Sezonski posao u Grčkoj

Epa Mobilni, svaka ti cast!:klap::klap::klap: Ja sam trazio svuda po netu za posao preko leta, ali dok nisam procitao tvoje postove samo sam gubio vreme!
Iskreno sumnjam da ovo sto si ti rekao da Srbi u Grckoj nisu kao ostali na zapadu, voleo bih da je tako, mislim da si ti jedan izuzetno dobar covek pa imas pozitivan pogled, a ja sam sa nekima komunicirao i pokazali su se isto kao zapadni!
Bezveze skroz, ali po meni se treba bas to uraditi sto ti kazes, kad nece da ti pomogne savetom napusis ga i oteras u 3 pm, jer niko od nas ne napusta zemlju i ide na slepo, gluvo, crno i odredjeno zato sto je avanturista, nego zato sto je muka naterala, a i oni su bili u istoj muci, a sad se preko noci povampirili i prodaju velicinu!

Evo i ja sam na osnovu ovoga sto si ti napisao odlucio da idem na Krit, i ici cu sa dva druga tako da se nadam da ce mi biti malo lakse posto necu ici sam!
Ali vidim da na Kritu ima vise gradova, pa da li ima neki koji posebno preporucujes i koji je najlaksi put da se dodje do tamo?
I da li mozda znas okvirno, ne mora precizno koje su plate profesionalnih barmena, koktel majstora, to se generalno svuda malo vise placa, ali ne znam kako je u Grckoj sto se toga tice?

Dok sam ja bila u Gr (do 2009), dnevnica je na Halkidikiju bila oko 40 e, a na ostrvima od 40-80, zavisi od kluba. Ne znam da li se nesto promenilo od tad, ali najbitnije ti je da pitas da li ti obezbedjuju smestaj, hranu (i to kakvu hranu), benzin ako treba i sta god..i da li imas pravo na odmor, jer se nekad radi 7 dana u nedelji...
svako dobro i srecno!

Hvala madmax_female, zaista si me obradovala, ja sam imao nekoliko ponuda preko agencije(da ih sad ne reklamiram ovde), ali zarada smesna od 600-700eu! Cak i Crnogorci vise placaju od toga.
A da li mozda znas jel se tesko ili lako nalazi posao u ovoj oblasti? Ja sam pricao sa nekim barmenima, ali barmeni su isti kao i lovci, ne zna se ko vise laze:)))
A sto se tice odmora, ako je tolika zarada, odmaracu kad se vratim:D

Ovako: do skora sam mnogima govorio, da je situacija za posao - blagi uzas.
Sada, izraz "blagi" vise ne upotrebljavam.
Narocito, po pitanju posla za muskarce, jer su na ostrva bas vidno poceli da pristizu stranci, koji zive godinama u Atini-u potragu za poslom.
Bez obzira, sto su to pripadnici naroda ( Pakistan, Irak, Avganistan...) koji ne dobijaju lako posao u turizmu....oni su svojom ponudom prilicno oborili cenu rada.
Za zensku populaciju, primecujem da se i moze naci posla (sobarice,cistacice,kuhinja,serviranje,barovi..) ali, za muskarce - jako tesko, jer ih je isti broj koji traze posao kao i zena, ali spektar poslova je mnogo manji.
Primera radi...mene kao STRANCA, pitaju neke mestanke, da li znam gde ima posla, za nekog njihovo rodjaka, iz tamo nekog sela kod Trikale.
Sa poentom....da ne dolazi dzabe i izlaze se troskovima.
Iako i same znaju, da se samo tako moze naci posao- doci na destinaciju i traziti posao od vrata do vrata.
Rizik jeste malo veci, cena rada jeste pala,ponuda radnika jeste mnogo veca... a stotine zena vec ovih dana pocinje da radi na ciscenju i pripremi hotela,radnji, barova za sezonu.
Za muskarce - jos uvek nema posla - do kraja maja - pocetkom juna. Doduse, sada se trazi posao...ali, posao pocinje sa prvim charter letovima (20 maj).
Plate su manje definitivno, mada su neki preko facebook-a, vec napravili dobar deal (700e+stan+hrana)... a znam, da su moje komsije (nocni barovi), do sada placale osoblju oko 50-60e dnevnicu ("nocnicu"), mada su ti poslovi manje -vise "rezervisani".
Obzitrom, da prevoz i smestaj, prilikom trazenja posla na nekoj destinaciji u grckoj, zaista kosta prilicno,,,predlozio bih, eventualno zainteresovanima, "formulu" kako su neki vec odlucili i rezervisali, da za 10-ak dana dodju na Skiatos, i opusteno potraze posao.
Formula je sledeca:
- odabrati destinaciju
- uplatiti u srpskoj agenciji najjeftiniji smestaj sa prevozom na 10 dana
- doci na destinaciju, i obezbedjeni sa smestajem-potraziti posao ( obavezno - od vrata do vrata)
- u slucaju, ne pronalazenja odgovarajuceg posla, bar imate siguran prevoz i smestaj (za male pare)
- na kraju krajeva....letovali ste10 dana i stekli neko iskustvo i "sliku" o toj destinaciji.
Ovo navedoh kao primer i preporuku, jer mnogo smanjuje rizik, da se nadjete u nevolji, po pitanju prevoza ili smestaja.
Jer, ako nemate "siguran\" smestaj, morate posto-poto naci posao za dan-dva, ali....dolaskom na destinaciju, paralelno sa trazenjem posla, morate traziti i smestaj.
Smatram da ovom "formulom" sebi mnogo olaksavate, uslove pod kojima trazite posao, za pomalo "smesne" pare ( na Skiatosu je to recimo 170 evra, za 2 osobe, prevoz + 10 dana studio sa kuhinjom). Takve su cene manje - vise i na ostalim destinacijama.
Sve ostalo...preporuke, cuo, procitao, snaci cu se i slicno... moze se reci, da je pomalo avantura.
Bez bilo kakve strategije ili plana.... cilj, je mnogo daleko.
PS. znam, da nisam nikoga obradovao...ali, " najgora istina, je bolja od najbolje lazi".
Da dodam..posto zaista nemam vremena, da odgovaram, na eventualne replike.... a vec sam dobio e mail, sa pitanjem u vezo gore predlozene "formule".
Za sve eventualne informacije, vezane za prevoz i popunjenost objekta , pogledajte i pitajte ovde: http://www.skiatostravel.com/upustvo za putovanje.html
Prevoz i smestaj za 10 dana su 170evra + 45 povratna za brod i transfer na ostrvu.
Vila je u oblasti Trulos, sa desetinama hotela,apartmana i taverni, a 2km dalje je i poznata oblast Kukunaries, sa naajlepsom i najvecom plazom, hotelima, apartmanima...
Podrazumeva se, da oni koji su se vec odlucili (ili ce se odluciti), da na ovakav nacin potrazi posao na Skiatosu.... NE MOGU, ocekivati neku pomoc od mene licno, iz prostog razloga zato sto cu i ja u tom trenutku , znati o slobodnim radnim mestima, koliko i oni.

Poslednja izmena:
Gore postavljeni linkovi oglasa za poslove su "macji kasalj" u odnosu, na najveci grcki oglasnik (Zlatna Sansa), koji u zadnjem broju ima 527.876 oglasa: http://www.xe.gr/jobs/evresi,diafores-eidikotites,11733.html
Od kojih su preko 7000 oglasa za razne poslove, a 2500 za specificne poslove.
Naravno, da u tim oglasima preovladavaju oglasi tipa" pola radnog vremena, plata od 900 do 3500 evra:. i slicno. U prevodu: " balakia za bubrege".
A u glavnom grad - Atini, stranci doseljenici, pokradose ljudima kucne ljubimce, pohvatase sve macke i kucice- lutalice, da bi ih pojeli i preziveli.
O ovoj pojavi, do koje je doslo znog ekonomske krize i velikog broja stranaca, ne pisem, da bih nekome eventualno "ostavio utisak", vec da upozorim i prenosim sta pise grcka stampa i sredstva javnog inforisanja:
http://www.xe.gr/jobs/evresi,diafores-eidikotites,11733.html
http://www.newstoday.gr/article/17154/phrike-klevoun-katoikidia-kai-ta-trone

Pitam se... zasto se oni, kad vec zive u Grckoj ne zaposlise preko ovih oglasa?

Poslednja izmena:
Gore postavljeni linkovi oglasa za poslove su "macji kasalj" u odnosu, na najveci grcki oglasnik (Zlatna Sansa), koji u zadnjem broju ima 527.876 oglasa: http://www.xe.gr/jobs/evresi,diafores-eidikotites,11733.html
Od kojih su preko 7000 oglasa za razne poslove, a 2500 za specificne poslove.
Naravno, da u tim oglasima preovladavaju oglasi tipa" pola radnog vremena, plata od 900 do 3500 evra:. i slicno. U prevodu: " balakia za bubrege".
A u glavnom grad - Atini, stranci doseljenici, pokradose ljudima kucne ljubimce, pohvatase sve macke i kucice- lutalice, da bi ih pojeli i preziveli.
O ovoj pojavi, do koje je doslo znog ekonomske krize i velikog broja stranaca, ne pisem, da bih nekome eventualno "ostavio utisak", vec da upozorim i prenosim sta pise grcka stampa i sredstva javnog inforisanja:
http://www.xe.gr/jobs/evresi,diafores-eidikotites,11733.html
http://www.newstoday.gr/article/17154/phrike-klevoun-katoikidia-kai-ta-trone

Pitam se... zasto se oni, kad vec zive u Grckoj ne zaposlise preko ovih oglasa?

Pa sta si ovim zeleo reci? Toliko oglasa, a zasto onda stranci ne rade?
Ja razmisljam da dodjem i licno trazim posao, ali sad ima i mogucnost preko agencije, samo sto mora agenciji da se plati 200 evra + prevoz naravno, i plate za profesionalnih barmena idu do 800 evra (sto je izuzetno malo za ovaj posao) ali sigurica je poso i smestaj, i dobija se radna viza na 6 meseci(koju opet ne mogu iskoristiti u celosti)...
Sta mislis da li je ovo dobra ponuda ili da se krene na slepo?
Ja ne znam kakva je situacija u Grckoj, ali sa finansijke strane ovo preko agencije nije bas isplativo....

Po pitanju agencija,informisi se dobro: http://pretraga.krstarica.com/index...ncije+za+zaposljavanje&l=srl&category=rs&url=

Po pitanju, onih 200e sto bi platio unapred, imao bih jedan savet: kada budes u mogucnosti, poseti neku od bolnica gde leze deca obolela od raka i polako umiru. Obraduj njih sa tih 200 evra, i bar ces se osecati ponosno i zadovoljno, kao covek.
A u Grcku, kreni sam i trazi posao.
Za komentar, koji si stavio u vezi radne vize, radnog mesta profesionalnog barmena, plate profesionalnog barmena... ne bih da ti o tome "razglabam", vec cu ti odgovoriti ovako: :rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
Ne smejem se tebi, nego je smesno koliko si dezinformisan !!!

To ti kaze, covek koja zivi 17 godina u grckoj, i koji je kao i ti - nekada trazio posao (pre 17 godina).
Ali sam trazio saam... i po jednom jedinom nacinu, a koji je dan - danas uspesan i SVI u grckoj, tako traze posao, bilo da su grci ili stranci, a to je OD VRATA DO VRATA
Srecno...

PS. iz dosade, procitah i prvu stranicu ove teme... i sve ISTO pisemo, vec godinama - a vama tesko da procitate ovde ili na drugim forumima.
sad....sto pojedinci misle, kada vam neko kaze istinu, da se neko pravi vazan ili se kurci, zato sto je regularan u grckoj... ili vas "navlaci" da se nadjete u nevolji, ili vas odvraca, da ne bi njega "ugrozili"... to se zove psihicki problem, tog pojedinca... koji, daj boze da je u zivotu izasao sa teritorije svoje opstine.
I ja nisam video NI JEDNU neistinu, na ovoj temi, a da je napisana od ljudi koji zive u grckoj.
Samo sto je sadasnja situacija, duplo teza i gora u odnosu na vreme kada je ova tema zazivela.
Usput... na mojem profilu facebook-a, danas neki salju pozdrave u srbiju "sa plavog egeja". Eno ih u Trulosu, i chupkaju travu, sredjuju objekte i cekaju pocetak sezone.
Poslusali su me, dosli i "straftali" 2 dana i nasli posao. Podrazumeva se, da im nisam pruzio to zadovoljstvo, da me upoznaju licno i nemam zelju ni da ih upoznam. Jer, NE ZELIM, da neko oseca bilo kakvu vrstu obaveze ili "revansizma" prema meni.
Da to zelim.... postavio bih temu- "nudim posao na skiatosu"... i svaki grk, koji bi zaposlio ljude preko mojih usluga- isplatio bi mi SIGURNO 200 po osobi, od prve njegove plate.
Ali... na moju srecu, nemam potrebe za takvom vrstom prihoda. Narocito, od ljudi koji dolaze "trbuhom za kruhom", od kojih su neki i POZAJMILI novac, da pokriju troskove.
Tipkam se ovde, kao sto se neki tipkaju, na temi o fudbalu...\( koji mene interesuje, kao proslogodisnju sneg u srbiji).
Na privatne poruke ne odgovaram... a mislim, da bi svi trebali da koriste glavu, prvo da bi mislili sa njom, a tek onda o frizuri, na toj istoj glavi.
Na kraju.... oni koji ne veruju, ono sto sam napisao, predlazem da poslusaju "savet", jako informisane osobe - naseg porekla sa Krita: " ...dođite, plate su 4000 evra, dozvoljen je rad, radi se samo 4 sata dnevno, tri dana u nedelji.
Dobijate i penziju posle dva meseca, a onaj ko izdrži tri, dobija i kuću i jahtu."

Poslednja izmena:
Ovako: do skora sam mnogima govorio, da je situacija za posao - blagi uzas.
Sada, izraz "blagi" vise ne upotrebljavam.
Narocito, po pitanju posla za muskarce, jer su na ostrva bas vidno poceli da pristizu stranci, koji zive godinama u Atini-u potragu za poslom.
Bez obzira, sto su to pripadnici naroda ( Pakistan, Irak, Avganistan...) koji ne dobijaju lako posao u turizmu....oni su svojom ponudom prilicno oborili cenu rada.
Za zensku populaciju, primecujem da se i moze naci posla (sobarice,cistacice,kuhinja,serviranje,barovi..) ali, za muskarce - jako tesko, jer ih je isti broj koji traze posao kao i zena, ali spektar poslova je mnogo manji.
Primera radi...mene kao STRANCA, pitaju neke mestanke, da li znam gde ima posla, za nekog njihovo rodjaka, iz tamo nekog sela kod Trikale.
Sa poentom....da ne dolazi dzabe i izlaze se troskovima.
Iako i same znaju, da se samo tako moze naci posao- doci na destinaciju i traziti posao od vrata do vrata.
Rizik jeste malo veci, cena rada jeste pala,ponuda radnika jeste mnogo veca... a stotine zena vec ovih dana pocinje da radi na ciscenju i pripremi hotela,radnji, barova za sezonu.
Za muskarce - jos uvek nema posla - do kraja maja - pocetkom juna. Doduse, sada se trazi posao...ali, posao pocinje sa prvim charter letovima (20 maj).
Plate su manje definitivno, mada su neki preko facebook-a, vec napravili dobar deal (700e+stan+hrana)... a znam, da su moje komsije (nocni barovi), do sada placale osoblju oko 50-60e dnevnicu ("nocnicu"), mada su ti poslovi manje -vise "rezervisani".
Obzitrom, da prevoz i smestaj, prilikom trazenja posla na nekoj destinaciji u grckoj, zaista kosta prilicno,,,predlozio bih, eventualno zainteresovanima, "formulu" kako su neki vec odlucili i rezervisali, da za 10-ak dana dodju na Skiatos, i opusteno potraze posao.
Formula je sledeca:
- odabrati destinaciju
- uplatiti u srpskoj agenciji najjeftiniji smestaj sa prevozom na 10 dana
- doci na destinaciju, i obezbedjeni sa smestajem-potraziti posao ( obavezno - od vrata do vrata)
- u slucaju, ne pronalazenja odgovarajuceg posla, bar imate siguran prevoz i smestaj (za male pare)
- na kraju krajeva....letovali ste10 dana i stekli neko iskustvo i "sliku" o toj destinaciji.
Ovo navedoh kao primer i preporuku, jer mnogo smanjuje rizik, da se nadjete u nevolji, po pitanju prevoza ili smestaja.
Jer, ako nemate "siguran\" smestaj, morate posto-poto naci posao za dan-dva, ali....dolaskom na destinaciju, paralelno sa trazenjem posla, morate traziti i smestaj.
Smatram da ovom "formulom" sebi mnogo olaksavate, uslove pod kojima trazite posao, za pomalo "smesne" pare ( na Skiatosu je to recimo 170 evra, za 2 osobe, prevoz + 10 dana studio sa kuhinjom). Takve su cene manje - vise i na ostalim destinacijama.
Sve ostalo...preporuke, cuo, procitao, snaci cu se i slicno... moze se reci, da je pomalo avantura.
Bez bilo kakve strategije ili plana.... cilj, je mnogo daleko.
PS. znam, da nisam nikoga obradovao...ali, " najgora istina, je bolja od najbolje lazi".
Da dodam..posto zaista nemam vremena, da odgovaram, na eventualne replike.... a vec sam dobio e mail, sa pitanjem u vezo gore predlozene "formule".
Za sve eventualne informacije, vezane za prevoz i popunjenost objekta , pogledajte i pitajte ovde: http://www.skiatostravel.com/upustvo za putovanje.html
Prevoz i smestaj za 10 dana su 170evra + 45 povratna za brod i transfer na ostrvu.
Vila je u oblasti Trulos, sa desetinama hotela,apartmana i taverni, a 2km dalje je i poznata oblast Kukunaries, sa naajlepsom i najvecom plazom, hotelima, apartmanima...
Podrazumeva se, da oni koji su se vec odlucili (ili ce se odluciti), da na ovakav nacin potrazi posao na Skiatosu.... NE MOGU, ocekivati neku pomoc od mene licno, iz prostog razloga zato sto cu i ja u tom trenutku , znati o slobodnim radnim mestima, koliko i oni.

Izvinjavam se.... za gresku u gornjem tekstu, jer sam u isto vreme tipkao e mail, svojim klijentima, pa sam gornji link za uputstvo o putovanju namenio njima, a ovde sam ga greskom postavio.
Link za eventualne informacije, o prevozu ili smestaju je ovaj : http://www.omniturs.rs/vila/69/vila-pashalis
Sorry, jos jednom....

Po pitanju agencija,informisi se dobro: http://pretraga.krstarica.com/index...ncije+za+zaposljavanje&l=srl&category=rs&url=

Po pitanju, onih 200e sto bi platio unapred, imao bih jedan savet: kada budes u mogucnosti, poseti neku od bolnica gde leze deca obolela od raka i polako umiru. Obraduj njih sa tih 200 evra, i bar ces se osecati ponosno i zadovoljno, kao covek.
A u Grcku, kreni sam i trazi posao.
Za komentar, koji si stavio u vezi radne vize, radnog mesta profesionalnog barmena, plate profesionalnog barmena... ne bih da ti o tome "razglabam", vec cu ti odgovoriti ovako: :rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
Ne smejem se tebi, nego je smesno koliko si dezinformisan !!!

To ti kaze, covek koja zivi 17 godina u grckoj, i koji je kao i ti - nekada trazio posao (pre 17 godina).
Ali sam trazio saam... i po jednom jedinom nacinu, a koji je dan - danas uspesan i SVI u grckoj, tako traze posao, bilo da su grci ili stranci, a to je OD VRATA DO VRATA
Srecno...

Ma Ok, ja znam da sam dezinformisan. U sustini i sam vidis da ovde i pored ljudi iz Grcke pisu sve i svasta, a mozes da zamislis kakve su tek "gradske price". Ja to znam i zaista uvazavam tvoje misljenje, u suprotnom ne bih ni pitao!
Ali kazes da je tesko za poso, i da ima "legalnih" Rumuna i Bugara, da je trazenje posla "blagi uzas", da pojedose ljudima kucne ljubimce... Onda je bolje doci na sigurno, nego baciti 300 evra i potrositi prvi deo sezone. Meni se ovo placanje aganciji uopste ne svidja, i u sustini nemam taj novac, trebao bih da zajmim ili prodajem nesto, ali bolje i to nego da dodjem i nista ne uradim. Na to sam mislio, i iz navedenog razloga i pitam.

Evo i sada ne znam, ovo mi deluje kontradiktorno, zato molim te ukoliko mozes u kratkim crtama mi napisi da li moze da se nadje posao i kakvi su uslovi za barmene?
A naravno da cu krenuti od vrata do vrata i od lokala do lokala, to nije problem, samo je problem sad doneti pravu odluku!
Ja nemam nikog u Grckoj koga bih mogao da pitam, i zato sam ti najiskrenije zahvalan za svaku informaciju i sve sto si do sada napisao!

Ne moze NIKO ziv da ti kaze ili garantuje da li ces naci posao ili ne. nekada, ali i dan-danas, kada pitam komsiju, kuma, prijatelja,saradnika... za nekog mog coveka koji bi dosao da radi, uvek dobijam isti odgovor- neka dodje, da popricamo, da proba, bla, bla,,,. U nekim slucajevima-alo ta osoba ne dodje na vreme ( do 1 juna...), grci bez pardona prime ako treba i bilo koga-samo da sljaka biznis.
Uslovi za taj posao mogu biti (bar na Skiatosu je takva situxcija)... od 600e + stan + hrana- ako uletis u neki hotelski bar.. ili oko 800-900-1000- evra ako nadjes posao bez stana i hrane.. ili, dnevnica 30e (40-50 evra, je uglavnom za jul i avgust)
ali ima i paradoksalnih situacija.... da za iste pare rade srbi (ili srpkinje), kao i lokalci odavde. s tim, sto nasi (mislim na one koji rade na crno), imaju i stan i hranu.
Ali nije tesko zakljuciti, da tu ima malo vise iskoriscavanja, ali ne mnogo...
Kriza je bas ogromna, i SVE igra ulogu da li ces naci posao..pocevsi od prijatnog izgleda nekoga, znanja engl. jezika, znanja posla, spremnosti i da radi za manju lovu nego grci.... i slicno.
U svakom slucaju, ako ne krenes najkasnije do 1 juna, mnogo smanjujes sanse da nadjes posao na grcki ostrvima
Drago bi mi bilo da mogu da pomognem, ali zaista ne usudjujem se da te ohrabrim i budem indirektni razlog,sto ces se iskostati i vratiti razocaran.
Isti odgovor, sam poslao nocas na facebook-u, devojkama iz Makedonije
Morate se odluciti- reskirate, ili ne.
pozz grom Greece

Ko reskira taj profitira:)
Salim se, ali ja cu doci! Znam perfektno engleski, odlicno barmenski posao, smatram da sam izuzetno vredan i dacu sve od sebe da nadjem posao.
Mozda dodjem bas na Skiatos, jer su povoljni aranzmani, a meni treba nesto sto jeftinije, pa ako dodjem javicu se da castim neko pice za ove korisne savete!
Hvala jos jednom, veliki pozdrav!

Pozzz svima sa Krita......evo da se malo i mi ukljucimo,prvo savet svima citajte sta mobilni pise jer je covek u pravu 99%,dalje,za ovog lika sto je profi barmen i sto sanja radnu vizu,savet......ako si prvi put u mestu zaboravi na to da ces biti barmen ili konobar,u najboljem slucaju ces nahvatati posao pomocnika,drugo ne sanjajte da cete kao neko ko je prvi put da budete placeni vise od 30-35€,mozda dobijete klopu,za stan,tesko......odmah da vam kazemo da je sezona krenula........katastrofalno tako da ide malo teze za sljaku,za momke posebno......nesanjajte mnogo nego ako ste vec naumili da okusate srecu,krenite redom i trazite posao,i neodbivajte nijedan trebacevam kinta.......za Ivana,a i druge gajba se mozenaci za 200-250 jura,ako se hranis odnosno snabdevas u marketima,mozes proci sa i manje od 10€ dnevno.......tako da znate......................jos jednom poslusajte savete mobilnog,vise je prisytan i zna mnogo i srecno....pozzzzz:)

A jel ima ono u restoranima dnevna ponuda za doručak ili ručak? Tj. da imaju svakoga dana drugu ponudu a u sklopu te ponude odnosno dnevnog menija se nalaze supa ili čorba, glavno jelo, salata i eventualno dezert. Koliko to košta?

U slučaju da neko radi npr. u restoranu ili hotelu on će dobiti hranu ali ovo pitam za one poslove u sklopu kojih se ne dobija hrana pošto pretpostavljam da i takvih ima i za početni period dok se ne nađe posao.

Pozzz svima sa Krita......evo da se malo i mi ukljucimo,prvo savet svima citajte sta mobilni pise jer je covek u pravu 99%,dalje,za ovog lika sto je profi barmen i sto sanja radnu vizu,savet......ako si prvi put u mestu zaboravi na to da ces biti barmen ili konobar,u najboljem slucaju ces nahvatati posao pomocnika,drugo ne sanjajte da cete kao neko ko je prvi put da budete placeni vise od 30-35€,mozda dobijete klopu,za stan,tesko......odmah da vam kazemo da je sezona krenula........katastrofalno tako da ide malo teze za sljaku,za momke posebno......nesanjajte mnogo nego ako ste vec naumili da okusate srecu,krenite redom i trazite posao,i neodbivajte nijedan trebacevam kinta.......za Ivana,a i druge gajba se mozenaci za 200-250 jura,ako se hranis odnosno snabdevas u marketima,mozes proci sa i manje od 10€ dnevno.......tako da znate......................jos jednom poslusajte savete mobilnog,vise je prisytan i zna mnogo i srecno....pozzzzz:)

A ti si u pravu zato što je najgore kada čovek ima prevelika očekivanja u startu tj. dok ne ode tamo a posle kad ode on se razočara. Zato ne valja kad čovek ima velika očekivanja i kad se zanosi po pitanju bilo čega pa i posla. Ko visoko leti, nisko pada.

U kom se gradu ti nalaziš?

Pitanje za sve: KOJE JE MESTO NA KRITU NAJBOLJE I NAJBEZBEDNIJE ZA RAD NA CRNO KADA JE INSPEKCIJA U PITANJU???

Poslednja izmena:
A ti si u pravu zato što je najgore kada čovek ima prevelika očekivanja u startu tj. dok ne ode tamo a posle kad ode on se razočara. Zato ne valja kad čovek ima velika očekivanja i kad se zanosi po pitanju bilo čega pa i posla. Ko visoko leti, nisko pada.

U kom se gradu ti nalaziš?

Pitanje za sve: KOJE JE MESTO NA KRITU NAJBOLJE I NAJBEZBEDNIJE ZA RAD NA CRNO KADA JE INSPEKCIJA U PITANJU???

Sutomore je najbezbednije.
A ono u restoranima....ima, bas kao u Srbiji, ono..."AKCIJA"
Bre Ivane...kakve crne ponude-turizam je to. Dosao si da arbajtujes.... Giros s'nogu i pravac plaza od 8 sati.....da uhvartis sefte od onih baba, sto se kupaju kad se niko ne kupa. I da budes kao maneken, a ne da nosis majicu, na kojoj pise "ja masiram". I da lepo mirises.... i diplomatski, "nista ne odbijaj". Seti se ovih reci....

Poslednja izmena:
Mobilni zlata vredis za sve koji stvarno nesto misle....a za sve nezanosite se ciframa ili nekim provodima,ako hocete da nesto zaradite.kada nadjes sljaku ili ces da prespavas dan pa na posao,ako radis nocu ili ces ceo dan da se przis tako da ako ti je bas zapelo da spizdis dve dnevnice za par sati,a ti izvolim,a sto se tice hrane uglavnom ces dobiti obrok,naravno to ugovaras odmah,niko ti nece ponuditi sam......i posto vecina ima stari staf,a posla je jako malo,ko planira da radi neka krene sto pre..srecno

,za ovog lika sto je profi barmen i sto sanja radnu vizu,savet......ako si prvi put u mestu zaboravi na to da ces biti barmen ili konobar,u najboljem slucaju ces nahvatati posao pomocnika,drugo ne sanjajte da cete kao neko ko je prvi put da budete placeni vise od 30-35€,mozda dobijete klopu,za stan,tesko......

o.s.a., ne sanjam ja radnu vizu, vec agencija nudi posao, i dobija se radna viza na 6 meseci(ali se sve to placa, manja zarada...) A za savet pitam zato sto vidim da ima ljudi koji su tamo, i odbijam da verujem u gradske price, jer ja sam po gradu cuo price plata 1.5-2k evra, posla ima ako znas,... ali kao sto sam napisao barmeni su isti kao i lovci, ne moze im se mnogo verovati. A sto se mojih kvalifikacija tice ja znam preko 200 vrsti koktela, bacam flase, palim sank, sto je za poslodavce izuzetno atraktivno, i ne vidim zasto bi neko to propustio i uposlio me kao pomocnika(neki se zaposljavaju samo da prave atrakcije, bez bilo koje druge obaveze). Ne kazem ja, idem na zaradu i bas me briga koji posao cu da radim samo da je posten i pristojno placen, pomocnik, nosac... apsolutno svejedno!
Ali ako je takva situacija kao sto si napisao, onda se uopste ne isplati doci, jer rizik je veliki, posla skoro da nema...
Video sam u prethodnim postovima da si pisao da ides sa devojkom da trazis posao, pa jel ste vi prvi put sad tamo ili... i koji posao ste nasli?

Ps. A mobilni je napisao da ako se ne dodje do 1. juna mnogo je teze za posao, jer kad sezona pocne primaju bilo kog samo da sljaka posao, pa zar onda i ja ako odem do prvog juna ne mogu da upadnem negde da "sljakam posao"?

Poslednja izmena:
Nisam ja rekao da posla nema,nego da te niko ne ceka rasirenih ruku,to sto znas koktele i te akrobacihe ti je plus,samo sto moras prvo da negde upadnes pa da se pokazes,jer za barovima nerade oni sto znaju da prave extra koktele vec oni sto ih brzo izbacuju i uz to prave cirkus....a cura i ja jesmo pvi put ovde i snasli smo se vec nekako,ona je nasla posao u baru(pere case)vec posle tri dana,a ja sam tek prosle nedelje nasao na plazi...jos uvek je malo turista,tako da je ponuda za posao mala,ali je ipak ima...a sto se rizika tice,to ti je sto ti je,i nma je,a za zaradu nebrini,zaradjivaces bar tri cetiri puta vise nego tamo

Nisam ja rekao da posla nema,nego da te niko ne ceka rasirenih ruku,to sto znas koktele i te akrobacihe ti je plus,samo sto moras prvo da negde upadnes pa da se pokazes,jer za barovima nerade oni sto znaju da prave extra koktele vec oni sto ih brzo izbacuju i uz to prave cirkus....a cura i ja jesmo pvi put ovde i snasli smo se vec nekako,ona je nasla posao u baru(pere case)vec posle tri dana,a ja sam tek prosle nedelje nasao na plazi...jos uvek je malo turista,tako da je ponuda za posao mala,ali je ipak ima...a sto se rizika tice,to ti je sto ti je,i nma je,a za zaradu nebrini,zaradjivaces bar tri cetiri puta vise nego tamo

U kom gradu se nalazite i šta radiš na plaži?

Ok, hvala na odgovoru! To za brzinu i slicno, i ovde je isto tako, isto ti to traze u bilo kojoj diskoteci i kod nas!
Ne mogu ti opisati koliko mi je drago sto cujem da ste vas dvoje uspeli, i sto ste se tako lepo organizovali! Ja teram drugove da idu, svi se premisljaju a oni koji su u ozbiljnim vezama i ne razmisljaju, tako da vam se jos vise divim!
Rizik je siguran, i ja sam kompletno svestan, ali sta je tu je, ukoliko reskiram i ne uspem bice mi manje krivo nego da sedim i cekam da mi nesto padne s' neba!
Ja sam razmisljao da dodjem na Krit ali su aranzmani skuplji, u odnosu na Skiatos, Zakintos... Koliko je vas iskostao put do tamo (i brod predpostavljam od Pireusa)? I kako ste se organizovali za stan?
I ukoliko ti nije tesko pitaj curu, posto vec radi u baru, da li dosta idu kokteli, i koliko barmeni zaradjuju? Cisto bih hteo okvirno da znam!
Hvala jos jednom, zelim vam sve najbolje tamo!

Mi smo u Hersonissosu,mada to je nevazno,imadosta letovalista...sto se ticeputa,minismo uplacivali nikakav aranzman,vec smo seli nabas do Atine pa onda feri iz Pirejado Irakliona,i onda opet bas dalje...sve ukupno put za nas dvoje jeizasao oko 200€,tako da znate,a stan sam vecobjasnio,krenes ulicom i vidis gde pise apartments,i pitas za cenu,sto se tice rada ubaru,najvise idu kokteli,ne viseod desetak i sotovi,aza dnevnicu zavisi kako se dogovoris,mada ako si prvi put neocekuj vise od 40-45€,.....i hvala na pohvalama,a ti tvoji ortaci ako nece da probaju,a ti brate zapali sam,neka ih tamo ako im jelepse i lakse..pozzzz

Mi smo u Hersonissosu,mada to je nevazno,imadosta letovalista...sto se ticeputa,minismo uplacivali nikakav aranzman,vec smo seli nabas do Atine pa onda feri iz Pirejado Irakliona,i onda opet bas dalje...sve ukupno put za nas dvoje jeizasao oko 200€,tako da znate,a stan sam vecobjasnio,krenes ulicom i vidis gde pise apartments,i pitas za cenu,sto se tice rada ubaru,najvise idu kokteli,ne viseod desetak i sotovi,aza dnevnicu zavisi kako se dogovoris,mada ako si prvi put neocekuj vise od 40-45€,.....i hvala na pohvalama,a ti tvoji ortaci ako nece da probaju,a ti brate zapali sam,neka ih tamo ako im jelepse i lakse..pozzzz
Ovo je dnevnica za koliko sati rada?

Back