Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

vikings2013020481.jpg

Naravno da mi se ovo svidelo. :mrgreen:

Progutala bih svakojakog šita ako se tiče teme, i ako niko ne nosi rogat šlem. Mogu svašta da pretrpim, ne trpim rogate šlemove. Ali to je moja pasija, pa ne gledajte ako vas ne zanima. Nema rogatih šlemova, i - ako ću pošteno - ovo je verovatno najautentičniji prikaz koji je do sada urađen; čak i ako obrađuje legendu. S druge strane, verovatno je nužno da ste zaluđenik, poput mene.

Ako niste, i ako ste žensko, pogledajte zbog momka. :mrgreen:

Ako ste zaluđenik, razumećete. I u onome što nije valjalo, i u onome što je bilo sjajno.

Bilo je skoro pa sjajno.

gledao neko Anger management sa Čarlijem Šinom? valja li to?

Moze da se gleda. Solidna, ali ima potencijala da bude mnogo bolja. U sustini glavni aduti serije su malo skrajnuti Shawnee Smith kao Charlijeva bivsa, njihova cerka mala Bobadila, cigancica Noureen DeWolf kao ludaca Lejsi i sporedni likovi Martin Sheen kao Charlijev cale, Denise Richards... Ali ima par indijanaca u glavnoj postavi koji kvare, Selma Blair koja je jos glavni zenski lik, oni ostali pacijenti kako kad, ako dobiju dobar tekst mogu da prodju. Mogli bi jos nesto da promene do sledece sezone.

Da li je serija vredna gledana?
Previse sam vremena bacio na overhajpovane americke serije...

Pitanje sta volis....meni je serija neobicna,odise nekom jaaako teskobnom i mucnom atmosferom,ali nije dosadna,da ne bude zabune.Kao da se nesto zlokobno provlaci kroz svaki minut...Ono sto mi je najvise smetalo su scene mrtvih zivotinja,ubijanja.Svasta mogu da gledam,ali to... :azdaja:

Dali ima neko da preporuči noviju western seriju tipa

Vegas
http://www.imdb.com/title/tt2262383/

Longmire
http://www.imdb.com/title/tt1836037/

Ne znam da li si gledao ali Deadwood je najbolja te vrste...

Homeland skoro odgledao do kraja, dobra je serija... čeka se ta treća sezona. A baš kad sam mislio, šta li mogu da rade u trećoj kada je sve gotovo pri kraju, i onda dođe druga polovina poslednje epizode i bukvalno me oduva :mrgreen:

Čeka se Californication, Breaking Bad... ovako više ne znam šta da gledam od serija, ali dobro, taman da se okrenem ka filmovima koje sam baš zapostavio :)

The Walking Dead (2010– )

http://www.imdb.com/title/tt1520211/?ref_=sr_2

Odgledah neke epizode, čisto 'nako.

Moram da priznam da je ideja genijalna, volim filmove o zombijima.

Ono što je katastrofalno: dijalozi i neki nazovi glumci (sada se Stjuart prevrće u grobu).

Čoveče, ovde na delu imamo klasični konverzacijski bućkuriš, toliko šabloniran govor, da unapred znam svaku reč koju će izgovoriti. Mislim, ova serija je mogla da postane antologijska, ovako prosek debeo.

Da, da...i ono prenemaganje, pa onda razni paradoksi...tipa vežu čoveka za drvo, kao to će da ga smiri...ako je čovek pukao, onda je pukao šta ima da ga vezuješ na 3 sata. :eek:

I da, na kraju da ne zaboravim...klasična američka karakterizacija likova. Toliko su prosto određeni, kao kad vam portret radi loš slikar...Poenta je da na različite situacije, čovek treba različito da reaguje,; ne ovde imamo nekog klipana, odma' nam je stavljeno do znanja da je on klipan; jednodimenzionalnost na delu. Svaka scena ista priča; onaj glavni lik se stalno nešto baca u patetiku, kontam da to pali kod nekih (:eek:), ali avaj on treba da je neki lider; normalno, osim patetike kod tog lika imamo onaj tipačan američki herojski deo...on uvek pronađe rešenje, on je pametan.itd..mogla je biti cool i vredna serija. Ovako je samo cool, zbog nezasite akcije i rokačine popizdelih zombijskih mozgova.

Poslednja izmena:
The Walking Dead (2010– )

http://www.imdb.com/title/tt1520211/?ref_=sr_2

Odgledah neke epizode, čisto 'nako.

Moram da priznam da je ideja genijalna, volim filmove o zombijima.

Ono što je katastrofalno: dijalozi i neki nazovi glumci (sada se Stjuart prevrće u grobu).

Čoveče, ovde na delu imamo klasični konverzacijski bućkuriš, toliko šabloniran govor, da unapred znam svaku reč koju će izgovoriti. Mislim, ova serija je mogla da postane antologijska, ovako prosek debeo.

Da, da...i ono prenemaganje, pa onda razni paradoksi...tipa vežu čoveka za drvo, kao to će da ga smiri...ako je čovek pukao, onda je pukao šta ima da ga vezuješ na 3 sata. :eek:

I da, na kraju da ne zaboravim...klasična američka karakterizacija likova. Toliko su prosto određeni, kao kad vam portret radi loš slikar...Poenta je da na različite situacije, čovek treba različito da reaguje,; ne ovde imamo nekog klipana, odma' nam je stavljeno do znanja da je on klipan; jednodimenzionalnost na delu. Svaka scena ista priča; onaj glavni lik se stalno nešto baca u patetiku, kontam da to pali kod nekih (:eek:), ali avaj on treba da je neki lider; normalno, osim patetike kod tog lika imamo onaj tipačan američki herojski deo...on uvek pronađe rešenje, on je pametan.itd..mogla je biti cool i vredna serija. Ovako je samo cool, zbog nezasite akcije i rokačine popizdelih zombijskih mozgova.

Potpuno se slazem sa tobom... Ni ja ne mogu da gledam ovu seriju, stvarno iritira toliko jednostavan i predvidiv dijalog.

I ja bas volim filmove o zombijima i secam se koliko sam cekala da se ova serija konacno pojavi. Bas sam se razocarala. Ne valja ni kao horor, ali ne mozes ni da se uzivis u dramu jer se karakteri ponasaju kao glupi, emocionalno zaostali debili. Jednoslojni su odmah znas ko je ko, ko ce sta uraditi, ko ce praviti probleme, koga trebas da mrzis, koga trebas da volis... samo sam zelela da ih sve pojedu jer bar kao zombiji nece otvoriti usta nece nas vise smarati sa glupim dijalogom i losom glumom.

Potpuno se slazem sa tobom... Ni ja ne mogu da gledam ovu seriju, stvarno iritira toliko jednostavan i predvidiv dijalog.

I ja bas volim filmove o zombijima i secam se koliko sam cekala da se ova serija konacno pojavi. Bas sam se razocarala. Ne valja ni kao horor, ali ne mozes ni da se uzivis u dramu jer se karakteri ponasaju kao glupi, emocionalno zaostali debili. Jednoslojni su odmah znas ko je ko, ko ce sta uraditi, ko ce praviti probleme, koga trebas da mrzis, koga trebas da volis... samo sam zelela da ih sve pojedu jer bar kao zombiji nece otvoriti usta nece nas vise smarati sa glupim dijalogom i losom glumom.

isti slučaj, priželjkujem zombi diva, da ih proždere sve :mrgreen:

Back