Sitni kolaci

• Začetnik teme Začetnik teme tara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
evo novog recepta jednostavnog i ukusnog. Morala sam dva puta da ga pravim za redom, toliko je bio ukusan.

TORTA OD PLAZMA KEKSA

700 gr slaga u prahu
7 dl kisele vode
100 gr menaz cokolade za kuvanje
300 gr mlevenog plazma keksa
3 jafa keksa

Umutite drage moje 700 gr slaga u prahu sa 7 dl kisele vode (Izgleda cudno da se slag muti sa kiselom vodom ali bude super verujte mi na rec) . Kada ste umutile slag podelite ga na 3 dela.
U jedan deo umesajte 300 gr plazma keksa u drugi deo dodajte izrendisanu cokoladu a treci deo neka ostane beo.
Rukom oblikujete kore. Donja kora je slag sa plazma keksom, preko stavite red jafa keksa pa preko ide slag sa rendanom cokoladom pa jafa keksa i onda se premaze preostalim slagom .Ostaviti u frizider da se stegne.

Brzo se sprema a VEOMA JE UKUSNO.

sutar stize dana i ja bih da joj napravim cokin kukis ali ne znam,sta ako mi ne ispadne dobro...nisam bas vicna u pravljenju kolaca pa me zanima kako se mesi ono testo za kukis :?a nema mikser...plz dajte neki recept,jednostavan,da lici na kukis,tj da bude sa npr seckanom cokoladom,ali da mi ne treba mikser....:(

evo jos nesto sto ja znam..:)..i brzo se napravi..a tek ukus komsiniceeee..

Korpice

200 gr,pecenog lesnika
100 gr. oraha
200 gr. eurokrema
200 gr.cokolade za kuvanje
papirnate korpice oko 50 kom.ako su one male..

Cokoladu i eurokrem rastopiti na pari.Dodati u to seckan badem i orahe.Sve izmesati i kada se malkice prohladi sipati u korpice.Odozgo ukrasiti sa seckanim lesnicima i komadicima bele cokolade

jeste da nije sitan kolac ;)...ali...ko god naidje do mene sutra...moze da proba kakva je 8):D

Bela lešnik torta
Sastojci
Za kore:
12 belanaca
12 kašika šećera
6 kašika brašna
6 kašika griza

Preliv za kore:
300 ml mleka
3 vanilin šećera

Za I fil:
2 pudinga od vanile
12 žumanaca
700 ml mleka
250 g margarina
250 g šećera u prahu

Za II fil :
250 g šlaga
200 ml mleka
150 g pečenih seckanih lešnika

Za III fil :
500 ml slatke pavlake
150 g prah šećera

Priprema
Ispeći 4 kore od navedenih sastojaka, što znači:
3 belanca dobro umutiti, dodati 3 kašike šećera, 1,5 kašiku griza i 1,5 kašiku brašna - za jednu koru.
Pomešati 300 ml mleka sa vanilin šećerom i time preliti kore (prethodno ih malo izbockajte viljuškom). Sačekati da kore dobro upiju mleko, pa ih tek onda vaditi i filovati.
Fil I: u 700 ml mleka skuvati umućena žumanca pomešana sa pudingom od vanile. Fil ohladiti pa dodati umućen margarin sa šećerom.
Fil II: umutiti mleko i šlag, pa dodati seckane pečene lešnike (ja stavim malo više mleka da fil bude ređi).
Fil III: umutiti slatku pavlaku sa prah šećerom.

Filovati: kora - žuti fil - lešnik - slatka pavlaka - kora...

jeste da nije sitan kolac ;)...ali...ko god naidje do mene sutra...moze da proba kakva je 8):D

Bela lešnik torta
Sastojci
Za kore:
12 belanaca
12 kašika šećera
6 kašika brašna
6 kašika griza

Preliv za kore:
300 ml mleka
3 vanilin šećera

Za I fil:
2 pudinga od vanile
12 žumanaca
700 ml mleka
250 g margarina
250 g šećera u prahu

Za II fil :
250 g šlaga
200 ml mleka
150 g pečenih seckanih lešnika

Za III fil :
500 ml slatke pavlake
150 g prah šećera

Priprema
Ispeći 4 kore od navedenih sastojaka, što znači:
3 belanca dobro umutiti, dodati 3 kašike šećera, 1,5 kašiku griza i 1,5 kašiku brašna - za jednu koru.
Pomešati 300 ml mleka sa vanilin šećerom i time preliti kore (prethodno ih malo izbockajte viljuškom). Sačekati da kore dobro upiju mleko, pa ih tek onda vaditi i filovati.
Fil I: u 700 ml mleka skuvati umućena žumanca pomešana sa pudingom od vanile. Fil ohladiti pa dodati umućen margarin sa šećerom.
Fil II: umutiti mleko i šlag, pa dodati seckane pečene lešnike (ja stavim malo više mleka da fil bude ređi).
Fil III: umutiti slatku pavlaku sa prah šećerom.

Filovati: kora - žuti fil - lešnik - slatka pavlaka - kora...
Monsieur Jacques da li bi vi...da li bi ti... da li bi vi... sta si ti vi ili ti:lol:

Back