Sezonski posao u Grčkoj

Pa ja sam pratio tvoje postove ali nisam video da si napisao koliko je smestaj, zato sam te i pitao... A koliko vas je kostao taj feri-trajket ili sta je to vec?:)))
Ja sam bas u razmisljanju, jer do npr. Skiatosa, Zakintosa, Krfa... je prevoz i smestaj u ovo vreme dosta povoljan, ali opet shvatam cinjenicu da sto vise letovalista na jednom zaokruzenom prostoru to vise mogucnosti za posao, ne bih hteo da prodjem ko sto mobilni kaze, da moram da idem na neko drugo ostrvo u potrazi za poslom. Zato bih mozda i ja doso na Krit, ali evo jos uvek ne znam, pa te zato pitam ovo za cenu smestaja i ferija...
A posto mi je zadnji ispit 23.eg ovog meseca, doso bih posle toga, sta mislis jel nije kasno?
A moji drugovi ako odluce da ne podju samnom, idem sam, sto kazes kom je lepse i bolje ovde nek ostane! Mada opet, nije tu samo posao i zarada, ja gledam to iz ugla sad si mlad, idi da vidis, provedes se, upoznas nove ljude... a ako jos uspes da zaradis i da doneses neke pare... Mada nema boljeg nego da te neko uposli da radis barmenski posao na plazi, radi se opusteno, ribe, muzika, zezanje... Kakve kancelarije, gluposti... Ovo je bolje nego direktorski posao, bar za mlade:D

Rekao sam vise puta za cenu smestaja,a sto se tice destinacije sam odluci....cena prevoza jos jednom da kazem jw,bus Bg-Atina 60€,fery do Irakliona na Kritu je 37€,plus jos nesto za bus u lokalu,a ako si planirao da dodjes do kraja meseca nece ti biti kasno,samo moras odmah da pojuris posao i sve je to lepo sto ti mislis samo sto ako budes radio kao barmen,kroz dve nedelje ce ti biti preko glave i muzike i ljudi,veruj mi sanjaces krevet.....jer ces sve to i ribe da imas u preteranoj varijanti svako vece,a sad odh ceka me plaza,posto je cura radila do 6 u baru,pa jos spava...pozzzz

Rekao sam vise puta za cenu smestaja,a sto se tice destinacije sam odluci....cena prevoza jos jednom da kazem jw,bus Bg-Atina 60€,fery do Irakliona na Kritu je 37€,plus jos nesto za bus u lokalu,a ako si planirao da dodjes do kraja meseca nece ti biti kasno,samo moras odmah da pojuris posao i sve je to lepo sto ti mislis samo sto ako budes radio kao barmen,kroz dve nedelje ce ti biti preko glave i muzike i ljudi,veruj mi sanjaces krevet.....jer ces sve to i ribe da imas u preteranoj varijanti svako vece,a sad odh ceka me plaza,posto je cura radila do 6 u baru,pa jos spava...pozzzz

koja je to firma koja vozi bg-atina za 60 evra??? cisto da znamo, kada neko pita, obzirom da moj prijatelji (Alamanis) imaju tu cenu do Larise, a do soluna cini mi se da je 50e

@Mobilni
Ja sam gledao prevoz i mislim da je to 60e ispalo zato sto je pocetkom maja, a i sad ima te cene ali u jednom pravcu. Meni je od Nisa do npr. Krfa 55 evra cena u jednom prvcu povratna 70e, i to sam video mislim kod Argus tursa, s' tim sto kad se uplati aranzman ide jeftinije dok npr. Nis Ekspres samo povratna karta do je Atine 95e!
@O.s.a. Hvala na odgovoru, verujem da je tako ko sto kazes da cu sanjati krevet, ali opet kad stavim na kantar ostati ovde preko leta i blejati i doci dole zaraditi neki dinar i upoznati nove ljude, novo iskustvo... Bolje je da dodjem!
Lepo se provedi na plazi! Pozdrav!

PS. da se ispravim, cene prevoza jesu te, ali posto sam to gledao na sajtovima nisam razumeo, malopre sam se cuo sa drugaricom koja radi u Argus tursu, i kaze mi da je cena celokupnog letovanja, znaci prevoz, smestaj i osiguranje za Krf 75e, Zakintos 85e...

Tako da cu ja najverovatnije na Zakintos!

Poslednja izmena:
jedno pitanje za ljude koji su na Kritu, sa obzirom da su vec pominjane neke price o zaostravanju i kontrolama ove godine dal je previse rizicno ici sa ~prodajom nakita na ulici/plazi il je ipak sigurnije negde po barovima/kaficima naci neku sljaku za sezonu?

koja je to firma koja vozi bg-atina za 60 evra??? cisto da znamo, kada neko pita, obzirom da moj prijatelji (Alamanis) imaju tu cenu do Larise, a do soluna cini mi se da je 50e

Evo, i ja tebi jednom da odgovorim, u pitanju je grčki autobuski prevoznik Siamos. Povratna karta BG-Atina je 95 evra, u jednom SMERU (ne pravcu kao što mnogi pogrešno kažu) je 55 evra. Alamanis je povratna 110 evra, u jednom smeru 65 evra. Ima i još jedan prevoznik, mislim da se zove FTP i mislim da su mu cene iste kao kod Alamanisa ali za njega nemam konkretne podatke i pretpostavljam da cene delimično zavise i od agencije. To su cene sad u maju a da li će da budu veće u junu-ne znam.

Kažu da je Grčka pred bankrotom ... :(

Ako je Grčka pred bankrotom, Srbija je onda otišla u stečaj odavno. Ali zato ćemo mi svojim udarničkim radom da im pomognemo da stanu na noge! :super:

Evo, i ja tebi jednom da odgovorim, u pitanju je grčki autobuski prevoznik Siamos. Povratna karta BG-Atina je 95 evra, u jednom SMERU (ne pravcu kao što mnogi pogrešno kažu) je 55 evra. Alamanis je povratna 110 evra, u jednom smeru 65 evra. Ima i još jedan prevoznik, mislim da se zove FTP i mislim da su mu cene iste kao kod Alamanisa ali za njega nemam konkretne podatke i pretpostavljam da cene delimično zavise i od agencije. To su cene sad u maju a da li će da budu veće u junu-ne znam.

Ako je Grčka pred bankrotom, Srbija je onda otišla u stečaj odavno. Ali zato ćemo mi svojim udarničkim radom da im pomognemo da stanu na noge! :super:

TO! :ok: :klap:

:cao:

Kada bi se grci i mi udružili bili bi jedne od najbogatijih država... ;)

Jel znaš ti da smo mi i Kinezi najmnogoljudnije nacije na svetu i zajedno nas ima skoro milijardu i po? A ja i Bil Gejts smo mnogo bogati ljudi, pa mi zajedno imamo 56 milijardi i 100 dolara, je*o te! :hahaha:

Da li neko zna koja agencija organizuje aranžmane na Kritu krajem maja? Ove agencije koje sam pitao ovde sve kreću najranije 13. juna.

Grcka ce izaci iz krize na ovaj ili onaj nacin.... vec je bio tajni sastanak "masona" u Liksmburgu, gde se navodno pravio plan o istupanju grcke iz monetarne zone eu. tako, bar pise stampa....sad, ja mislim da ce dugove vratiti oko 2120-te godine, i to ako se opamete i najure par porodica, koje vladaju (citaj pljackaju) ovu prebogatu zemlju.
oko posla: zamolih, da mi ne saljete pp...jer sam vec u predsezoni i vremena imam sve manje. a i pitanja na koja bih vam odgovorio su slicna, kao i odgovori. pa tako, ako neko vec nesto pita-bolje da to uradi ovde, da bi i ostali procitali. u protivnom, prestacu da ucestvujem u diskusiji.
iako mi neko rece u pozitivnom smislu da sam "budala"... ja niti se tako osecam niti zelim (upuceno nekima na cije poruke NECU odgovoriti, jer su bolesne osobe).
za ivana: ne uporedjuj u svojoj glavi tursku i egipat sa grckom. ovde nema ili su retki hoteli sa takvim zvezdama i nisi nikakva konkurencija takvim hotelima ako radis na plazi pored istih.
i u grckoj, bar na skiatosu i skopelosu NEMA hotelskih plaza, postoji samo mali broj hotelskih suncobrana-vecina gostiju na toj plazi nisu iz tog hotela
za prevoz: nase agencije uglavnom ne rade krit u predsezoni zato sto je destinacija skuplja zbog udaljenosti i cene prevoza, a datum 13 jun, je prilicno kasno za trazenje posla
za skiatos: podrazumeva se, posto zivim na tako malom ostrvu i poznajem skoro svakoga, da cu pomoci bilo kome ako se nadje u nevolji po pitanju nekih neprijatnosti, tipa udes,bolest,nesporazum sa ovim ili onim i sliicno... a u vezi posla, pomoci cu savetom i informacijom, gde da ga trazite, kome trebaju radnici, ko me je pitao za radnike, ko je normalan poslodavac i slicno.
da nisam takav-kakav jesam, sklonio bih kontakt podatke sa svog profila, ili ne bih ucestvovao na ovakvoj neprofitabilnoj temi.
i jos sto se tice, eventualne pomoci, koju mogu pruziti ( kako sam i naveo), mozete je ocekivati i dobiti od SVIH ostalih, nasih ljudi koji zive na ovom ostrvu dugo vremena. Ima nas "saka jada" ( 5-6), ali niko vam nece reci "ne znam",vec u najmanju ruku reci ce vam gde da idete i pitate za posao
da li cete i naci, zavisi od mnogo cega (jezik, cena rada, popunjenost mesta,kriza...).
ps. u ovu grupu nasih ljudi sto zive na skiatosu, ne ubrajam one sto se "deklarisu" da zive na skiatosu, a dolaze da rade samo u sezoni.
dolazim i ja u beograd i na zlatibor, pa nisam ni beogradjanin a ni zlatiborac....

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, pogotovo "mobilnom" na neverovatnom broju kvalitetnih informacija.

Kod mene je situacija sledeca. Engleski znam solidno, ali uopste nemam iskustva u turizmu, nikad nisam radio kao konobar i sl. E sad, moje pitanje je: Imam li ja uopste sta da trazim na Kritu ili nekom drugom ostrvu bez iskustva? Najbolji drugar mi je konobar, ali sta bi on realno mogao da me nauci sad za kratko vreme, ipak je iskustvo, odnosno praksa nesto sto se ne moze zameniti. Imate li neki savet za mene posto sam bas zapenio da odem na 3 meseca? imam stvarno dosta razloga zasto zelim promenu.
Da li bi mogao da nadjem posao kao Belboy ili nesto drugo sto mozda nece zahtevati iskustvo?

Takodje, video sam ponudu Omniturs-a za Skiatos 22-gog maja, koja je stvarno pristupacna, i blize je od Krita, ali Skiatos je dosta manji pa cu verovatno jos teze tamo naci posao, ili gresim?

Jos jedno pitanje pre svega za mobilnog, ali i za ostale koji su kompetentni. Ukoliko mislite da nemam sanse (ili da su jako male) da nadjem posao na ostrvima, da li imate neke druge savete za grad/mesto u Grckoj (ne mora biti na moru) u kojem bi mogao da nadjem neki NKV posao na crno, koji cu raditi 2-3 meseca?

pozz svima..inace citam samo,bio sam turistički na Kritu i Santoriniju u 10.mjesecu,pa samo da kažem,u Hersonissosu na Kritu sam sreo dosta ljudi sa ovih prostora..čak jedan drži diskoteku,sudeći po nazivu Baja :) i srpskoj zastavi..na samoj plaži je u moru ostalih restorana i klubova,tako da tamo ima dosta mjesta za pitat za posao..jedan srbin radi(ili je vlasnik) radnje za prodaju i izradu onih tematskih majica,a odmah do njega u fast foodu se isto srpski pričao..
po glavnim ulicama,osim na plaži,je toliko raznoraznih radnji i lokala,dal restorana,klubova,običnih barova...i siguran sam,da,ako se sve to obiđe i pita za posao,da bi se zakonom velikih brojeva dalo ubost kakav posao..
ono što je nemoguće neprimjetiti,da su ženske osobe koje su na udarnom mjestu u radnji/lokalu-dakle konobarice,radnice u fast foodu na pultu...su zgodne,tako da cure,koje se smatrate takvima,imate šansu !
po svemu napisanom,zaključio bih jednostavno,da ako već idete u Grčku,idite rađe na Krit,makar vas ispao skuplje put od skiatosa,il zakynthosa i tih sjevernih otoka,jer je zbilja ogroman,i šanse su vam veće,a i djelomično ćete eliminirati konkurenciju u vidu albanaca,i ovih legalnih europljana-bugara,rumunja..
na santoriniju koji je mali otok,sam sreo moka iz bg,koji je radio na brodu manjem koji vozi turiste na vulkan i priča im o tome,a na povratku radi na malom šanku,vadi hladnu Alfu iz frižidera :) , i sreo 2 konobara,zaboravio odakle su..na santoriniju policiju skoro ni vidio nisam,a vozao se na quadu bez kacige,vozačke ;)
koliko sam shvatio,najbrža veza za dolje je do pireja nekako,a onda brodom dalje,ima linija za kud hoćeš..ako netko ima povoljnu kombinaciju,može i preko ljubljane(2 sata ljubljana-santorini)
p.s.privatne poruke mi blokirane,ne znam zašto,pa da ne šaljete..odgovorit ću vam ovdje ono što sam kao turist vidio..

Koliko prosečno košta putno zdravstveno osiguranje za oko 3 meseca u Grčkoj i koje je najbolje uzeti? Da li JAT i za takve letove i boravke (povratna karta BG-Atina) obezbeđuje besplatno zdravstveno osiguranje ili se ono odnosi samo na 10-dnevni godišnji odmor tj. boravak u Grčkoj?

Poslednja izmena:
drdule i ja sam iz Nisa i vec sam isplanirao da odem na Kritu, planiram da krenem 20maja, zato mi se javi sto pre da se cujemo ako vec ovi tvoji drugari nece ja hocu 100%, idem ja sam pa sta bude nek bude! Posalji mi tvoj broj moba na pvt, jer ja jos ne mogu da saljem poruke jer sam novi clan... Pozdrav svima

A da jos jedna mobla za o.s.u, posto je Malia gde ja planiram da dodjem na samo nekoliko km od tebe, ako moze da mi ostavis grcki broj na pvt ili na fejsu pa ne bi bilo lose da se cujemo vidimo, ipak smo nasi. Ako procitas post pred da krenem :)

Back