SITNI KOLAČI

Smeh, super detalj na kutiji, a kolaci prosto mirisu na domace, diiivno!
Rzorice, fenomenalni recepti - neki su me vratili u doba detinjstva, i dan danas "(Carski) polumesec" spada u moje favorite (ali ga pravim samo za svoju dusu)! z;)

zoko odlicni recepti, i jos isprobani..sve cu da prepisem z:)
evo dela kolacica za n.g. za musterije. slikala sam one koje nisam do sada....

rum kuglice, nugat korpice bu @mamamaja2003, kuglice od suvog voca, cokoladne jelkice, bele coko korpice

i pakovanje:

Kod mene ostadoše samo ostaci kolača... dok sam se setila da slikam i to se većinom pojelo z:).
Evo... da ne bude nezabeleženo:

IMG_3675-1.jpg

IMG_3678-1.jpg

Smeh ovo je sve tako veselo, lepo i verujem da je bilo i ukusno...Pitacemo male andjele...z;)

Ma oni jedu samo jednu vrstu... rolat sa kokosom (recept je jako sličan onom koji je ovde pisala rzorica) , zato su ona druga dva tanjira i "pokvarena" z;).
U stvari... do sad nisu jeli skoro ništa... prošle godine samo kiflice sa kokosom i to jedan sa čokoladom, drugi bez.
Neka... sad će pubertet... pa će tamaniti kao žuti mravi sve što staviš ispred njih! :zskace:

[
QUOTE=smeh;12344807]Kod mene ostadoše samo ostaci kolača... dok sam se setila da slikam i to se većinom pojelo z:).
Evo... da ne bude nezabeleženo:

IMG_3675-1.jpg

IMG_3678-1.jpg
[/QUOTE]
Smeh kolaci deluju jako ukusno

Posalji recepte :zskace:

Poslednja izmena od moderatora:
Evo...
Grancle:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=639213&postcount=20
"Šeri tufnice" su zapravo:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=12125846&postcount=689
s tim što sam od keksa, malo pekmeza, malo putera i soka (mislim da je bio neki multivitamin) napravila smesu koju sam "uvaljala" tako da dobijem "štapić" debljine (otprilike) olovke. Oko njega sam obmotala ovu smesu sve u providnu foliju i stavila da se stegne. Posle sekla komadiće oblika valjka dužine oko 2cm, nekima sam jednu stranu isekla koso (kome se kako više dopada) i gore ide višnja (moje su iz šerija... istog onog koji sam vam letos pokazala u teglama)
Ovo sa čokoladom je ona oblatna sa orasima i prženim šećerom:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=12292027&postcount=292 s tim što treba dodati još malo keksa ili oraha pošto ne bude dovoljno čvrsto, a ima i "snikers"- a (za koji nemam recept, ali hajde da probam da improvizujem i sad.
Podloga:
5 belanaca
10 kašika šećera
kašika limunovog soka
1-2 kašike kakaa
Ulupa se čvrst sneg od belanaca, postepeno doda šećer, limun i na kraju se umeša kakao.
Peče se na oko 150C
Fil:
Šolja (ona za belu kafu... velika, veća od 2dl) šećera se isprži (ja uvek sipnem malo... kašiku npr. vode i pustim da se ukuva, pa se onda polako prži šećer), doda se šolja mleka i prokuva. U međuvremenu se umuti puding sa ukusom slatke pavlake + 2-3 kašike skroba, 2-3 kašike šećera, 2-3 kašike mleka i ukuva u sve to. 4-5 kašika mleka u prahu se rzmuti sa 1-2 kašike mleka i u sve to se sipa vruć puding.
Ja obično dodam i kesicu želatina (prethodno potopljenog u hladnoj vodi). To se sve lepo izmuti mikserom, kad je hladno, doda se 150-200g krupno mlevenog ili istuckanog kikirikija (pečenog, naravno) i premaže se preko kore.
Kad se stegne, prelije se glazurom od čokolade.
Mislim da je to sve...

--------------------------------------------------------
Podloga:
5 belanaca
10 kašika šećera
kašika limunovog soka
1-2 kašike kakaa
Ulupa se čvrst sneg od belanaca, postepeno doda šećer, limun i na kraju se umeša kakao.
Peče se na oko 150C
Fil:
Šolja (ona za belu kafu... velika, veća od 2dl) šećera se isprži (ja uvek sipnem malo... kašiku npr. vode i pustim da se ukuva, pa se onda polako prži šećer), doda se šolja mleka i prokuva. U međuvremenu se umuti puding sa ukusom slatke pavlake + 2-3 kašike skroba, 2-3 kašike šećera, 2-3 kašike mleka i ukuva u sve to. 4-5 kašika mleka u prahu se rzmuti sa 1-2 kašike mleka i u sve to se sipa vruć puding.
Ja obično dodam i kesicu želatina (prethodno potopljenog u hladnoj vodi). To se sve lepo izmuti mikserom, kad je hladno, doda se 150-200g krupno mlevenog ili istuckanog kikirikija (pečenog, naravno) i premaže se preko kore.
--------------------------------------------------------------
ja bi ovo probala da napravim, samo nisam razumela jesi li ga ti vec pravila na ovaj nacin ili je treba da eksperimentisem ?
Mnogo se iznerviram kada mi nesto ne uspe, pa ako treba , sacekacu da neko drugi proba ko ima jace zivce.

--------------------------------------------------------
Podloga:
5 belanaca
10 kašika šećera
kašika limunovog soka
1-2 kašike kakaa
Peče se na oko 150C
Fil:
--------------------------------------------------------------
ja bi ovo probala da napravim, samo nisam razumela jesi li ga ti vec pravila na ovaj nacin ili je treba da eksperimentisem ?
Mnogo se iznerviram kada mi nesto ne uspe, pa ako treba , sacekacu da neko drugi proba ko ima jace zivce.

Pravila... (ima na slici... negde)
Nego, jednostavno nisam merila ništa, tako da su to stvarno "odokativne" mere.
Međutim, sa količinom mleka (oko 1/2l), uprženog šećera, skroba/pudinga i mleka u prahu kako sam napisala - ne može da se ne stegne. Za svaki slučaj ubaciš i taj želatin. Ako misliš da nije dovoljno slatko, dodaj više šećera.
Mogu da nađem recept za snikers tortu, to je jedan od filova i da dam mnogo tačnije mere, ali se tamo pravi sve sa mlekom u prahu i bude previše "teško", zato ja deo uvek zamenimn skrobom/pudingom.

PS sad sam pogledala fotku... ono što je na tacni desno, isečeno u štanglice, naizmenično stoje navedene oblatne sa prženim šećerom i orasima i upravo ove snikers štanglice. Snimak je takav da se i ne vidi razlika.

Poslednja izmena:

Back