Jaca023
Elita
- Poruka
- 15.519
Imenjakinjo, ovo izgleda bozanstveno...kao i si tvoji kolacici...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imenjakinjo, ovo izgleda bozanstveno...kao i si tvoji kolacici...![]()
Pleh najveci - od rerne....ja uglavnom iskoristim 4 korice (iako ispecem svih 5) - zbog visine,da ne odskace mnogo od ostalih kolacica u kutijiJaco hvala za recept, jos samo ako mozes napisi dimenziju pleha na koji peces korice.
Samo ti uradi po ovom Dacinom receptu pa da vidis miline rada sa korama!!!Domacice divna ti je madjarica, to je kolac koji obozavam ali mi kore nikad nesto ne ispadnu kako treba![]()
Moji današnji kolači
![]()
Punč
3 korice po: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike pologrubog brašna, malo praška za pecivo
2 korice po: 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika pologrubog brašna, malo praška za pecivo i crvene boje.
Za polivanje crvenih korica skuvati 2,5 dl šećera, sa 2 dl vode, kada uvri, dodati 2,5 dl ruma. Sa ohladjenim polivati crvene korice.
Na tacnu staviti belu koricu, namazati pekmezom od kajsija, staviti crvenu koricu, posuti polovinom ruma, staviti namazanu pekmezom belu koricu, namazati je i sa druge strane, pa staviti crvenu, politi, staviti namazanu belu i ostaviti na hladnom, pritisnuto, da se izravna.
Pripremiti šećernu ocaklinu: 300 g mlevenog še=cera, rum i limunov prema potrebi , da se dobije masa, koja se lepo razmazuje po kolaču.
![]()
Rolat od oraha sa belom Milka čokoladom
dve korice od po: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike mlevenih oraha, 1 kašika brašna, 1/2 kašike kakaa i malo praška za pecivo.
Fil: 1/2 litre mleka, 100 g šećera, 10 kašika gustina, 1 vanilin šećer, 100 g bele Milka čokolade, 250 g maslaca
Korice namazati sa filom i najpre urolati jednu pa u produžetku drugu, onda ono izgleda kao da je ogromna piškota. Ivice koje se spajaju lepo odseći, izravnati.
Nisu baš sitni kolači ali.. kuma mi ga obožava.
.
![]()
![]()
Hvalaa!!Gorica majstorica svaka cast kao i uvek prelepo a verujem i da je ukusno mmmm cokolada![]()
Auuu,Natasa,ovo je prelepo,kolaci prelepi,a sliiiike - da mi je jedan takav dizajner u komsiluku ...Prošli su praznici, pa da stavim par sličica kolača, što sam pravila. Slikala mi ih je moja draga komšinica, web-dizajner
doboš rolat
![]()
karamel sa orasima - rolat
![]()
kokos kocke
![]()
kiflice sa karamel kremom
![]()
punč - rum kocke
![]()
rolat sa belmo Milkom, kolač sa rogačem, i naravno doboš
![]()