.evo vam jos jedan lep i dobaaar recept a ne mora da se sece sto je bitno zar ne:
Nugat korpice
200 gr pecenih seckanih oraha
200 gr pecenih seckanih lesnika
200 gr obarenih i pecenih badema
400 gr eurokrema
200 gr cokolade za kuvanje.
Cokoladu istopiti i izmesati sa eurokremom pa dodati seckane orahe,lesnike i bademe.Malom kasicicom puniti korpice i ostaviti u frizider da se stegne.Stvarno su gresne.

Napravila! Mmmmmmmmmmmmmmmm smrt od cokolade! Vrede svaku paru! I svaku kaloriju - hehheeee sreca sto smo genetski ko gliste pa mozemo da jedemo sve
Svaka cast!
Ima slican recept ali se seckani bademi onako topli posle ljustenja malo ukuvaju u cokoladi pa kad se malllkkooo prohlade doda se eutokrem! mmmm ne da se ne sece nego se ni ne zvace!

Hvala !

Napravila! Mmmmmmmmmmmmmmmm smrt od cokolade! Vrede svaku paru! I svaku kaloriju - hehheeee sreca sto smo genetski ko gliste pa mozemo da jedemo sve
Svaka cast!
Ima slican recept ali se seckani bademi onako topli posle ljustenja malo ukuvaju u cokoladi pa kad se malllkkooo prohlade doda se eutokrem! mmmm ne da se ne sece nego se ni ne zvace!

Hvala !

imama samo jedno pitanje da li se smesa stavlja u papirne korpice ili neke jestive?

:D:lol:bas sam vas navukla...a sto imam recept za kuglice sa beilys likerom,one su jos gresnije,samo je meni problem sto i liker volim puno pa ga kao kupim za kolace i onda kuma i ja malo malo pa degustiramo-liker naravno.

:D:lol:bas sam vas navukla...a sto imam recept za kuglice sa beilys likerom,one su jos gresnije,samo je meni problem sto i liker volim puno pa ga kao kupim za kolace i onda kuma i ja malo malo pa degustiramo-liker naravno.
Jao, sad si me podsetila!
Radila sam jednog leta u nekom hotelu na moru. Poslastičar je bio živa legenda. Svakog dana je na meniju bila Rum torta, pa je trebovao 2-3 flaše ruma. Ako smo hteli nešto da pričamo sa njim - znao se termin: ujutru je O.K., u podne polulud, a uveče mrtav pijan. Živela rum torta!:pivce:

Jao, sad si me podsetila!
Radila sam jednog leta u nekom hotelu na moru. Poslastičar je bio živa legenda. Svakog dana je na meniju bila Rum torta, pa je trebovao 2-3 flaše ruma. Ako smo hteli nešto da pričamo sa njim - znao se termin: ujutru je O.K., u podne polulud, a uveče mrtav pijan. Živela rum torta!:pivce:

:hahaha::hahaha: kakva fora !!!
2 do 3 flase ruma za jednu tortu ! legenda ! :D
posteno se nasmejah!

Kada smo stigle do likera, ja od cokolade obozavam, jos imam malo u frizideru, pa cim nestane pravim :rotf: Leti cesto sa njime prelijem sladoled:P

Moze li da se postavi recept za kuglice sa beilys likerom, davno sam ih probala i ukus me je odusevio:lol:

Želim Vam poslati neke od mojih isprobanih recepata za sitne kolače-mrsne i posne.
BUTER ŠTANGLE
150gr. butera umutiti sa 150gr. šećera i u to dodati sneg od 4 belanaca, 100gr.brašna, 150gr.mlevenih oraha, sok od limuna.Sve izmešati i sipati u podmazan pleh posut brašnom.U pola pečenja preliti 4 žumanaca, 4 kašike šećera i malo limuna.Produžiti sa pečenjem na tihoj vatri,dopeći.Ohlađeno preliti sa 150gr.samlevenih oraha, poparenih sa šoljicom mleka,3 kašike šećera, 1 vanilin šećer i 60gr. butera.Po vrhu preliti sa mlevenim orasima ili struganom čokoladom.
KOCKE SA KAFOM
Umesiti 2 korice od po 2 jaja, 2 kašike brašna i 2 kašike šećera.
FIL:Kuvati na pari 3 jaja i 200gr. šećera, zatim dodati 150 gr. butera, 200gr.(pola samlevenih pola seckanih oraha i 150 gr. izlomljenog keksa.Dodati nekuvane kafe po želji.
Glazura:bela čokolada ili fondan.

MARCIPAN KOLAČ
I deo:
5 jaja umutiti sa 400gr. šećera i kuvati na pari 20 minuta, dodati 1 margarin, 4 štangle čokolade, 600gr. mlevenog keksa, sve izmešati i razliti u veći pleh.
II deo:
500gr. šećera, 100gr. vode, 1 margarin pomešati i kuvati sve zajedno 5 minuta.Skinuti sa šporeta, dodati 250gr. mleka u prahu,vanilin šećer pa mutiti mikserom dok ne počne da se steže,pa preliti preko I dela.
Preko staviti glazuru od čokolade.
PUTER PUSLICE
Zamesiti testo od 2 žumanca, 1kešike šećera, 250gr. margarina(butera), 300gr.brašna.Razviti koru i vaditi puslice.
Umutiti 2 belanca sa 200gr. šećera i kašikom sirćeta kao za puslice, pa stavljati na svaku puslicu.od testa .Peći.
Fil:3 žumanca, 150gr. šećera, štanglu čokolade i 50gr. butera kuvati na pari i sastavljati puslice.
RUM ŠTANGLICE
Umutiti 6jaja, 8 kašika šećera, 6 kašika brašna, 5 kašika ulja.Ispeći.Hladnom kolaču odseći krajeve, pomalo i ne bacati ih.Ušpinovati 12 kašika šećera sa šoljom od kafe vode.U to dodati tri štangle čokolade i 150gr. margarina, izmrvljene okrajke, 150gr. samlevenog plazma keksa, 150 gr oraha i malo ruma.Na patišpanj premazati džem, preko staviti fil.Preko fila može fondan ili čokolada.

BAJADERA SA SUVIM VOĆEM
Ideo:Ušpinovati 400gr. šećera sa malo vode, kada je gotovo dodati 200gr. margarina, 200gr. oraha, 200gr. keksa, 100gr. sitno seckanih suvih kajsija, 100gr. suvog grožđa i 100gr. seckanih smokava.Masu razliti na poslužaonik 30X40, pa je preliti glazurom od 200gr. bele čokolade i 6 kašika ulja.
II deo:Isti je kao prvi i preliva se kada se čokolada osuši.
Glazura:Čokolada

BAJADERA SA SUVIM ŠLJIVAMA
I deo:Ušpinovati 500gr. šećera, pa dodati 375suvih šljiva i 375 gr. suvih smokava(mlevenih),188gr. seckanih oraha i 188gr. mlevenih oraha.Razliti na poslužaonik 26x37,5.Preliti glezurom od čokolade.
IIdeo:može biti bilo koja podloga.
Glazura.čokolada-bela ili crna

BAJADERA SA BANANANOM
Prva kora:Umutiti 125gr. margarina sa 100gr.prah secera,dodati 3oogr.mlevenog keksa 200gr.rastopljene cokolade i jednu umucenu bananu.
Rastanjiti koru pa preko poredjati žele rolat ili zele bonbone(prethodno isecene na dva do tri dela) jedna do druge(oko 7oogr.)
Druga kora:Umutiti 125gr. margarina,150gr.prah secera,150gr.oraha i oko 60gr.keksa.
Po vrhu staviti glazuru od cokolade.

BAJADERA SA GUSTINOM
Potrebno je:400gr. šećera, 250gr. margarina, 350gr. mlevenog keksa, 100gr. gustina,100gr. mlevenih oraha, 5 štangli čokolade, 3 kašike ulja.
U 20 kašika vode sipati šećer i kuvati oko 2 minuta, koliko da se istopi.U rastopljen šećer
Staviti margarin, mleveni keks, mlevene orahe i gustin.Dobijenu smesu podeliti na dva dela.U jedan deo dodati dve štangle otopljene čokolade.
Tamnu smesu razvući na poslužaonik, a preko staviti beli deo.
Glazura:čokolada.

BAJADERA SA SMOKVAMA
Potrebno je:600gr. šećera, 150gr. smokava, 250gr.oraha, 200gr. keksa, 3 štangle čokolade za kuvanje, 100gr. margarina
Ušpinovati 300gr. šećera kao za slatko, dodati samlevene smokve i keksRastanjiti na debljinu od 1sm.Ostatak šećera špinovati, skloniti sa šporeta i dodati mlevene orahe i margarin.Premazati preko smeše od smokava.Oblikovati i ostaviti da se stegne.
Glazura:čokolada

BAJADERA SA KIKIRIKIJEM
Potrebno je:1kg. šećera, 300gr. margarina, 300gr. mlevenog kikirikija, 500gr. mlevenog keksa,200gr. čokolade.
Špinovati šećer sa 30 kašika vode.Dodati 250gr. margarina,kikiriki i keks, pa sve dobro umutiti.Smesu podeliti na dva dela:u jedan deo staviti 100gr. istopljene čokolade.U pleh staviti prvo tamni pa svetli deo i preliti glazurom od čokolade.

„ČAR NA DAR“
Istopiti na tihoj vatri 4 đobre kašike meda, 0,50gr. šećera, pa dodati125gr. margarina, 100gr. čokolade.Kada se istopi,pojačati temperaturu i dodati 100gr. susama, 100gr. seckanih oraha i 0.60gr. „čar na dar“ sa medom.
Napomena:“Čar na dar“treba prethodno staviti u kesu i usitniti.
Glazura:čokolada
DETELINA
I deo: 150gr. mlevenih oraha, 2 štangle čokolade, 100gr. fondana.Od ove smese napraviti valjak.
II deo:150gr.mlevenog badema, 100gr. fondana.I od ove mase oblikovati valjak.
IIIdeo:100gr. mlevenog lešnika, 100gr. fondana, malo roze boje.Oblikovati valjak.
Čokoladom spojiti ova tri valjka u obliku deteline sa tri lista.
Glazura je čokolada.
FRANCUSKE BONBONE
400 gr.šećera ušpinovati kao za slatko,dodati 200gr. margarina, 100gr. lešnika, 100gr.oraha (može samo lešnik) i 100gr. keksa.
Masu podeliti na pola.U jedan deo dodati 100gr.crne čokolade.Razviti koru, preliti je belom čokoladom u koju se stavi malo ulja,pa preko čokolade razvući deo bez čokolade.
Po vrhu glazura od čokolade.

KORPICE SA BELOM ČOKOLADOM
Otopiti 400gr. bele čokolade sa 12 kašika ulja.Karamelisati 200gr. šećera i u to dodati 200gr. celih pečenih lešnika.Kada se ohladi samleti, pa dodati u rastopljenu čokoladu.Špricom puniti korpice
LAKIRANE BOMBICE
100gr. šećera ušpinovati kao za slatko i malo bolje.Dodati 100gr. mlevenih smokvi, masu ujednačiti, skloniti sa šporeta pa dodati 80-100gr. mlevenih oraha, kašiku keksa i malo ruma.Oblikovati kuglicea u sredin u svake staviti višnju iz višnjovače.
Karamelisati 10 kašika šećera i svaku bombicu umakati u šećer.

MESEČIĆI
100gr. šećera u prahu, 300gr. ćeten alve, 200gr. mlevenog keksa,300gr. pečenog i samlevenog kikirikija, l50gr. narendane čokolade.Sve ove sastojke zamesiti sa kuvanom kafom(oko 1šoljica) da bude tvrđa masa.Praviti oblike modlicama.Svaki oblik umakati u čokoladu i ukrasiti po želji.
PUNJENE URME
Masa za jezgro:Zamesiti 100gr. mlevenih oraha(badema) sa 50gr. prah šećera, malo ruma i sokom od jednog limuna.Praviti valjčiće i puniti urme.
Masa za oblaganje urmi:Ušpinovati 200gr. šećera, dodati 200gr mlevenih oraha,200gr. čokolade i malo margarina(oko 50gr).Svaku urmu obložiti ovim filom i ostaviti da se suši.
Glazura:rastopljena čokolada
PUNJENE SMOKVE
Odseći vrhove smokava, potopiti ih u vrelu vodu toliko dugo dok ne omekšajuSvaku puniti žele bonbonama i seckanim orasaima.
Ušpinovati 300gr. šećera sa 16 kašika vode, pa dodati 250 gr. margarina.Mešati dok se ne otopi.Dodati 300gr. mlevenog keksa,200gr. mlevenih oraha i 100gr. čokolade.Prohladiti, praviti kuglice u koje treba ubaciti po jednu smokvu.Oblikovane kuglice umakati u čokoladnu glazuru, ostaviti da se stegnu pa ih seći na pola ili četvrtine
RAFAELO POSNI
100gr. margarina umutiti sa 200gr. prah šećera,200gr. kokosa i 150gr. mlevenog keksa i 120ml. soka od pomorandže.Praviti kuglice i unutra stavljati po parče lešnika.
ŠTANGLICE SA PRELIVOM
Potrebno je:1dl.vode, 150gr.šećera, 125gr. margarina, 100gr.mlevenih oraha, 300gr. mlevenog keksa.
Za glazuru:čokolada ili fondan
Ušpinovati šećer i vodu i skloniti sa vatre.U sirup dodati margarin,orahe i keks pa sve dobro izmešati.Razliti.Izravnati preko folije

UKRASNI KOLAČI
Ušpinovati 600gr. šećera sa 2 čaše vode kao za slatko.Dodati 300gr. mlevenog keksa, 250gr. mlevenih oraha i još malo kuvati.U ohlađenu masu dodati 100gr. umućenog margarina.Sve zamesiti sa oko 300gr. šećera u prahu.Modlicama vaditi oblike po želji,a zatim ih stavljati u čokoladu i ukrasiti po želji.

:hahaha::hahaha::hahaha:
E ova ti je dobra! :rotf:
daj recept!
... da i mi malo pijemo liker! :hahaha:

vatrene kuglice

100 gr bele cokolade
100 gr crne cokolade(mlecne)
50 gr margarina
125 ml slatke pavlake
40 gr prah secera
60ml bejlisa
istopiti cokolade pavlaku skoro do vrenja pa dodati ostale sastojke kad se skine sa sporeta dodati 20 kom mlevenih keksica,piskota ili keks po izboru ostaviti 1 sat u frizu da se dobro ohladi praviti loptice i valjati u prah secer,cokoladu,lesnik...nekad je potrebno dodati koji keksic vise zasto,nemam pojma ocenicete to pod rukom dok budete fprmirali kuglice.

Jesam li dobro shvatila da pravis liker? Kako? molim recept

Evo stize recept:bye:
Cokoladni liker

1kg secera
1 l mleka
6 zumanaca
100 g kakaoa
1 l ruma, crnog, 50%

6kasika secera (uzeti od 1kg secera) umutiti sa zumancima. 3dl mleka (uzeti od 1l mleka) umutiti sa kakaom. Ostatak mleka i secera staviti da zavri i dodati razmucen kakao, kuvati 5 minuta, da lagano vrije. Skloniti sa vatre, dodati zumanac i dobro izmesati. Ostaviti da se ohladi i vise puta promesati da ne uhvati koricu. Kada se ohladi dodati rum i procediti 2 puta kroz cedilo (platno za cedjenje), gaza nije najbolja, jer je retka. Sipati u staklene flase i cuvati u frizideru:bye:

Nazdravlje!

Back