Sezonski posao u Grčkoj

Mobilni,
hteo sam te zamoliti jos jednom za misljenje.
Malo mi se zakomplikovalo oko dolaska u Gr, sto se tice novca, a i moji drugovi svi odustali... Pa razmisljam da dodjem na Halkidiki npr. Prefkohori ili slicno, jer ima dosta letovalista jedan blizu drugog, a i jeftinije je za prevoz, smestaj.

E sad, hteo bih da te pitam sta mislis o ovom delu i neko okvirno misljenje za posao tamo? I posto idem sam, da li ce mi biti teze da nadjem sobu za jednog, tih prvih 7-8 dana i da li ce to biti skuplje? Ovde preko agencije ako se uplati aranzman za jednog, mora se doplatiti jos 70% od cene smestaja za sobu, pa mislim da je bolje da uzmem samo prevoz i tamo da trazim smestaj. Ili mozda predlazes neku drugu, takodje jeftinu destinaciju?

U potpunosti razumem sve sto si do sada napisao i ne trazim precizan odgovor, i naravno da se necu ljutiti ili bilo sta ako odem tamo i ne nadjem posao, ili nesto ne bude kao sto si mi napisao... Dakle, slobodno bez ikakvog opterecenja, a do sada sam steko dosta pozitivno misljenje o tebi i znam da ces mi najiskrenije odgovoriti, a to mi je najvaznije!
Puno pozdrava!

Poslednja izmena:
Mobilni,
Malo mi se zakomplikovalo oko dolaska u Gr, sto se tice novca, a i moji drugovi svi odustali... Pa razmisljam da dodjem na Halkidiki npr. Prefkohori ili slicno, jer ima dosta letovalista jedan blizu drugog, a i jeftinije je za prevoz, smestaj.

E sad, hteo bih da te pitam sta mislis o ovom delu i neko okvirno misljenje za posao tamo? I posto idem sam, da li ce mi biti teze da nadjem sobu za jednog, tih prvih 7-8 dana i da li ce to biti skuplje? Ovde preko agencije ako se uplati aranzman za jednog, mora se doplatiti jos 70% od cene smestaja za sobu, pa mislim da je bolje da uzmem samo prevoz i tamo da trazim smestaj. Ili mozda predlazes neku drugu, takodje jeftinu destinaciju?

U potpunosti razumem sve sto si do sada napisao i ne trazim precizan odgovor, i naravno da se necu ljutiti ili bilo sta ako odem tamo i ne nadjem posao, ili nesto ne bude kao sto si mi napisao... Dakle, slobodno bez ikakvog opterecenja, a do sada sam steko dosta pozitivno misljenje o tebi i znam da ces mi najiskrenije odgovoriti, a to mi je najvaznije!
Puno pozdrava!

Dobro razmisljas!! Ja vilom da kazem, da je opreznost- majka mudrosti. Posto znam kakve su guzve na ostrvima za posao u ovom trenutku - isto bih uradio kao i ti.
Najjeftiniju i najmanje rizicnu opciju. Samo, na licu mesta ODMAH, startuj i nase ljude koji vec rade tamo, da podelis sa nima troskove smestaja - bar za pocetak. Pa ako nadjes posao, onda ces lako. I tim ljudima sto vec rade, znaci pomalo, da ne placaju full cenu sami na pocetku sezone. Jer, pocevsi od vlasnika svega i svacega, preko radnika i turista...u predsezoni svi imaju prazne dzepove. VODI RACUNA, na granici- da te ne procene kao azilanta ili osobu koja je posla da trazi posao.. Ako podjes bez vaucera ili heke rezervacije, VEOMA MOGUCE da ce ti traziti da pokazes minimu 500 evra za boravak i trosak.
Pozdrav i srecno. Nadam se da ces se javiti sa Halkidikija... umoran od posla.

Što se tiče osiguranja vlasnici EURO<26 kartice dobijaju besplatno Uniqa osiguranje do osigurane sume od 5000 evra. Da bi se dobila ova kartica treba da se plati 900 dinara i da se ima manje od 30 godina. Ne mora da se bude student. http://www.gpa.rs/

Delta Đenerali osigranje me ne zanima pošto je Mišković najveći lopov u Evropi. Pošto već kažete da je Uniqa osiguranje najjeftinije, pozovem ih pre neki dan i evo šta mi kažu. Putno zdravstveno osiguranje od 90-120 dana košta 6151 dinar i mislim da je osigurana suma 20 ili 30 000 evra, tako nešto. Vlasnici Euro<26 kartice imaju 25% popust i za njih je 4613 dinara. Za detalje http://www.uniqa.rs/uniqa_rs/

Što se tiče ferija 3 broda idu na Krit, tačnije na liniji Pirej-Iraklion: Anek, Minoan i Superfast s tim što Superfast polazi mnogo rano i stiže mnogo kasno na Krit tako da je on dobar samo za one koji imaju unapred obezbeđen smeštaj na Kritu. Koga zanima evo:

http://www.ferries.gr/superfastferries/schedules-piraeus-heraklion.htm

Navedene cene su za ekonomsku klasu. Najjeftiniji je Anek i košta 36 evra dok Minoan košta 38 evra. Anek polazi u 9 uveče i stiže u pola 6 ujutru na Krit a Minoan polazi u pola 10 uveče i stiže u 6 ujutru:

http://www.ferries.gr/anek/defaultEN.htm

http://www.ferries.gr/minoan/

I generalno feri za grčka ostrva:

http://www.ferries.gr/

Za koje vreme se stiže od autobuske stanice u Atini do Pireja i da li je to komplikovano? Kažite mi u vezi rezervacije ferija, pošto pretpostavljam da sad u predsezoni nema toliko putnika i turista da ne mora da se rezerviše zbog prezauzetosti broda ali možda bi trebalo zbog neke niže cene. Pretpostavljam da su ove istaknute cene brodskih karata bez rezervacionog popusta. Da li možda znate koliki se popust dobija za rezervaciju Aneka i Minoana i koje vreme unapred i da li se to uopšte isplati? Nikad nisam putovao brodom ni rezervisao njihove karte na netu pa ne znam ni kako se plaća kad se rezerviše i da li se to isplati?

Poslednja izmena:
Mobilni,

Puno pozdrava!

Bio sam prosle godine u haniotiu i najjeftinije sto sam nasao je bilo 15e za dve osobe..za jednu osobu nisam mogao naci po 10e smestaj uz pricu da ostajem 3 meseca..pored praznih soba i pucanja grcke bukvalno babe od 100god su pustile muda i ne spustaju cene..da napomenem da su uglavnom pokazivale neke mracne podrume..jedino sto je licilo na nesto preko puta magistrale na jedno km prema pefkohoriju..znaci i to malo dalje nisu hteli spustiti..ladno traze 1800-2000e za 3 meseca ko da je blagostanje..tako da ti ne bih preporucio da ides bez placenog smestaja preko agencije..i ne ocekuj pomoc od nasih ljudi tamo..jedino da ti uleti jos neko ko ide i da je u istoj prici pa da se skapirate

poz svima ovde je vrema sve samo ne lepo,a i turista jos uvek nema onoliko koliko nam treba,a za kikka poslao sam ti broj na fejs pa se javi....usvakom slucaju da znate da je sve otvoreno tako da sada popunjuju staf,pa ako mislite dolaziti imate fore jos nedelju dana,posle ce te imati mnogo manji izbor

Dobro razmisljas!! Ja vilom da kazem, da je opreznost- majka mudrosti. Posto znam kakve su guzve na ostrvima za posao u ovom trenutku - isto bih uradio kao i ti.
Najjeftiniju i najmanje rizicnu opciju. Samo, na licu mesta ODMAH, startuj i nase ljude koji vec rade tamo, da podelis sa nima troskove smestaja - bar za pocetak. Pa ako nadjes posao, onda ces lako. I tim ljudima sto vec rade, znaci pomalo, da ne placaju full cenu sami na pocetku sezone. Jer, pocevsi od vlasnika svega i svacega, preko radnika i turista...u predsezoni svi imaju prazne dzepove. VODI RACUNA, na granici- da te ne procene kao azilanta ili osobu koja je posla da trazi posao.. Ako podjes bez vaucera ili heke rezervacije, VEOMA MOGUCE da ce ti traziti da pokazes minimu 500 evra za boravak i trosak.
Pozdrav i srecno. Nadam se da ces se javiti sa Halkidikija... umoran od posla.

HVALA PUNO!!! :worth:
Sto se kaze sreca prati hrabre... izgleda da je zaista tako! Moji drug i drugarica nisu dobili vizu za Ameriku i odlucili da podju samnom!!!!!!!
Sad nas je troje, iako nisam imao dvojbe oko toga da l' da podjem sam ili ne kada su svi ostali odustali, dosta mi je lakse ovako!
A ovo sto se tice smestaja i uplate preko agencije, ove nove mere za 500 evra za deset dana... Sad mi to deluje kao dosta paradoksalna okolnost. Iso bih u Hanioti, posto je to nekako na sredini, i ukoliko ne uspem da nadjem posao u toj oblasti, prebacio bih se na neku drugu lokaciju a ukoliko platim smestaj tamo imacu dodatne troskove smestaja, dok sam ovako dosta fleksibilniji sto donosi vecu prednost prilikom traznja posla. Nemam bas 500 evra, imam oko 300, pa sad sta bude, imacu ovu sugestiju u vidu, obuci cu se skuplje, i ponasati opusteno da ne posumnjaju da idem da radim nego da me gledaju kao nekog bezbriznog, razmazenog turistu...
A sto se tice posla, idem na varijantu od lokala do lokala, uradicu vizit karte ovde na grckom i engleskom jeziku, obici sto vise lokala...

Bio sam prosle godine u haniotiu i najjeftinije sto sam nasao je bilo 15e za dve osobe..za jednu osobu nisam mogao naci po 10e smestaj uz pricu da ostajem 3 meseca..pored praznih soba i pucanja grcke bukvalno babe od 100god su pustile muda i ne spustaju cene..da napomenem da su uglavnom pokazivale neke mracne podrume..jedino sto je licilo na nesto preko puta magistrale na jedno km prema pefkohoriju..znaci i to malo dalje nisu hteli spustiti..ladno traze 1800-2000e za 3 meseca ko da je blagostanje..tako da ti ne bih preporucio da ides bez placenog smestaja preko agencije..i ne ocekuj pomoc od nasih ljudi tamo..jedino da ti uleti jos neko ko ide i da je u istoj prici pa da se skapirate.

Zaista mi znace ove informacije, i neizmerno sam zahvalan! :klap:
Napisao sam da je doslo do iznenadne promene situacije i na moju veliku srecu ne idem sam!!!
A koji posao si ti radio dole? Da li je bilo tesko naci posao? I u kom opsegu se krecu zarade?

Da li mozda neko moze da mi kaze kako da se postavim sa poslodavcima, i kakvi su Grci po tom pitanju? Posto sam bio u CG da radim, razumevanje ove kategorije je jedan od najvaznijih segmenata, jer dobijanje posla i zadrzavanje su dva razlicita pojma koja dole ne zavise od poznavanja posla i pozrtvovanja!
Nadam se da Grci nisu takvi...

Nadam se da ces se javiti sa Halkidikija... umoran od posla.
Hvala, dacu sve od sebe da ovo za koju nedelju bude realnost! :)

Eto posto meni niko nije odgovorio na post, mogao bih jos jednom da pitam. Imam li ikakve sanse da nadjem bilo kakav posao na ostrvima s obzirom da nemam iskustva u turizmu? Dakle, mlad sam, znam engleski, ne znam ruski ni grcki. Znam da su mi sanse male, ali dajte neki savet. Na kom ostrvu ili mestu, su mi sanse "najvece" da nadjem nekakav posao?

Ja sam pusto muziku al i nije nesto muskarcima lako doci do posla..ne bih da ti manisem ali dobre ribe sve poslove dobijaju po kaficima..oko 40e dnevno to jes 4e sat ali uglavnom je unapred ugovoreno pa je smestaj obezbedjen..bez toga ne racunaj da ti nesto moze ostati ako placas smestaj..nisam pratio sta si planirao da trazis ali ostaju ti samo restorani ili shank..kapiram da samo engleski pricas pa je i to manjak..ovde je cak i prica bila da se menjaju panduri dal svake nedelje pa nema vise laganica rada na crno..neki ne smeju da zaposle nase ljude jer su im kao kazne velike i zatvaraju ih na par nedelja..aj srecno sta da ti kazem drugo;)

Ja sam pusto muziku al i nije nesto muskarcima lako doci do posla..ne bih da ti manisem ali dobre ribe sve poslove dobijaju po kaficima..oko 40e dnevno to jes 4e sat ali uglavnom je unapred ugovoreno pa je smestaj obezbedjen..bez toga ne racunaj da ti nesto moze ostati ako placas smestaj..nisam pratio sta si planirao da trazis ali ostaju ti samo restorani ili shank..kapiram da samo engleski pricas pa je i to manjak..ovde je cak i prica bila da se menjaju panduri dal svake nedelje pa nema vise laganica rada na crno..neki ne smeju da zaposle nase ljude jer su im kao kazne velike i zatvaraju ih na par nedelja..aj srecno sta da ti kazem drugo;)

Planirao sam da trazim poso ko profesionalni barmen, u sustini to se svugde malo vise placa... Ali i ja sam ranije radio kao DJ, do pre 3 godine, ali sticajem okolnosti preso sam u sank:) Pa sam krenuo da punim lap top sa muzikom za svaki slucaj ako ispadne nesto... Kakve su mogucnosti da se nadje taj poso? I jel si ti imao ugovorenu kombinaciju ili si otiso na slepo?
Skontao sam da je taj smestaj velika stavka... Bas sam se bacio u razmisljanje...
Da, znam samo engleski...
Hvala jos jednom, zaista mi je sve sto si napisao zlata vredno!!!

Pazi ja sam tamo radio vise puta i razocarao sam se..tako da cu halkidiki zaobilaziti u sirokom luku..bas su srozali taj posao i tretiraju kao svaki drugi..vise im nije bitno kao ranije da zadrze turiste na tih 10 dana koliko su tu..samo im je bitno trenutno da zavuku ruku u dzep..ono cene su nebulozne pa im je izgovor da srbi nemaju para..ko je lud da se vrati i plati 2dl ice tea sipanog iz flase 3e..recimo bivsi pandur otvorio bar..i kreten oce sve da zadovolji..on bi da svaka druga pesma bude razlicit zanr..pa bi house..grcku..r'n'b..pop..rock..reggea..budala na kvadrat..ja to ko na pijaci ne radim pa ni za 3x vise para..pravis budalu od sebe tako jer niko ne moze u tom slucaju biti zadovoljan..ono smoris starije ljude trulim r'n'bem koji slusaju klinci od 12 god..al on to ne kapira..sve je izgubilo dusu..videces smestaj ce ti biti najveci problem..umesto da trazis posao istumbaju ti se prioriteti..u haniotiju ne znam stvarno gde da te uputim mnogo vise kafica ima u pefkohoriju i polihronu duz plaze..mislim da ti je dobra fora ako si vest sa pravljenjem koktela..odes nesto mu izmuckas originalno uz bacanje flasa preko glave i da prshti sve;)

Poslednja izmena:
Eto posto meni niko nije odgovorio na post, mogao bih jos jednom da pitam. Imam li ikakve sanse da nadjem bilo kakav posao na ostrvima s obzirom da nemam iskustva u turizmu? Dakle, mlad sam, znam engleski, ne znam ruski ni grcki. Znam da su mi sanse male, ali dajte neki savet. Na kom ostrvu ili mestu, su mi sanse "najvece" da nadjem nekakav posao?

Ne bih znao gde da te uputim, jer bih bio indirektni krivac, ako ne nadjes posao - a verovatnoca da nadjes posao na ostrvima - bez iskustva i poznanika je jako mala.
Juce mi ostavi utisak, nas covek koji zadnjih 6 godina dolazi na Skiatos i konobarise. Uvek me je pri susretu svake godine pozdravljao sa: "gde si, mile brate..".
Juce sam ga video i pozdravi me sa: " sta je ovo mile brate...nigde nema posla". Maximalno razocaran, nasao je posao na benz.pumpi, za smesne pare..
Eto kako izgleda, situacija u ovom trenutku na posao.

pozdrav svima

zanima me,sta mislite, vi koji zivite dolje ili često odlazite ,kakvo je stanje sa dobivanjem posla ,sa završenim ekonomskim fakultetom u zagrebu ? bilo sezonskog ili čak trajnije nešto.. ?

Ja koji zivim u grckoj, nemam ama bas nikakvo misljenje...a "stanje" po tom pitanju ne postoji. u istoj si situaciji, kao i hiljade grka koji su zavrsili ekonomski fakultet u grckoj - i vecina je bez posla u toj bransi. rade poslove koje nadju... taxi, fast food, turizam, delivery....

Ne bih znao gde da te uputim, jer bih bio indirektni krivac, ako ne nadjes posao - a verovatnoca da nadjes posao na ostrvima - bez iskustva i poznanika je jako mala.
Juce mi ostavi utisak, nas covek koji zadnjih 6 godina dolazi na Skiatos i konobarise. Uvek me je pri susretu svake godine pozdravljao sa: "gde si, mile brate..".
Juce sam ga video i pozdravi me sa: " sta je ovo mile brate...nigde nema posla". Maximalno razocaran, nasao je posao na benz.pumpi, za smesne pare..
Eto kako izgleda, situacija u ovom trenutku na posao.

Hvala ti puno na odgovoru.Cak i da sam neko sa mnogo iskustva, i da mi ti kazes da cu verovatno naci posao, naravno da ti ne bi bio ni najmanji krivac u slucaju da ne nadjem posao, taman posla. Ti nisi obavezan ni da pomazes ovoliko koliko pomazes svima na ovoj temi, i to treba jako ceniti. Verovatno necu ici u tom slucaju jer bih morao da pozajmim novac i za sam odlazak. Pozdrav tebi i sve najbolje.

Pazi ja sam tamo radio vise puta i razocarao sam se..tako da cu halkidiki zaobilaziti u sirokom luku..bas su srozali taj posao i tretiraju kao svaki drugi..vise im nije bitno kao ranije da zadrze turiste na tih 10 dana koliko su tu..samo im je bitno trenutno da zavuku ruku u dzep..ono cene su nebulozne pa im je izgovor da srbi nemaju para..ko je lud da se vrati i plati 2dl ice tea sipanog iz flase 3e..recimo bivsi pandur otvorio bar..i kreten oce sve da zadovolji..on bi da svaka druga pesma bude razlicit zanr..pa bi house..grcku..r'n'b..pop..rock..reggea..budala na kvadrat..ja to ko na pijaci ne radim pa ni za 3x vise para..pravis budalu od sebe tako jer niko ne moze u tom slucaju biti zadovoljan..ono smoris starije ljude trulim r'n'bem koji slusaju klinci od 12 god..al on to ne kapira..sve je izgubilo dusu..videces smestaj ce ti biti najveci problem..umesto da trazis posao istumbaju ti se prioriteti..u haniotiju ne znam stvarno gde da te uputim mnogo vise kafica ima u pefkohoriju i polihronu duz plaze..mislim da ti je dobra fora ako si vest sa pravljenjem koktela..odes nesto mu izmuckas originalno uz bacanje flasa preko glave i da prshti sve;)

Razumem te ovo oko muzike, te gazde su kao i svugde veliki problem, i nije bitno koliko si dobar Dj nego koliko znas da se ulizujes i koliko nemas obraz... zato sam i ja odustao! Ja sam mislio da napakujem neku srpsku muziku, pa fora uvece za Srbe, nisam znao da su u tom fazonu... Tako da bolje da se drzim sanka :)

Ja palim ove nedelje, i javi cu kako sam se snaso! Pozz

Može li stranac posle mnogo godina rada u Grčkoj da dobije zasluženu penziju? :think:

Draga "Lulnica"... bas me nasmeja danas. Ali, veruj mi - da i ti znas ono sto znam ja....i ti bi se smejala na ovo pitanje.
Naime, nekoliko hiljada stranaca (ne znam tacan broj, ali ako se dobro secam, debate u Vladi - treba da je oko 7000 stranaca u pitanju), vec uveliko prima grcku penziju. I oni su uglavnom Bugari, Rumuni i Albanci. Kuriozitet je inace, sto oni primaju grcku penziju, nakon samo nekoliko godina rada u Grckoj. Ako pogodis na koji nacin su to izveli - imas od mene sve cestitke za inteligenciju.
Kada sam cuo za taj trik ( bila je inace i afera u parlamentu grcke...ali kasno) , lupio sam se po celu i rekao sebi - da sam glupson.
Inace, grcka i srbija imaju sporazum o tome, da se moze preneti radni staz iz jedne zemlje u drugu....pa tako u ovom trenutku (ako se razbolim ili mi se nesto desi) meni pripada oko 450-550e mesecne penzije. A ako, nastavim da uplacujem osiguranje jos oko 15-ak godina, ona bi iznosila nesto simbolicno vise - negde oko 600-650 evra. Inace, imam u Srbiji manje od 10 god. r. staza a u grckoj sa 2011-tom godinom imam - 14 godina. Prve dve i po godine sam radio na crno.
Sad da te cujem, sta mislis.... kako to hiljade bugara, rumuna i albanaca prima grcke penzije, posle samo 3-4-5 godina rada ??

evo post koji sam čekao da mi se odobri,pa kad je odobren,završio je na prošloj stranici,pa ga kopiram naknadno tu

pozz svima..inace citam samo,bio sam turistički na Kritu i Santoriniju u 10.mjesecu,pa samo da kažem,u Hersonissosu na Kritu sam sreo dosta ljudi sa ovih prostora..čak jedan drži diskoteku,sudeći po nazivu Baja i srpskoj zastavi :)..na samoj plaži je u moru ostalih restorana i klubova,tako da tamo ima dosta mjesta za pitat za posao..jedan srbin radi(ili je vlasnik) radnje za prodaju i izradu onih tematskih majica,a odmah do njega u fast foodu se isto srpski pričao..
po glavnim ulicama,osim na plaži,je toliko raznoraznih radnji i lokala,dal restorana,klubova,običnih barova...i siguran sam,da,ako se sve to obiđe i pita za posao,da bi se zakonom velikih brojeva dalo ubost kakav posao..
ono što je nemoguće neprimjetiti,da su ženske osobe koje su na udarnom mjestu u radnji/lokalu-dakle konobarice,radnice u fast foodu na pultu...su zgodne,tako da cure,koje se smatrate takvima,imate šansu !
po svemu napisanom,zaključio bih jednostavno,da ako već idete u Grčku,idite rađe na Krit,makar vas ispao skuplje put od skiatosa,il zakynthosa i tih sjevernih otoka,jer je zbilja ogroman,i šanse su vam veće,a i djelomično ćete eliminirati konkurenciju u vidu albanaca,i ovih legalnih europljana-bugara,rumunja..
na santoriniju koji je mali otok,sam sreo moka iz bg,koji je radio na brodu manjem koji vozi turiste na vulkan i priča im o tome,a na povratku radi na malom šanku,vadi hladnu Alfu iz frižidera , i sreo 2 konobara,zaboravio odakle su..na santoriniju policiju skoro ni vidio nisam,a vozao se na quadu bez kacige,vozačke
koliko sam shvatio,najbrža veza za dolje je do pireja nekako,a onda brodom dalje,ima linija za kud hoćeš..ako netko ima povoljnu kombinaciju,može i preko ljubljane(2 sata ljubljana-santorini)
p.s.privatne poruke mi blokirane,ne znam zašto,pa da ne šaljete..odgovorit ću vam ovdje ono što sam kao turist vidio..

Mobilni hvala puno na informacijama , pozdrav svima na forumu ima li neko ko je otputovao u grcku ... da posalje neke informacije kako je , trebao sam da otputujem i ja pocetkom maja ali mi se stvari oko pasosa iskomplikovale , pa me interesuje da li je kasno sredinom juna otici na krit ... onako na slepo radim u ugostiteljstvu i rad mi nije problem makar i 10 sati dnevno , svaka informacija je dobrodosla,ili neko ko hoce da putuje slobodno nek posalje poruku da se dogovorimo Unapred hvala Mare ...

makar i 10 sati dnevno

Dobra šala ....
Ovde se ne radi MAKAR, nego NAJMANJE 10 sati dnevno!

Ustajanje u 07
Na poslu u 08
Pauza od 12-15
Na poslu od 15-21
Kući si najranije u 22
Ostaje samo vremena i snage za spavanje.
Ali sve ovo tek kasnije, kada naučiš grčki, a znaš odlično engleski, ili neki skandinavski jezik, i stekneš poverenje.
I to je BOLJA varijanta, ako radiš u nekom butiku, rent a car, recepcija ...

GORA VARIJANTA u početku ti ne gine.

Konobar:
Ustajanje u 10
Na poslu u 11
Radiš BEZ PAUZE do 01
Kući si u 02

I tako svaki dan ponovo, BEZ IJEDNOG DANA PAUZE u obe varijante. NI JEDAN DAN!

Razlika je ipak u plati. Za ove lakše poslove dobijaš do 800 evra, a za konobarisanje oko 1000.

Ko nije spreman da prihvati ove uslove, neka ne gubi vreme da dolazi na Krit.

Poslednja izmena:
Evo i ja da se javim, desilo se nepredvidjeno! Ovo dvoje sto je trebalo da ide samnom odustalo, ja uplatio aranzman za GR 10 dana u Pefkohoriju, i istog dana dva sata kasnije stigne ponuda koja se ne odbija iz Crne Gore, iako sam reko sebi tamo nikad vise, bolje mi je da odem na sigurno sa extra platom, radnim vremenom od 8h, stanom i hranom, nego na slepo u Grcku, bez i jednog poznanika, prijatelja...
Eto toliko od mene, zelim svima uspesnu i radnu sezonu i sto vise evrica u dzepu na kraju leta!

Pozdrav!

Hitno mi je potreban bilo kakav posao na Kikladama, može i građevina . Radio sam u Italiji pa nisam mogao ranije da dođem u Grčku . Sada sam na Santoriniju i ostajem tu još par dana, ali svi su puni i potrebni su im novi radnici tek od jula pa su mi bog zna kako tražili br telefona i obećavali da će da mi se obavezno jave za mesec dana, a čak i da je tako ja ne mogu da živim ovde mesec dana jer je ljuto skupo . Imate li kakav savet u vezi izbora ostrva za ovo doba (Mikonos, Rodos, Krit ...) ili kakv tip za posao ? btw konobar sam već 10 godina .

To je ok samo pazi da ti crnogorci ne ostanu duzni..nego nisu ti vratili pare sto si uplatio za grcku?

Ma gadni su Crnogorci, znam ja to, ali idem na proverenu kombinaciju, mada opet nikad se sa njima ne zna... Ali to je poso u sanku, tu plata dodje kao bonus, ukoliko vidim da zezaju zaradicu platu i bez njih, tako da im se bas i ne isplati (a i oni to znaju:)))
A ovaj aranzman sam dao bratu, on ce da ide sa zenom, pa su doplatili jos samo 30% od cene za njih dvoje i prevoz za nju, jer ja sam morao da platim +70% od smestaja jer idem sam, pa dace mi novac na tamo...
Ma uzas i meni se smucilo sve, valjda ce na kraju biti kako treba!
Pozz

Back