SITNI KOLAČI

Evo je mađarica, po receptu dace_011.

10n5cti.jpg

taj dacin recept za madjaricu na kom izvrunutom plehu da pecem, jel od rerne? ja imam od rerne onaj 33*32, pre su ti crni plehovi bili vecih dimenzija....znam da je kod moje mame kuci veci....a ja sam ovaj dobila uz rernu pre 3 god. e sad, mozda zato meni kore za madjaricu budu debele? :think:

Moji današnji kolači
attachment.php

Punč
3 korice po: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike pologrubog brašna, malo praška za pecivo
2 korice po: 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika pologrubog brašna, malo praška za pecivo i crvene boje.
Za polivanje crvenih korica skuvati 2,5 dl šećera, sa 2 dl vode, kada uvri, dodati 2,5 dl ruma. Sa ohladjenim polivati crvene korice.
Na tacnu staviti belu koricu, namazati pekmezom od kajsija, staviti crvenu koricu, posuti polovinom ruma, staviti namazanu pekmezom belu koricu, namazati je i sa druge strane, pa staviti crvenu, politi, staviti namazanu belu i ostaviti na hladnom, pritisnuto, da se izravna.
Pripremiti šećernu ocaklinu: 300 g mlevenog še=cera, rum i limunov prema potrebi , da se dobije masa, koja se lepo razmazuje po kolaču.
attachment.php

Rolat od oraha sa belom Milka čokoladom
dve korice od po: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike mlevenih oraha, 1 kašika brašna, 1/2 kašike kakaa i malo praška za pecivo.
Fil: 1/2 litre mleka, 100 g šećera, 10 kašika gustina, 1 vanilin šećer, 100 g bele Milka čokolade, 250 g maslaca
Korice namazati sa filom i najpre urolati jednu pa u produžetku drugu, onda ono izgleda kao da je ogromna piškota. Ivice koje se spajaju lepo odseći, izravnati.

Moji današnji kolači
attachment.php

Punč
3 korice po: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike pologrubog brašna, malo praška za pecivo
2 korice po: 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika pologrubog brašna, malo praška za pecivo i crvene boje.
Za polivanje crvenih korica skuvati 2,5 dl šećera, sa 2 dl vode, kada uvri, dodati 2,5 dl ruma. Sa ohladjenim polivati crvene korice.
Na tacnu staviti belu koricu, namazati pekmezom od kajsija, staviti crvenu koricu, posuti polovinom ruma, staviti namazanu pekmezom belu koricu, namazati je i sa druge strane, pa staviti crvenu, politi, staviti namazanu belu i ostaviti na hladnom, pritisnuto, da se izravna.
Pripremiti šećernu ocaklinu: 300 g mlevenog še=cera, rum i limunov prema potrebi , da se dobije masa, koja se lepo razmazuje po kolaču.
attachment.php

Rolat od oraha sa belom Milka čokoladom
dve korice od po: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike mlevenih oraha, 1 kašika brašna, 1/2 kašike kakaa i malo praška za pecivo.
Fil: 1/2 litre mleka, 100 g šećera, 10 kašika gustina, 1 vanilin šećer, 100 g bele Milka čokolade, 250 g maslaca
Korice namazati sa filom i najpre urolati jednu pa u produžetku drugu, onda ono izgleda kao da je ogromna piškota. Ivice koje se spajaju lepo odseći, izravnati.

PRELEPI su,Natasha !!! Bonice NE DAJU :(

Prošli su praznici, pa da stavim par sličica kolača, što sam pravila. Slikala mi ih je moja draga komšinica, web-dizajner
doboš rolat
attachment.php

karamel sa orasima - rolat
attachment.php

kokos kocke
attachment.php

kiflice sa karamel kremom
attachment.php

punč - rum kocke
attachment.php

rolat sa belmo Milkom, kolač sa rogačem, i naravno doboš
attachment.php

šamrolna
attachment.php

osim spomenutih, još medena punjena jaja
attachment.php

Prošli su praznici, pa da stavim par sličica kolača, što sam pravila. Slikala mi ih je moja draga komšinica, web-dizajner
doboš rolat
attachment.php

karamel sa orasima - rolat
attachment.php

kokos kocke
attachment.php

kiflice sa karamel kremom
attachment.php

punč - rum kocke
attachment.php

rolat sa belmo Milkom, kolač sa rogačem, i naravno doboš
attachment.php

šamrolna
attachment.php

osim spomenutih, još medena punjena jaja
attachment.php
Auuu,Natasa,ovo je prelepo,kolaci prelepi,a sliiiike - da mi je jedan takav dizajner u komsiluku ... :)

Back