Sezonski posao u Grčkoj

Ne znam ljudi vi zaista ne kapirate kakva je kriza ovde :( mislim zasto bi vas lagali :( kriza drma samo taako nravno to se verovatno nece osetiti ako dodjete kao turista i naravno da mozeste da pribate da trazite posao boze moj niko vam ne brni ali ove godine ce biti mnogo teze kazem to jer horde mladih grka nemaju posaooooooooooooooooooooooooooo i sada ja barem ovako mislim a i to sam osetila na svojoj kozi da i ako vas neki poslodavac zaposli vrlo moguce da ce te biti placeni daleko manje od ocekivanog to jest nego predhodnih godina jer to im je sada cilj platiti manje a imati vise radnika bas zato sto je nezapolenost velika al vama to ne vredi pricati..........I iskreno ne kapiram kakve to informacije ocekujete da nadjete ovde mozda da vas neko odavde zaposli,znaci jastove za traznje posla imate ili pokusajte tako ili direkt na ostvo gde bi ste pokusati i to je to ne kapiram ziasta kakve informacije ocekujete :worth:

Dobar dan svima.....evo nas opet na forumu,mada vidim da ste vec zaratili a uz to vrlo malo korisnih informacija.I ovog leta cu verovatno u Grcku,Krit i iskreno nevidim razlog da se nego prepada oko te price o krizi u Gr,pa neverujem da ce neko od nas da radi u javnom sektoru i traziti kredit,tako daoni koji hoce da rade u turizmu nek imaju plan sta ce da rade,u skladu sa svojim sposobnostima(poznavanje jezika,znanja i sl),,,i ako ima imalo mozga nebi trebao da ima problema da nadje neki posao,doduse crnacki ali ako mu je ovde bolje nek neide
Pozdrav za sada i pustajte samo korisne informacije,za to i sluzi forum

Pa de si bre Oso, prijatelju stari? Ti kanis? Ela do! :lol:

А что ти делаеш? :per: A počeo sam i ja da učim ruski. Ako se vidimo ponovo, ima da cepam ruski bolje od Putina i Medvedeva zajedno. :rotf:

Ne znam ljudi vi zaista ne kapirate kakva je kriza ovde :( mislim zasto bi vas lagali :( kriza drma samo taako nravno to se verovatno nece osetiti ako dodjete kao turista i naravno da mozeste da pribate da trazite posao boze moj niko vam ne brni ali ove godine ce biti mnogo teze kazem to jer horde mladih grka nemaju posaooooooooooooooooooooooooooo i sada ja barem ovako mislim a i to sam osetila na svojoj kozi da i ako vas neki poslodavac zaposli vrlo moguce da ce te biti placeni daleko manje od ocekivanog to jest nego predhodnih godina jer to im je sada cilj platiti manje a imati vise radnika bas zato sto je nezapolenost velika al vama to ne vredi pricati..........I iskreno ne kapiram kakve to informacije ocekujete da nadjete ovde mozda da vas neko odavde zaposli,znaci jastove za traznje posla imate ili pokusajte tako ili direkt na ostvo gde bi ste pokusati i to je to ne kapiram ziasta kakve informacije ocekujete :worth:

Mislim da je tvoj problem što živiš na severu Grčke jer je na severu Grčke uglavnom lošija situacija nego na ostrvima a Solun baš i nije neko turističko mesto zato što tamo ljudi uglavnom idu u šoping, srednjoškolci dolaze na ekskurzije tako da tu nema mnogo para. Promeni ugao gledanja i idi na neko ostrvo!

Pa jeste u sezoni 100% ali van se sone opet ne znam iskreno eto poznanica zna jedan bracni par na santoriniju koji su godinama ziveli uglavno od para zaradjenih u sezoni a van sezone radili su neke povremene poslove ali eto ove godine nista nisu mogli da nadju i cim odrade sezonu vracaju se za srbiji.U svakom slucaju srecno svima u nalazenju posla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ajde da pitam kad ste već tu: dal mislite da će cijene vanpansionske potrošnje(hrana piće,rent-a-car,usluge), na grčkim otocima ove godine biti dosta manje,samo da privuku što više ljudi?

Za rent-a-car mogu da odgovorim, pošto sam radila u tom poslu. Cene su fleksibilne, određuju se od situacije do situacije. Ako imam 20 neizdatih automobila na placu, daću SVAKI po 20 evra. Ako imam samo dva, ne izdajem ih ispod 50, pa čak i da mi ostanu neiznajmljeni.

Što se tiče vanpasionske potrošnje, ne sećam se da su ikada u toku sezone dizali ili spuštali cene. Ono što smisle na početku sezone, toga se drže kao pijan plota. Izuzetak su samo velike robne kuće. Mali supermarketi i restorani neće popustiti, pa makar zvjali prazni.

Retimno, Hanja, Malja...

Molim vas ne nasedajte na ove gluposti.

Redosled je sledeći:

1. Hanja - pogotovo za one koji ne znaju grčki (ali znaju dobro engleski, ili neki skandinavski jezik). Nemački i ostali jezici vam ovde NE VREDE NIŠTA !
2. Iraklio - Isključivo za one koji znaju grčki
3. Retimno / Hersonisos - ima posla i za jedne i druge, ali generalno mnoooooogo manje nego u ova dva najveća grada

Nemojte gubiti vreme tražeći posao u:

1. Agios Nikolaosu - tamo nema posla za NIKOGA !
2. Malji, Sisiju, Kalivesu i Malemeu, ako ne znate engleski PERFEKTNO, na nivou da ne prepoznaju da niste Englez.
3. Južna obala (osim možda Ierapetre)

I ta njegova paranoja sa neverovatnim brojem Rusa, maltene više nego u samoj Rusiji, a stvarno ih ima ispod 2% ....
Uostalom ... Rusi koji dolaze ovde znaju engleski, tako da vam ruski uopšte ne treba !

Poslednja izmena:
Molim vas ne nasedajte na ove gluposti.

Redosled je sledeći:

1. Hanja - pogotovo za one koji ne znaju grčki (ali znaju dobro engleski, ili neki skandinavski jezik). Nemački i ostali jezici vam ovde NE VREDE NIŠTA !
2. Iraklio - Isključivo za one koji znaju grčki
3. Retimno / Hersonisos - ima posla i za jedne i druge, ali generalno mnoooooogo manje nego u ova dva najveća grada

Nemojte gubiti vreme tražeći posao u:

1. Agios Nikolaosu - tamo nema posla za NIKOGA !
2. Malji, Sisiju, Kalivesu i Malemeu, ako ne znate engleski PERFEKTNO, na nivou da ne prepoznaju da niste Englez.
3. Južna obala (osim možda Ierapetre)

I ta njegova paranoja sa neverovatnim brojem Rusa, maltene više nego u samoj Rusiji, a stvarno ih ima ispod 2% ....
Uostalom ... Rusi koji dolaze ovde znaju engleski, tako da vam ruski uopšte ne treba !

Odavno sam te stavio na ignore al neki đavo me terao da ti pogledam ovu poruku ali nije trebalo, samo se džabe nerviram ali da ti odgovorim MORAM!!!

Kao prvo, NE MOŽEŠ ono što ja pišem ovde da nazivaš glupostima! A kao drugo, rećiću nešto o mestima u kojima sam bio i radio a to su Malja i Hersonisos, za ova druga ne znam (samo sam čuo) pa neću ni da pričam o njima. NIJE ISTINA da je u Malji obavezno perfektno znjanje britanskog engleskog akcenta da bi se zaposlili bilo gde. Jeste poželjno i jeste da biste bolje prošli kad biste ga znali perfektno ALI NIJE OBAVEZNO zato što sam LIČNO upoznao ljude koji su radili tamo sezonski i koji znaju engleski dobro ali ne savršeno i ne govore britanski engleski akcenat nego američki engleski. Što znači da je preterivanje da u Malji MORAŠ da znaš engleski maltene kao Englez da bi se zaposlio tamo.

O čemu se radi, u Malji su UBEDLJIVA VEĆINA TURISTA ENGLEZI i kad sam išao kroz Malju čuo sam kada ih kamakiji pitaju odakle su, oni čak kažu tačan grad iz Engleske. Inače Malja se nalazi na nekih 15-20 minuta vožnje autobusom od Hersonisosa i prilično je lepo mesto.

Odgovorno TVRDIM da su UBEDLJIVA VEĆINA TURISTA U HERSONISOSU RUSI i ne možeš da tvrdiš da nije tako kada je TAKO! I ne možeš da me ubeđuješ nešto o Hersonisosu kad u životu nisi nogom kročila u Hersonisos i ti ćeš da mi pričaš nešto! Ali opet naglašavam SVE ZAVISI OD TOGA GDE I KAD RADITE zato što pored Rusa u Hersonisosu ima MNOOOOOGO i Holanđana i jedno 90% holandskih turista u Hersonisosu su omladina od otprilike 16-25 godina i oni su tamo GLAVNE NOĆNE PTICE i najbrojniji posetioci noćnih klubova. Šta to znači? To znači da vam za noćne poslove tj. zaposlenje u noćnim klubovima, diskotekama, barovima i sl. NE TREBA RUSKI ali može da vam pomogne u poslu. Većina Holanđana dobro zna engleski jezik tako da vam ni holandski jezik nije obavezan za noćne poslove ali kao što rekoh može da vam pomogne zbog bakšiša. Dakle, engleski je dovoljan.

E kad su u pitanju dnevni poslovi, tj. poslovi koji se rade manje-više po ceo dan najkasnije do ponoći, tu je situacija potpuno drugačija upravo zbog Rusa. TVRDIM da većina Rusa u Hersonisosu (a možda čak i generalno) VEOMA SLABO ZNA ENGLESKI JEZIK (da ne kažem baš da nemaju pojma). Ili ga ne znaju ili NE ŽELE da ga koriste pa je zbog toga ZA MNOGE DNEVNE POSLOVE U HERSONISOSU OBAVEZNO ZNANJE RUSKOG JEZIKA. NI U JEDNOJ krznari ne možete da se zaposlite ako ne znate ruski. NI U JEDNOJ zlatari ili juvelirnici ne možete da se zaposlite ako ne znate ruski. Upravo zbog toga u mnogim ovakvim objektima rade Ruskinje ili pripadnice drugih naroda iz bivšeg SSSR-a. U MNOGIM rent-a kar agencija je obavezan ruski jezik, ne u svim naravno. Čak sam na nekim rent-a-kar agencijama video napise "POTREBAN RADNIK" na ruskom jeziku i to je čist dokaz ove tvrdnje. U mnogim radnjama sa akcesoarima je OBAVEZNO znanje ruskog jezika. Takođe, ne u svim. Lično znam jednu devojku koja je htela da se zaposli u jednoj ovakvoj radnji i radila je samo 1 dan upravo zbog neznanja ruskog jezika. Čak sam i na nekim apotekama video da piše da govore ruski jezik unutra. Uđem u neku apoteku a radnica sa mušterijom priča na ruskom itd. Na plažama su takođe većina turista Rusi i to ubedljiva većina a na svakom koraku u gradu se vidi neki napis ili reklama na ruskom.

Ispričaću vam 1 anegdotu kad sam ušao u 1 krznaru da ukrupnim neke pare (jer se u bankama obično dugo čeka) i prodavačica me usluži odnosno pita nešto na ruskom, ja joj kažem na engleskom a ona ne razume engleski, samo ruski. Nisam mogao da verujem, mislio sam da zna oba jezika. I ja izađem. Što se tiče generacijske strukture turista iz Rusije u Hersonisosu, za razliku od Holanđana, tu nema pravila, ima ih od dečjeg uzrasta pa sve do starijeg životnog doba. O ovome sam već pisao u ovoj temi ali ne vredi kad je nekome lakše uterati metar u dupe nego santimetar u glavu kad moram tako da se izrazim!

Dakle, slagao bih vas kada bih vam rekao da vam je za zaposlenje u noćnim klubovima kao šanker ili konobar npr. obavezno znanje ruskog jezika pošto su tamo glavne mušterije Holanđani ali je ČINJENICA da vam je za mnoge dnevne poslove u Hersonisosu (koje sam naveo) potreban ili čak OBAVEZAN ruski jezik. Ko mi ne veruje, može da pita bilo kog drugog ko je živeo i radio u Hersonisosu u poslednje vreme i on će da potvrdi ove moje reči.

Poslednja izmena od moderatora:
Hvala unapred , i nemojte da se nervirate i raspravljate jer smo ovde samo da probamo jedni drugima da pomognemo ... :)

Odličan stav. A kad već pričamo o jezicima, naravno da je engleski bolji i korisniji jer je engleski glavni svetski jezik ali eto za neke poslove i za neka mesta je dobro da se zna i ruski. U Hersonisosu sam se susretao sa nekim Nemcima koji znaju ruski i koji su me pitali da li znam ruski i to mi je u početku bilo čudno i prosto sam se pitao otkud Nemci znaju ruski ali to je tako zato što je istočna Nemačka posle WWII bila pod upravom Sovjeta tj. Rusa tako da mislim da su ti Nemci bili iz istočne Nemačke tj. DDR.

Kao prvo, NE MOŽEŠ ono što ja pišem ovde da nazivaš glupostima! A kao drugo, rećiću nešto o mestima u kojima sam bio i radio a to su Malja i Hersonisos, za ova druga ne znam (samo sam čuo) pa neću ni da pričam o njima.

A ZAŠTO onda pričaš o Malemeu ???????????

A i to što pričaš za Malju, bez savršenog engleskog ti se garantovano svi koji su ikada bili tamo glasno smeju.
MOŽDA ako si gulio krompir u nekoj taverni ...

I ne možeš da me ubeđuješ nešto o Hersonisosu kad u životu nisi nogom kročila u Hersonisos i ti ćeš da mi pričaš nešto!

Ja M O Ž D A nisam bila nikada u Hersonisosu, (ako se ne računa ispod 30 puta), osim što poznajem sve najjače gazde u okolini. Navedi mi vlasnika hotela, ili jakog noćnog bara i poslaću ti na pp njegovu sliku u nekoj varijanti u mom društvu (plaža, kafić, ćaskanje na ulici....) Kaži mi kako se zove srpski sveštenik u gornjoj crkvi u Hersonisosu ?

A ti S I G U R N O nisi bio u Malemeu, čim pričaš LAŽI, da tamo uglavnom dolaze Nemci .... ( a nema N I J E D N O G)

Naravno da se u krznarskim radnjama priča ruski jezik, zato što to samo Rusi kupuju, a i Rusi drže te prodavnice radi pranja novca od kriminala. Za tebe je svetsko čudo što Rusi govore ruski jezik ?
Još me ubedi da je i za apoteke ili frizerske salone.....servise za popravku čamaca .... OBAVEZAN ruski ????

A što se tiče gramatike .... možeš samo da mi pljuneš pod prozor. Govorim i pišem TEČNO tri strana jezika, a forum ipak nije maturski ispit iz srpskog ....

Raspitaj se ko je Keterina (Kaiti) SRPKINJA, pa onda palamudi. Ja održavam kompjuterske sisteme u lancima hotela, a ne kao ti da radim masažu po plaži, pa verovatno zato i ne srećem te tvoje ''silne'' Ruse. Da se razumemo, ja volim Ruse kao narod, ali ti ga brate ... pretera ...po tebi ih ima više nego u Nici ili Parizu, da ne govorimo o Rusiji.
ZVANIČAN podatak turističkog saveza je da ih dođe oko 100.000 G O D I Š N J E.
Toliko Engleza S T A L N O živi na Kritu, kupili su kuće ovde. A gde su još oni koji dolaze kao turisti. Da ne pominjem još najbrojnije Skandinavce (radila sam jednu noć u Hanji na aerodromu i sletelo je 13 aviona iz Norveške sa oko 2500 putnika.) Jedva smo našli dovoljno autobusa da ih prevezemo do hotela.
I Italijane koji imaju svakodnevne redovne brodske linije.(Oko MILION godišnje i jedni i drugi)
A i bunda mi ne treba, nisam zimljiva....

Neverovatan lik ....

Inače, ruski jezik je kad su reči u pitanju 75% sličan srpskom ali mi se njihov akcenat uopšte ne sviđa. Učim ga ali mi ne ide kao što bih hteo, nekako mi ne leži. Engleski je zakon! :ok:

Takođe, moram da naglasim da od svih Rusa najviše volim Ruskinje. :lol: Zanimljivo je to da Ruskinje imaju najveće sise na svetu u šta sam se ja lično uverio u Grčkoj. :per:

Poslednja izmena:
Izgleda da je svima sve savrseno ovde u srbiji cim nema nikog zainteresovanog za posao preko ...

Na osnovu čega to tvrdiš? Čitaju ljudi, analiziraju, planiraju, pripremaju se. Ili možda misle da je još rano za konkretne planove i odluke. Nije rano, treba se spremati.

Ali ne mora da znači da ako ništa ne komentarišu, da se ne spremaju i ne čitaju. Mnogi ljudi čitaju ovu temu i ovaj forum iako nisu čak ni članovi foruma.

Ja M O Ž D A nisam bila nikada u Hersonisosu, (ako se ne računa ispod 30 puta), osim što poznajem sve najjače gazde u okolini. Navedi mi vlasnika hotela, ili jakog noćnog bara i poslaću ti na pp njegovu sliku u nekoj varijanti u mom društvu (plaža, kafić, ćaskanje na ulici....) Kaži mi kako se zove srpski sveštenik u gornjoj crkvi u Hersonisosu ?

"Kaži mi kako se zove srpski sveštenik u gornjoj crkvi u Hersonisosu ?"
Sta cemo ako je neko bio negde, ali ga religija ne interesuje, a jos manje upoznavanje svestenika po donjim i gornjim crkvama? Onda se taj boravak tamo ne priznaje, jer nije upoznao popa u "gornjoj" crkvi.

Sta ti je patologija. Nemoj samo da se zajebes pa da iz tako bogate zbirke izvuces neku nezgodnu sliku u "nekoj varijanti". Ne zbog tebe, mozes doticnom da napravis probleme kuci, jer ti neznas kome saljes slike.

Kulminacija patologije. "Kaži mi kako se zove srpski sveštenik u gornjoj crkvi u Hersonisosu ?"
Sta cemo ako je neko bio negde, ali ga religija ne interesuje, a jos manje upoznavanje svestenika po donjim i gornjim crkvama? Onda se taj boravak tamo ne priznaje, jer nije upoznao popa u "gornjoj" crkvi.

:lol: Svaka ti je ka u Njegoša ali evo da bi sprečio svađe i rasprave pošto ne volim da se svađam osećam se dužnim da navedem imena svih grčkih i srpskih popova u gornjoj, srednjoj i donjoj crkvi u Hersonisosu jer što reče Konislav, ako si bio negde da radiš sezonski a nisi upoznao NIJEDNOG popa u gornjoj crkvi u tom mestu, to ko da nisi ni bio tamo. :lol:

Dakle, ovako, pre svega srpski pop u gornjoj crkvi se zove Prota Nenad Matijević-svešteno ime Paradopulos Milojko, rođen 12.1.1945. u selu Loprinovo kod Svrzilovca, u Hersonisosu službuje od 13.4.2001., ide u penziju 15.9.2013. godine. Oženjen, ima dvoje dece. Sin Milan, 26 godina, ćerka Maria 30 godina.

A sad imena svih grčkih sveštenika u gornjoj, srednjoj i donjoj crkvi.

Prvo gornja:

Vladika Nikos Teradopulos, od majke Paraskeve i oca Dimitrosa, svešteno ime-Samprotimirapalis;
Protojerej Hristos Miropulos,
Agis Simitis,
Agisalaos Maritis (menja ga Jorgos Delimanos)
Emanoul Laros
i Jorgos Papomanis

Srednja crkva:

Vladika Hristos Simonopulos,
Faidon Papandreu,
Jorgos Gerontimopulos (utorkom ga menja Minos Simitis)
Nikos Jakomilopulos
i Fotis Larimitis

I Donja crkva:

Vladika Jorgos Jeromonas-svešteno ime Marolopisos,
Jordanis Sebastionus,
Adonis Dimitros,
Hristos Papadopulos Perijamis (radi samo četvrtkom)
i Eleftherios Simitis.

:pop:

:rotf:

Poslednja izmena:
Evo da bi sprečio svađe i rasprave pošto ne volim da se svađam osećam se dužnim da navedem imena svih grčkih i srpskih popova u gornjoj, srednjoj i donjoj crkvi u Hersonisosu jer što reče Konislav, ako si bio negde da radiš sezonski a nisi upoznao NIJEDNOG popa u gornjoj crkvi u tom mestu, to ko da nisi ni bio tamo. :lol:

Ti ocigledno nisi razumeo sta sam ja napisao. To sto nas trujes podacima o popovima, to ti je jos veca greska. Ja nisam nikad bio da radim u Grckoj, bio sam vise puta na letovanju. Imao sam ideju da se preselim da zivim tamo, bio sam zainteresiran da kupim tamo kucu i lokal i to je trajalo sve dok nisam prikupio dovoljnu kolicinu informacija o Grckoj i Grcima. Posle toga mi nikad nije palo na pamet da ozbiljno o tome razmisljam. Mozda bih opet razmislio o tome, ali samo za Krf . Ali interesantno nikad nisam razmisljao da upoznajem popove i da sa njima sklapam nekakva prijateljstva, posebno bih smatrao suludim da im ucim imena ili da pamtim podatke o njima.

Ti ocigledno nisi razumeo sta sam ja napisao. To sto nas trujes podacima o popovima, to ti je jos veca greska. Ja nisam nikad bio da radim u Grckoj, bio sam vise puta na letovanju. Imao sam ideju da se preselim da zivim tamo, bio sam zainteresiran da kupim tamo kucu i lokal i to je trajalo sve dok nisam prikupio dovoljnu kolicinu informacija o Grckoj i Grcima. Posle toga mi nikad nije palo na pamet da ozbiljno o tome razmisljam. Mozda bih opet razmislio o tome, ali samo za Krf . Ali interesantno nikad nisam razmisljao da upoznajem popove i da sa njima sklapam nekakva prijateljstva, posebno bih smatrao suludim da im ucim imena ili da pamtim podatke o njima.

Ma razumeo sam ja tebe savršeno ali ti očigledno nisi video smajli na kraju moje poruke što znači da se ZAJEBAVAM. :lol:

I naravno da nisam upoznao nijednog srpskog ni grčkog popa na Kritu zato što mi popovi nisu u interesnoj sferi!

Back