Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Prve dvije su mi odlične serije, ova treća je smeće.
Tako da sad ne znam šta da mislim o Deadwood :D
Doduše, odavno je imam na listi za gledanje, ali nikako da se nakanim.

Deadwood je bolja serija od Sons of Anarchy.
Ja sam gledala SOA i prvo sam bila odusevljena ali sam se jako razocarala kasnije je bilo ocigledno da nemaju nove ideje i sve se vrti u krug.
Deadwood nema taj problem i bolji su i dijalozi, ako te Timothy Olyphant ne iritira (mene malo - slab je glumac narocito tu), dopasce ti se. Ali ipak nije kao Sopranos ili Wire :D

Gleda li neko "Hanibala", novu seriju o Hannibalu Lecteru, prednastavak Harisovih knjiga i filmova rađenih po njima? Daje se kod nas na AXN, sa samo nedelju dana zakašnjenja za američkom premijerom. Odlična serija, sa sjajnim triom glavnih glumaca - Hugh Dancy kao Will Graham (koga je igrao William Petersen u "Manhunteru" i Edward Norton u "Red Dragon"), u vreme kad počinje da pomaže FBI-u, Mads Mikkelsen kao Lecter, koji je ovde njegov psihijatar, i Lawrence Fishburne kao Grahamov šef Jack Crawford (Dennis Farina/Scott Glenn/Harvey Keitel u filmovima). Graham je glavni lik, ovde baš naglašavaju da on ima izvesni autistični poremećaj ličnosti pored izuzetne empatije i sposobnosti da shvati šta se događa u umu serijskih ubica. Najbolje je to što svi vide i brinu se oko toga što je on...nestabilan, odnosno ne baš čitav, a niko u još pojma nema šta u slobodno vreme radi uglađeni, šarmantni dr. Lecter i čime ih to u stvari služi kad mu dođu na večeru...

http://en.wikipedia.org/wiki/Hannibal_(TV_series)

Još se ne zna da li će serija dobiti drugu sezonu... a stvarno bi bilo bezveze da ne dobije.

Gleda li neko "Hanibala", novu seriju o Hannibalu Lecteru, prednastavak Harisovih knjiga i filmova rađenih po njima? Daje se kod nas na AXN, sa samo nedelju dana zakašnjenja za američkom premijerom. Odlična serija, sa sjajnim triom glavnih glumaca - Hugh Dancy kao Will Graham (koga je igrao William Petersen u "Manhunteru" i Edward Norton u "Red Dragon"), u vreme kad počinje da pomaže FBI-u, Mads Mikkelsen kao Lecter, koji je ovde njegov psihijatar, i Lawrence Fishburne kao Grahamov šef Jack Crawford (Dennis Farina/Scott Glenn/Harvey Keitel u filmovima). Graham je glavni lik, ovde baš naglašavaju da on ima izvesni autistični poremećaj ličnosti pored izuzetne empatije i sposobnosti da shvati šta se događa u umu serijskih ubica. Najbolje je to što svi vide i brinu se oko toga što je on...nestabilan, odnosno ne baš čitav, a niko u još pojma nema šta u slobodno vreme radi uglađeni, šarmantni dr. Lecter i čime ih to u stvari služi kad mu dođu na večeru...

http://en.wikipedia.org/wiki/Hannibal_(TV_series)

Još se ne zna da li će serija dobiti drugu sezonu... a stvarno bi bilo bezveze da ne dobije.

Odlicna je serija! :) Sesta epizoda je bila malo slabija, ali je vec sedma opet super.
Inace ima da se skine i cela cetvrta ep. sad vec sa korejskim titlovima (preskocili su je zbog masakra u Bostonu).

Odlicna je serija! :) Sesta epizoda je bila malo slabija, ali je vec sedma opet super.
Inace ima da se skine i cela cetvrta ep. sad vec sa korejskim titlovima (preskocili su je zbog masakra u Bostonu).
Na AXN je prikazana, i to mislim svuda sem u SAD.
Nije mi uopšte jasno zašto su je preskočili, nema nikakve sličnosti sa Bostonom.

Zašto ti je šesta epizoda bila slabija?

Na AXN je prikazana, i to mislim svuda sem u SAD.
Nije mi uopšte jasno zašto su je preskočili, nema nikakve sličnosti sa Bostonom.

Zašto ti je šesta epizoda bila slabija?

Ne znam ni ja zasto su to preskocili stvarno, peta epizoda je svakako bila brutalnija... bar meni.

Sto se tice seste mislim na epizodu Entree. Bila mi je dosadna epizoda malo (neke scene forsirane) i nije mi se dopala prica toliko. To je to. :)
Ali citala sam da su ljubitelji knjige bili odusevljeni epizodom valjda je pisac ubacio puno elemenata iz knjige i dosta toga neko ko nije citao knjige jednostavno nije mogao isto skontati. Pojavili su se novi karakteri sa kojima su meni scene bile prosecne, dok neko ko je citao knjige je bio odusevljen jer on poznaje te karaktere vec bolje pa mu scene i dijalozi znace nesto drugo nego meni koja sam prvi put videla lika. Ok je epizoda samo meni licno slabija nego ostale. :)

Poslednja izmena:
Jel prati neko ovu novu seriju o Leonardu da Vinčiju?

ja počela da gledam, ali me Leonardo neodoljivo podseća na Zaljubljenog Šekspira, pa ugasila..

a počela sam Orphan Black http://www.imdb.com/title/tt2234222/
nije nešto spektakularno ali mi je ok. Nema mnogo nasilja i nije više neka staro/srednjevekovna priča, već soft sci-fi, kloniranje i tako to.

images

House of Cards
Pogledala prvu epizodu ,rezija Dejvid Fincher sto se odmah vidi na prvi pogled. Odlicno je napisana, inspirisana Makbetom cini mi se i britanskom serijom sa zanimljivim ''breaking the fourth wall'' koncept koji je sve popularniji. Kako god, nemam zivaca sad ovo da gledam,a i malo su me smorile serije sa moralno sivkastim/crnim likovima u glavnim ulogama jer ih je previse, nema vise nista posebno zanimlijvo u tome kao ranije kad smo navikli da gledamo cistunce u akciji.Don Draper, Dexter, Walter White, donekle i Homeland... sto je mnogo,mnogo je. Ovo je ipak malo previse za moj stomak ,a i ne zanima me politika previse.Spejsi odlican, a Robin Rajt Pen iritantna kao uvijek. DObri su i Corey Stoll i Kate Mara.
Citala sam neke spojlere i cini mi se da ce radnje biti sve gora i gora(ne po kvalitetu) ,a ja sam se od toga malo umorila.

Nista,ceka se Ray Donovan i to je to.

7/10

Back