Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Maggie Smith je trazila da je ispisu iz serije Downton Abbey ... treca sezona je njena poslednja.... steta :(

MAGGIE_SMITH_1724586c.jpg

Meni je omiljeni lik u toj seriji majka. Dugo nisam gledala Six Feet Under, ali sećam se koliko mi se svidela kad je počela - to je možda bila prva serija koje se sećam da je imala upadljivo drugačije likove i atmosferu. Pogotovo majka :) jer smo do tada uvek gledali neke majke bez svog lika i karaktera (kao one noge od služavke u crtaćima Toma i Džerija), kao da je dosta reći 'majka' pa svi znamo kakva je to osoba... Haha, super, sad mi se ponovo gleda.

I meni je, verovatno zato što je potpuno nepredvidiva lujka, dok ostali, manje više, reaguju u skladu sa viđenim šablonima (tinejdžerka, gej tip, ćerka i sin ludaka genijalni u detinjstvu...). A serija je sjajna.

Nego, planirala sam da (nekad) čitam Martina Čazvilta, a sad mi se gleda serija. Hoću li upropastiti knjigu?

I meni je, verovatno zato što je potpuno nepredvidiva lujka, dok ostali, manje više, reaguju u skladu sa viđenim šablonima (tinejdžerka, gej tip, ćerka i sin ludaka genijalni u detinjstvu...). A serija je sjajna.

Nego, planirala sam da (nekad) čitam Martina Čazvilta, a sad mi se gleda serija. Hoću li upropastiti knjigu?

Još nisam završila sa gledanjem, ali ja bih ipak čitala knjigu, a seriju bih samo malo pogledala (epizodu ili dve), kao ilustraciju. Glumci su fenomenalni, kao što sam već spomenula, ali serija je onako starinski spora, uživaš u glumcima, ali nije ni slučajno onako uzbudljivo kao čitanje Dikensovih romana.

uzmi u obzir godina u kojoj je radjena, to jest 2001. kad ti shabloni na TVu makar nisu bili toliko " vidljivi" .tinejdzerka (kler) jeste maksimalno predvidljiva i za one standarde,ali je gotivim. ali ka osto rekoh, samo ona ( do sad ) i onaj njen ckode Gejb.

Six Feet Under je odlicna serija i moj omiljeni je bio David. Najodvratniji mi je od pocetka bio i ostao Nate. Naravno necu napisati spoiler, samo jedan komentar - serija ima najsavrseniji finale ikada

Inace sto se tice serije True Blood i ja sam bila odusevljena u pocetku ali prestala sam da gledam kad je pocela treca sezona. Pokvarili su sve posle druge.
Nejt me na pocetku nervirao sa svim hipsterizmom,ali sam ga mnogo zavoljela kroz vezu sa Brendom.Cak,zaljubila u njega :heart: . I super mi je kako se odnos tokom prve sezone izmedju njega i Dejvida mijenja. Al gledala sma samo prvu sezonu , za sad :)

Meni je omiljeni lik u toj seriji majka. Dugo nisam gledala Six Feet Under, ali sećam se koliko mi se svidela kad je počela - to je možda bila prva serija koje se sećam da je imala upadljivo drugačije likove i atmosferu. Pogotovo majka jer smo do tada uvek gledali neke majke bez svog lika i karaktera (kao one noge od služavke u crtaćima Toma i Džerija), kao da je dosta reći 'majka' pa svi znamo kakva je to osoba... Haha, super, sad mi se ponovo gleda.
Rut je super :) Ja sma kao sto kazes, u pocektu mislila da je ona neka trpeljiva zhena koja na kraju pukne i da je to to, al daleko od toga :) Rut je dosta slojevita i sto reche Dejvid..." weird as always " :lol:

Poslednja izmena:
sarabubasara Sto se tice Nate-a najvise ga mrzim jer uvek mora da bude u pravu i uvek je on najpametniji u prostoriji, ponasa se kao da su svi oko njega idioti. Kakvu god da je groznu stvar uradio uvek je nasao neko opravdanje za sebe. Nije moj problem sa njim da je u stvari dosta negativan karakter (ja volim negativce uvek su zanimljiviji) nego je moj problem bio da je cesto grozan prema ostalima, a ponasa se kao da je u stvari dobar i kao da to radi iz nekih dobrih razloga. Kad je u stvari samo neverovatno sebican. Ali od ovoga vise - konkretno sta i zasto- ne bi napisala, mozemo da pricamo o tome kad budes pogledala do kraja, ne bi da ti pokvarim bilo sta :)

Back