Sitni kolaci

• Začetnik teme Začetnik teme tara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E' Peach za mene da napraviš puslice. :D
puslicesarumomia9.jpg

Vidim da je rum u fazonu, pa reko'...

Ma imam ja i c/p opciju na raspolaganju, ali zar nije lepše ovako?
Pa samo snimiš, desni klik save picture as...
A ne ako ti se svidi recept moraš da kopiraš, pejstuješ, otvaraš novi fajl,
snimaš ga, bla... Da poludiš, gde je tu vreme za spremanje kolača?

P.s. A ti što štekaš dobre recepte, neka ti služi na čast... :)

e,za rum..pa divni ste...pocecu da se gojim definitivno...
nego imam ja recept za klizave palacinke,mnoogo je dobro i lepo i jednostavnoo
muti se testo kao za obicne palacinke(samo malo gusce),zatim se umute 2-3 belanca,posebn i penasto.Zajgreajti tiganj i peci tako sto najpre sipate jednu kutlacu testa za palcinke,pa odozgore stavite kasiku belanaca,ne pokretati,nego kada se zapece(sa jedne strane)izvaditi na tanjir i posuti kakaom i secerom.tako ispeci 15-tak,redjati jednu na drugu i dobicete divnu,ukusnu torticu od klizavih palacinki!

Ja cu da ti spamujem temu! :)

Hmm, od kud ti ideja za ovu temu? :| Kako to da meni nikada nisi pravila sitne kolace? :evil:

E, zao mi je sto nemam neki recept... :P

Samo da pozdravim sve vas koji pravite kolace za nas koji ih jedemo samo. :D

Nemam pojma ko sam. :)
Ali, stvarno ne znam vise ko sam. :)

Elem, tema: ja najvise volim posne sitne kolache-mama ih je nekada pravila za slavu i bili su sjajni... Volim one najprostije, ne volim kad ima slaga, nekog voca itd...
Mora da imaju orahe, lesnike, cokoladu, kokos...

Obozavam vanilice. :)

Tara, iznenadi me u subotu nekim kolachicima. :D

ej,zakljucace mi temu zbog vas bre..:)
kupicu ti filbi danice..:)
a mozda i napravim neki kolac sa rumom(tito volis,znam ja):)
@picvajz na sta bi licila sarma umocena u puding:?

ma volis bre,ja kada ti kazem...veruj mi,nikada te nisam zaebala..:)
i bolje bi ti bilo da zalepis neki recept ili adresu poslasticarnice nego da mi spamujes temu svojom visestrukom licnoscu!

E pa ..izvinjenje svima..od ovog gripa sam pocela da haluciniram.. Urme su na temi ..Kolaci koji se ne peku..ccccccc...pocecu da se brinem..i da znate lako se pravi i ukusna poslastica..

e,za rum..pa divni ste...pocecu da se gojim definitivno...
nego imam ja recept za klizave palacinke,mnoogo je dobro i lepo i jednostavnoo
muti se testo kao za obicne palacinke(samo malo gusce),zatim se umute 2-3 belanca,posebn i penasto.Zajgreajti tiganj i peci tako sto najpre sipate jednu kutlacu testa za palcinke,pa odozgore stavite kasiku belanaca,ne pokretati,nego kada se zapece(sa jedne strane)izvaditi na tanjir i posuti kakaom i secerom.tako ispeci 15-tak,redjati jednu na drugu i dobicete divnu,ukusnu torticu od klizavih palacinki!
Jao Tara, jesi ti jela ovo?:) Nemoj da se ljutis, ali stvarno:lol:.. Kako jedes nepeceno klizavo testo?:?

ma nema frke...zdravlje je najbitnije...samo se ti odmori..pa da nam mozesh bolje kuvati:)

nesto i nisam bas odusevljena time...i nadjoh moje Urmice.. evo receptica i ovde....

Urme
15 urmi
100g mlevenih oraha
2 kasike secera u prahu
Urme raseci po duzini i izvaditi kostice.Orahe pomesati sa 2 kasike secera.U to dodati 1-2 kapi mleka i 1-2 kapi ruma,pa testo zamesiti da bude gusto.Od ovog fila praviti oblike poput kostice od urmi i njima popuniti pripremljene urme.Punjene urme umakati u glazuru od cokolade i ostavljati u korpice od papira..

Aaaaaa..shta kazes Doco..jel ti se svidja..urme i orasi ...obecava recept...

nesto i nisam bas odusevljena time...i nadjoh moje Urmice.. evo receptica i ovde....

Urme
15 urmi
100g mlevenih oraha
2 kasike secera u prahu
Urme raseci po duzini i izvaditi kostice.Orahe pomesati sa 2 kasike secera.U to dodati 1-2 kapi mleka i 1-2 kapi ruma,pa testo zamesiti da bude gusto.Od ovog fila praviti oblike poput kostice od urmi i njima popuniti pripremljene urme.Punjene urme umakati u glazuru od cokolade i ostavljati u korpice od papira..

Aaaaaa..shta kazes Doco..jel ti se svidja..urme i orasi ...obecava recept...

ma prva liga:)

Americki keks, Cookies

Jedno pakovanje margarina (moze Vital 250gr.) umutiti sa jednom soljom (velicine za belu kafu) secera, dodati 2 zumanca i prstohvat soli, i na vrh noza praska za pecivo.
Umesiti sa 2 pune solje brasna i naseckati sitno (ili narendati krupno :D) 100 gr. cokolade za kuvanje.
Redjati kasicicom po malo, na rastojanju, u podmazan i brasnom posut pleh.
Peci na 170 stepeni C 10 minuta (ni minut vise!), da keksici ostanu beli, vaditi iz pleha kad se ohlade.
Ima za 2 ture:).

P.S. Jako je vazno da pravite dovoljan razmak, jer se keksici sami malo spuste i povecaju porsinu. Ne pravite kruzice od njih, samo kasicicom vadite nepravilne oblike i stavljajte u pleh.
I nikako ne pecite duze, keksici treba da budu beli, ne cekajte da pocrne.
Odlicni su i super je sto vam treba 20 minuta da ispecete dve ture! :D

Back