Sitni kolaci

• Začetnik teme Začetnik teme tara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja obozavam kukis i filbi!
I jaaaa!!! Filbi jako volem!
Imam recept i za njega, ali ima jedan problem :(
Treba mi puno metalnih modlica, oblika i velicine pola ljuske od oraha. Stavlja se testo u to i onda se pece tako.
Pokusala sam da oblikujem poluloptice od testa, pa da onda spajam eurokremom, ali ne ide:(

mrzim sitne kolache...volim torte a najvishe sa cokoladom..sjecam se prije dok sam bio dijete vodili me starci cesto na cokoladnu tortu...toliko je dobra bila da joj i danas pamtim ukus i izgled..takvih torti vise nema:( a i sada je tu glupi c market cini mi se

ja isto obozavam cokoladne torte
od kad znam za sebe trazim tu za rodjendan,i onda se moji stalno bude sto smaram sa tom tortom jer oni vole one bezvezne vocne koje ja ne jedem...i sladoled isto :?

ali volim i sitne kolace ali samo ako imaju cokoladu...

rozen torta mi je odvratna :neutral: kolac koji sam otuvek mrzela.

I jaaaa!!! Filbi jako volem!
Imam recept i za njega, ali ima jedan problem :(
Treba mi puno metalnih modlica, oblika i velicine pola ljuske od oraha. Stavlja se testo u to i onda se pece tako.
Pokusala sam da oblikujem poluloptice od testa, pa da onda spajam eurokremom, ali ne ide:(

a sto metalnih ? ako se mafini peku u hartijenima sto da i filbi nemoze?

hm moguce da nisam probala dobru svarcvald tortu
ali one sto sam probala nisu mi imale dovoljno cokolade i bile su mi previse suve.
a ja volim da zagrizem cokoladni krem
i da se nadjem u divnom carstvu cokolade :D

a tema decice? :p
OBLANDE
malo pakovanje
200gr mleka,300gr secera 1 margarin(250gr) prokuvati,dodati 300gr mlevenog keksa i 200gr kokosa.podeliti na pola
u jednu polovinu staviti 1 kasiku kakaoa
oblande pre filovanja malo poprskari vodom
filovati naizmenicno

Hani..da ti pohvalim recept...isproban je...odlicne su oblande...hvala 8)

Ako bude bilo nesto od naseg dogovora, spremaces ih svakog vikenda. 8)

iju :shock:....pa znam ja i drugo...ne samo to ;):lol:

Oprezzzzz, Zaki..oprez.:).(meni ne moras da pravis oblande..:wink:)

:lol::lol:...nije problem....mogu i da mesim...nesto :lol::lol:

e da ne bude da se samo muvamo ovde :lol:....nadam se da znate kako se pravi Bakin kolac....ali ipak da vam napisem....to barem pravim...najbolje na svetu ...koja proba...potvrdice ;):lol:
Dakle:
250 g margarina (ostaviti preko noci na sobnoj temperaturi da bude mekan - ne mora sve uvek biti tvrdo :P:lol: )....dobro izmesati sa 400 g secera,1/2 praska za pecivo i 1-2 vanil secera....najbolje meni ide viljuskom...da ne ostanu komadi margarina...nego da se napravi kompaktna masa :) Onda idu 4 cela jaja...ponovo se sve dobro izmesa i doda oko 150 ml mleka.....ponovo promesa i na kraju ide 500 g brasna. Masa ne treba da bude ni gusta ni retka....kad zagrabite kasikom...da curi kao med ;):)..ako treba..dodajte jos malo mleka (zavisi kakvo je brasno..koliko upija).
Spravu za pecenje stavite skoro na najjace....ali ne mora skroz na max...da ne bi zagoreli odgore.....eto :) Jednostavno :)

Juce pravila pravu italijansku krempitu.
Kore: gotovo lisnato testo
Fil: u 1l vruceg mleka ukuvati smesu od 4 zumanca, 200gr secera, 2 vanile, 1dl vode i 140gr gustina. Kuvati 10 minuta, prohladiti. U to umesati umucen margarin (150gr).

Da se belanca ne bace, a posto moji ne vole komisbrot, napravila puslice- 4 belanca, 225gr secera i 1 kasicica jabukovog sirceta. Zagrejati rernu na 150st., pa ubaciti pleh sa puslicama i smanjiti temperaturu na 100st, susiti u otskrinutoj rerni 2 casa.

Back