SIPA pokušala da uhapsi predsjednika Republike Srpske

Srpski nacionalizam je pravio sr. po okruženju, to je činjenica. I dan-danas je faktor nestabilnosti, a srpska politika odudara od ostatka regije koji je proevropski orijentisan. Francuski nacionalizam nikog iz njihovog okruženja ne ugrožava. Vi srpski nacionalisti se stalno vrtite u istom krugu. I stalno imate iste rezultate.
Mene uopste ne ugrozava srpski nacionalizam...tako da je to tvoj subjektivni osjecaj.😂
A ugrozavaju me i ugrozavali su me ostali nabrojani.
I...koja je tacno razlika?

Rusku ili americku? 😂

Da,ali zato su Hrvati postojali...u tim bespucima povijesne zbiljnosti.😂

Nemam pojma ko je taj,ali vidim da ga ti dobro poznajes.
Pa žalosno je ne znati najvećeg komedijaša na ovom svijetu..
Otvori knjigu, pročitaj nešto, makar na internetu, pa se onda vrati tu.. vjerojatno imaš godina koliko i prstiju na rukama.

Upravo sam o tome i pričao.

Godinama se ovde pere mozak narodu da veruje kako nas svi mrze, kako su uslovi koje postavlja EU neka specijalna tortura rezervisana baš za nas, kao da drugi prolaze bez ikakvih kriterijuma.

A u stvarnosti ništa od toga nije istina. Svi koji hoće da budu deo evropskog sistema moraju da ispune neke standarde. Nismo ni prvi ni poslednji kojima se nešto traži. Ali naši političari su od toga napravili čitavu priču o "ugroženosti" da bi lakše opravdali zašto ništa ne rade, i zašto zemlja stoji u mestu.

I što je najgore, ne samo da ne rade ništa, nego koriste tu izolaciju kao idealan teren za korupciju, kontrolu medija i šibicarenje sa državnim parama. Narod lože pričama o neprijateljima, dok iza kulisa broje milione. I sve to jer narod misli da je problem "što oni traže uslove", a ne što ovi naši ne žele da se mrdnu iz mulja.
Zasto onda ne prime Tursku u EU?
A godinama se trudi i ispunjava sve sto zele.
Ali zato su Bugari i Rumuni usli na brzaka.
Rekao bi covjek...sve ispunili.Ali malo sutra.
Nije bas da tu nema i drugih faktora.
Drugo,i ta EU se dobro drma,svako vuce svoje...nije to bas idila kakvim se predstavlja.
Ali...o svemu tome treba da lupa glavu onaj ko je placen za to i ciji je to posao...a ne ja.🙂
Najveci problem je sto politicari ne rade u interesu naroda i drzave na cijem su celu nego uglavnom u svom vlastitom.

Nije bitno sta je Tompson...nego je bitno da propagira taj hrvatski nacionalizam...koji gle cuda,nikom ne smeta.
Za hiljadu ljudi kod Baje Malog Knindze se digne kuka i motika.
Zato sto ne razumijes osnovne stvari, Tomson ili Baja su nebitni ,bitno je sto politicar koji predstavlja Srbe i Rs tj Dodik daje Baji orden i naziva ga Srpskim herojom

Prvo...nisu svi susjedi Srbi...ali neki (vecina) jesu porijeklom.
To su istorijske cinjenice,a sto njih to boli,to je njihov problem.
Uglavnom,te "bivse Srbe" danas vise niko i ne svojata.Dovoljno je vremena proslo da ako su to i bili,vise nisu.To je svima jasno.
Drugo,niko ne svojata nikakve "tudje teritorije" nego samo teritorije gdje su vijekovima zivjeli Srbi i zahvaljujuci upravo Srbima i njihovoj borbi protiv raznih okupatora su i ostali dosli do toga da danas mogu imati svoje drzave.
Curo draga nisu su ti korijeni ni bili srpski prije 19 vijeka niti 90% oni koji danas sebe nazivaju Srbima u BiH i Hrvatskoj, sto ne znaci da danas to nisi ali kako se mozes pozivati i na osnovu cega na nekakve teritorije ?

Zasto onda ne prime Tursku u EU?

Turska je muslimanska država i njeno primanje u EU bi napravilo ogroman demografski problem za Evropu i shodno tome se i ne prima.

A godinama se trudi i ispunjava sve sto zele.

Ok, ali ovo gore što je problem ne mogu da reše. Tako da neće biti primljeni.

Ali zato su Bugari i Rumuni usli na brzaka.

Zato što su odlučili da naprave otklon od Rusije i okrenu se zapadu.

Isti razlog čini i Ukrajinu poželjnim partnerom.

A na taj isti način i mi možemo da uđemo u EU.

Rekao bi covjek...sve ispunili.Ali malo sutra.

Ispunili su dovoljno. Poželjan su partner.

Nije bas da tu nema i drugih faktora.

Naravno da ima. Sve se gleda.

Zavisi kod koga...ako jesu , nek ti ginu...to je neka pozitivna selekcija, po prvi put u zivotu...
Opusti se , na tebe niko nikad nije ni računao.

Ne vidis ni da je Fadil Novalic ,bivsi premijer zavrsio u zatvoru za deset puta manje stvari od Dodika :ljutko:
Uhapsili ste svoga zbog lopovluka. Možda ćemo i mi našeg. Ali MI. Vi ga hapsiti nećete. Može da se proba ali to vodi u novi rat.

Srbi koji su najvise volili Dodika nece vise da ga stite i pljuju po njemu, izlgeda da im je vecini doslo iz gusce u glavu ,dosadila raskog i bahatost familje Dodik i njihovih kumova , nevjerovatno bogatstvo koje posjeduju dok narod pola kruha kupuje.
Kako rekoh pripremi legitimaciju i ne zakljucavaj stan pred organima Republike Srpske.

Zato sto ne razumijes osnovne stvari, Tomson ili Baja su nebitni ,bitno je sto politicar koji predstavlja Srbe i Rs tj Dodik daje Baji orden i naziva ga Srpskim herojom
I Naser Oric je bosnjacki heroj.I onaj sto mu na dzenazu dodje pola Sarajeva,a poubijao tolike Srbe.I on je heroj.
Baja nije nikog ubio,koliko znam.
Tako da ne vidim sto bi Bosnjaci odredjivali kriterijume za srpske heroje. I sta ih uopste briga kome Dodik daje orden.

Turska je muslimanska država i njeno primanje u EU bi napravilo ogroman demografski problem za Evropu i shodno tome se i ne prima.
Dakle,samo ih zaebavaju,prosto receno.😀
I to vise decenija.Sto samo ne kazu...ne moze i tacka.
Ok, ali ovo gore što je problem ne mogu da reše. Tako da neće biti primljeni.

Zato što su odlučili da naprave otklon od Rusije i okrenu se zapadu.
Ne nego zato sto su blizu Rusiji...a EU nekako uvijek naginje na tu stranu i pruza svoje pipke.
Isti razlog čini i Ukrajinu poželjnim partnerom.

A na taj isti način i mi možemo da uđemo u EU.
Ukrajina se usrecila u p.m. 😂
Bolje da im nije bila pozeljan partner.
Naravno da ima. Sve se gleda.
Sve se gleda sta neko hoce da gleda...tako da nije ni bas sve do nas.

Back