skiatos
Početnik
- Poruka
- 50
Хвала вам!![]()
Zanimljivo je da dodam, koliko znaci ovaj shengen sporazum i nama, koji imamo u pasosu nalepnice-dozvole boravka i rada u zemljama EU...
Naime, odlazeci iz zemlje u kojpoj boravimo (recimo grcke), niko nam ne stavlja nikakav pecat u pasos, prilikom odlaska u neku drugu zemlju Eu..a poznato je, da nas smatraju srpskim drzavljanima, sto i jesmo a imamo i srpski pasos. Ali se ovim gestom evropljana, pokazuje koliko oni postuju jedni druge, ali i strance koje imaju u svojoj zemlji...
Pomalo im zavidim, na njihovim carinicima koji su stvarno gospoda i ne zakeraju, zaviriju, brljaju po stvarima.....iako vide SRPSKI pasos.
Da bi blo jasnije, treba znati...da i pored dozvole rada i boravka u odredjenoj zemlji EU....mi u drugim zemljama EU, mozemo SAMO da boravimo kao i drugi gradjani Srbije, koji imaju srpski pasos, ali ne i da radimo.
Dok srpski i makedonski carinici "MORAJU" da zavire u svaku torbu, pod obavezno otvaraju gepek, pitaju gluposti, traze razlog da ih podmitis...
Kuku lele, koliko su ti ljudi dno dna....i daleko od evrope.
PS. dodje mi da nakupim negde pun dzak iznosenih gaca i namazem ih (znate sa cime....), i neka onda brljaju rukama
Sorry, za off... ali prelazim sr-mk-gr granicu u proseku dvomesecno...i smucilo mi se. I uvek, na Evzoniju, nesvesno pomislim: konacno civilizacija...
Ali, da neko pogresno ne shvati: mnogo vise volim svoj narod (srbe) i makedonce....nego grke. ***.... istina, je samo jedna.
Poslednja izmena: