Posto sam na "jedan nacin" vec odgovorio jednom forumasu na pp,koga naravno ne poznajem licno.... a da mi savest bude mirna i da nikoga ne favorizujem, postavljam sledeci komentar:
Posto je tema,posao na gr ostrvima, a iz mog profila se vidi gde zivim... neko ce reci ( a neki su mi vec rekli u pp), da je nemoguce da ne znam gde traziti posao na Skiatosu, ima li posla i slicno.
Naravno, da znam desetine hotela, restorana, rent a car agencija, taverni i slicno.. gde uvek uzimaju radnike, po mogucstvu da su stranci i da nemaju dozvolu za rad.
Razlog je prost - usteda od minimum 360 evra mesecno (najjeftinije osiguranje), i jos toliko sto poslodavac nece dati punu platu, kao nekom domacem radniku.
Razlog, zasto ne potenciram da neko eventualno, dodje i radi na ostrvu Skiatos... je iz opreznosti, jer sam se nagledao svega i svacega.
Pa cak i da mi ljudi, donose moj fotokopirani post, sa drugog foruma....gde kazem:"...posla na Skiatosu, ima....jer svakodnevno vidjam, vise stotina bugara,makedonaca,srba... koji rade na crno. I onda od mene traze posao...

Ne, ja nemam i ne nudim nikome zaposlenje. i ne naplacujem, niti mi pada na pamet...neke usluge po tom pitanju. Te usluge su u stvari moj komentar-savet, sta,gde,kada,koliko,....a da li ce neko poslusati - njegov problem.
Da razbijem i nedoumice, zasto to radim: obzirom, da mi je posao booking, i sedim ispred kompa po 12 sati... u slobodno vreme se tipkam, na srpskim i grckim forumima. Bolje tako, nego da igram igrice i zaglupljujem se virtuelnim svetom.
Dakle, da odgovorim direktno na vise poruka, koje su mi se skupile zadnjih dana:
POSLA NA SKIATOSU IMA,VEROVATNO MANJE NEGO RANIJA, ALI-IMA. GRCI CE SIGURNO PRIMATI RADNIKE NA CRNO. KOLIKA JE PLATA-OD 600 EVRA PA NA GORE.
KOME TREBA RADNIK-PRETPOSTAVLJAM-ALI NE ZNAM SIGURNO.
DA LI CE VAM SE ISPLATITI-ZAVISI OD VAS.
KAKO NACI POSAO : KRENUTI SA ZADNJE PLAZE-KUKUNARIES, I OD HOTELA DO HOTELA, A IZBEGAVATI GRAD.
KADA I KAKO DOCI NA SKIATOS: NAJBOLJE, NAJSIGURNIJE I NAJJEFTINIJE JE UPLATITI KOD NEKE NASE AGENCIJE 10 DANA U PRVOJ SMENI (KRAJ MAJA) I OBEZBEDJENI STE SA PREVOZOM I SMESTAJEM ZA 10 DANA. ZA MALE PARE, ILI NADJETE POSAO, ILI LETUJETE NA SKIATOSU.NA KRAJU: jeste da izgleda kao neka vrsta reklame, ali je i cinjenica.... da je najjeftiniji smestaj i prevoz kod agencije sa kojom saradjujem (
www.omniturs.rs ) - 170 evra, za 2 osobe, povratna karta bg-volos-bg + 10 dana na plazi Trulos.
U gradu, nemaju mesta-sve je full.
Zelim svima, dugo i toplo leto sa dosta posla i evrica na kraju sezone.