Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Pišem to zbog svih nas, ne samo zbog tebe, naravno. Što se toliko uznemiravaš, i mene su na forumu isprozivali milion puta, i i milion puta smo promašili ili skrenuli sa teme... BIG DEAL :mrgreen: Obrisaće moderatori sve što nije na mestu.

O boze :D Vecu glupost nisam cula jos danas... neka pravila kao jezik treba pratiti druga ne. Sad vec ni jezik ne pratis ... Previse si ti komplikovana za mene.

Inace sto se tice serije Bones ja sam izgubila interesovanje otkad su oni zajedno...Ne gledam vec jedno vreme. Mislim da su trebali sacekati poslednju epizodu pa tek onda da ih smuvaju.

Pa nije naš jezik nešto posebno ili neki jak kulturni jezik pa da ima u sebi sve varijacije koje objašnjavaju moderne tokove...To je teško i jednom nemačkom ili francuskom a kamoli nama...

Možda. Ali ja sam Coco openula što koristi engleski za situaciju koja je stara koliko i naša planeta: ne slažemo se. To nije nikakav moderan tok, to je prosto k'o pasulj.

Ma to su sve nepotrebne gluposti i nije nikakav razlog za argument, samo mozda ako neko ima previse vremena ili mozda vec davno ceka da pocne argument sa tom osobom, kao sto je Honduras radila otkad se nismo slozile oko Cronenberga. Ako ja znam da ces razumeti, i ako ja mislim da ta fraza ne zvuci isto srpski kao na stranom jeziku onda cu napisati na stranom jeziku. Tako koristim jako cesto i recimo "touche", "merci" ili "big deal"- kao i ti tako da ne razumem u cemu je problem ;) Mogla bi da prevedem ali meni lepse zvuci strano ponekad i napisacu tako kako zelim, ipak je moj post. Dok razumes ne vidim zasto je bitno biti pretenciozan o pravilima i skrenuti temu. Ako je nesto licno uvek je tamo privatna poruka. Nikoga ne zanima to da ti ja iz nekog razloga nisam simpaticna i sad gledas gde bi mogla da mi kritikujes post. Ali BAS nikoga, sigurna sam.

Poslednja izmena:
Ma to su sve nepotrebne gluposti i nije nikakav razlog za argument, samo mozda ako neko ima previse vremena ili mozda vec davno ceka da pocne argument sa tom osobom, kao sto je Honduras radila otkad se nismo slozile oko Cronenberga. Ako ja znam da ces razumeti, i ako ja mislim da ta fraza ne zvuci isto srpski kao na stranom jeziku onda cu napisati na stranom jeziku. Tako koristim jako cesto i recimo "touche", "merci" ili "big deal"- kao i ti tako da ne razumem u cemu je problem ;) Mogla bi da prevedem ali meni lepse zvuci strano ponekad i napisacu tako kako zelim, ipak je moj post. Dok razumes ne vidim zasto je bitno biti pretenciozan o pravilima i skrenuti temu. Ako je nesto licno uvek je tamo privatna poruka. Nikoga ne zanima to da ti ja iz nekog razloga nisam simpaticna i sad gledas gde bi mogla da mi kritikujes post. Ali BAS nikoga, sigurna sam.

Ne interesuje ni mene :) Ne znam zašto mi ne veruješ da je u pitanju jezik, a ne Kronenberg - za mene je srpski jezik mnogo važniji i ličniji od nekog filmskog reditelja... Ovo je filmski forum, sasvim je prirodno da se ne slažemo i svađamo oko filmova, zato smo svi tu, to je baš dobro. Niije ništa lično - da si mi ti simpatična ili nesimpatična - samo sam ti rekla jednu malu stvar od koje si ti sada napravila ogromnu aferu. Meni je glupo da pišeš na engleskom nešto za šta postoji izraz na srpskom, tebi nije, i to bi bilo to. Što sad to toliko podgrevaš?

Evo tvojih komentara na moje postove:

Vecu glupost nisam cula jos danas...

Ma to su sve nepotrebne gluposti i nije nikakav razlog za argument

Pa kad već misliš da su moji komentari glupost, samo ih preskoči - nema potrebe da diskutujemo dalje. Ja kad mislim da je neko glup uopšte ne obraćam pažnju na njega, a kada mislim da je pametan uđem u neku diskusiju. Zato sam ti se i obratila - zato što sam mislila da nije loše da čuješ kako neko drugi reaguje kada čita one delove na engleskom. Ne interesuje te, i meni je to sasvim u redu.

Hajde sad preporuči neku dobru seriju, da se vratimo na temu.

Poslednja izmena:
Govoriti gluposti i biti glup nije isto. ;) Mozes ti da iseces deo komentara da bi nasla neki nov razlog za argument, ali to ce jos uvek postojati samo u tvojoj glavi a mene i dalje ne interesuje, izvinjavam se da ti nisam dala poslednju rec i da sam smela da ti odgovorim...sad vec vidim da je ustvari to bio problem :) Eto sad ako napises nesto necu odgovoriti pa mozes mirno da spavas. Napisi sta god zelis mozes opet i engleski :D
Svakako hvala sto si zavrsila sa off topic temom - ako si- , bas mi je dosadila.

A preporuka:

Mad Men je odlicna serija i konacno je pocela nova sezona. :super: Da li jos neko prati ovu seriju, da li vam se dopada?

o_mad-men-web1.jpg

@ goxy Ma niko ne moze biti u pravu kad je rec o nebitnim glupostima :)
Da se vratimo temi:

Da li ste vec mozda gledali seriju Shameless? :)
Pratim americku verziju, prva sezona mi se bas dopala, ali druga ne toliko. Odlicna mi je gluma u seriji, a i prica je zanimljiva.

tumblr_lh8pfwj62p1qc8hpl.jpg

meni je i druga gotivna, završio sam je prošle nedelje.
Frenk je carina :lol: :worth:

Lip mi je postao omiljen lik u drugoj, Karen tu počela da smara, Frenki je standard a Fiona nije tolika smaračica :D

meni je i druga gotivna, završio sam je prošle nedelje.
Frenk je carina :lol: :worth:

Lip mi je postao omiljen lik u drugoj, Karen tu počela da smara, Frenki je standard a Fiona nije tolika smaračica :D

Jeremy Allen White (Lip) je odlican. Retko kad zapazim nekog mladog glumca u jednoj seriji - zbog glume-, obicno ih biraju zbog izgleda pa su svi dosadni. Ima jedna scena u epizodi kada mu se majka prvo vrati, pa pokusava da se pomiri sa njim... fantasticno je to odradio. Tu scenu sam pogledala jedno 3 puta jer sam bila toliko odusevljena. Nazalost nisam nasla link a bas sam htela da kopiram :(.
Inace njegov karakter i njegovo histericno ponasanje u drugoj sezone je glavni razlog zasto sam prestala da gledam. Prosto mi je neverovatno da jedna toliko inteligentna osoba bude emocionalno bas ovoliko retardirana i da bude toliko sebican :roll: Karen me isto smarala i nisam mogla da razumem kako je moguce uopste da neko bude toliko pokvaren kao ona. Steve-a sam isto pocela da mrzim, pa sam odlucila da mi treba pauza sto se tice ove serije. Cini mi se da poslednje 3-4 epizode nisam pogledala. Pogledacu jednom, mislim retko kad nadjes seriju sa mladim DOBRIM glumcima, ali sacekacu malo ;)
Frank je fenomenalan slazem se. On mi je uvek bio dobar. Bez njega serija bi raspala :klap:

skidala sma shameless (americku) i nisam bila dobar torrent nasla :/ william h macy je svakako savrsen glumac. i shameless ce doci na ared, a sad gledam isto seriju o disfunkcionalnoj porodicii, sad vec deset godina staru, kultnu...

Six-Feet-Under.jpg

...originalan DVD (bik u horoskopu , hedonista :mrgreen: ) ... sta reci, odgledah pla do sad, kasnije u detalje...created by Allan Ball, ciji ej American Beauty i True Blood (nisam fan True Blooda sem prve sezone...)...strucnjak... HBO prodakshn... psle detlje,kad odgledam sve :D

do sad,preporuke,ko nije gledao. znam da se prije par godina davalo na pinku u neke sitne sate...
i glumi Michael C hALL, ulogu poprilicno ghey, al iako je feminiziran ovdje i sa zalizanom kosom i krajnjej eziv, kad se obuce normalnije i da neki sarkastican komentar, zna da bude hot i ovakav :D
David mi je do sad omiljeni lik :D i to ne zato sto ga moj muz glumi.. a ko bi rek'o :D

Six Feet Under je odlicna serija i moj omiljeni je bio David. Najodvratniji mi je od pocetka bio i ostao Nate. Naravno necu napisati spoiler, samo jedan komentar - serija ima najsavrseniji finale ikada :)

Inace sto se tice serije True Blood i ja sam bila odusevljena u pocetku ali prestala sam da gledam kad je pocela treca sezona. Pokvarili su sve posle druge.

Meni je omiljeni lik u toj seriji majka. Dugo nisam gledala Six Feet Under, ali sećam se koliko mi se svidela kad je počela - to je možda bila prva serija koje se sećam da je imala upadljivo drugačije likove i atmosferu. Pogotovo majka :) jer smo do tada uvek gledali neke majke bez svog lika i karaktera (kao one noge od služavke u crtaćima Toma i Džerija), kao da je dosta reći 'majka' pa svi znamo kakva je to osoba... Haha, super, sad mi se ponovo gleda.

Druga sezona True Blood je jedna od najboljih sezona bilo koje serije svih vremena. Mozda i najbolja. Tako da je sasvim ocekivano da ne mogu da ponove nesto tako dobro. Neka naprave i deset puta losiju od druge, pa je to opet bolje od bilo koje druge serije danas. Posebno leti kad gotovo da i nema drugih serija.

Treca je i pored svojih mana imala i genijalne momente. Poput Raselovog govora. A cetvrta je sasvim ok.

Martin Čazlvit
http://www.imdb.com/title/tt0112062/
412QE8BYRFL._SL500_AA300_.jpg

Engleska mini-serija po Dikensovom romanu. Prava stvar za ljubitelje Toma Vilkinsona i Pola Skofilda. Priča se odvija polako, kao kada se čita knjiga, a likovi su fenomenalni. Tom Vilkinson briljira kao ljigavac i negativac - znate onaj osećaj kad ne možete da gledate nešto koliko je mučno, a dobro? Odoh da nastavim sa mučenjem.

Druga sezona True Blood je jedna od najboljih sezona bilo koje serije svih vremena. Mozda i najbolja. Tako da je sasvim ocekivano da ne mogu da ponove nesto tako dobro. Neka naprave i deset puta losiju od druge, pa je to opet bolje od bilo koje druge serije danas. Posebno leti kad gotovo da i nema drugih serija.

Treca je i pored svojih mana imala i genijalne momente. Poput Raselovog govora. A cetvrta je sasvim ok.

True Blood je zanimljiva serija, ali nikako je ne bi stavila ni u top 10 danas. O vampirima je ali muskarci se ne ponasaju kao likovi iz neke tinejdzerske fantazije. Bar u pocetku nisu bili takvi. Posle je serija postala bas takva, samo eto sa vise krvi. Devojka koja je na neki nacin postala glavna u svojoj porodici- svakako mora da se desi neka porodicna tragedija prvo, ne zna sta ce sa sobom zatvorena u taj mali grad kad bi mogla da bude mnogo vise... pa polako se svi vampiri, vukodlaci i sta jos mozes da izmislis tamo zaljube u nju a ona ne zna koga ce da izabere i tako se vrti prica u krug (isto kao ta druga serija za mladju generaciju - Vampire Diaries). Prestala sam da gledam kad sam videla da ce nastaviti sa time. Mozda sam samo prestara za takve stvari ili mozda nisam dovoljno romanticna ko zna... omiljena mi je bila Pam dok sam gledala jer se ponasala kao vampir a ne kao neka izgubljena dusa koja je iskocila iz knjige Emily Bronte. Ali imam osecaj da su na kraju i njen karakter upropastili kako su poceli i sa ostalima.

True Blood je zanimljiva serija, ali nikako je ne bi stavila ni u top 10 danas. O vampirima je ali muskarci se ne ponasaju kao likovi iz neke tinejdzerske fantazije. Bar u pocetku nisu bili takvi. Posle je serija postala bas takva, samo eto sa vise krvi. Devojka koja je na neki nacin postala glavna u svojoj porodici- svakako mora da se desi neka porodicna tragedija prvo, ne zna sta ce sa sobom zatvorena u taj mali grad kad bi mogla da bude mnogo vise... pa polako se svi vampiri, vukodlaci i sta jos mozes da izmislis tamo zaljube u nju a ona ne zna koga ce da izabere i tako se vrti prica u krug (isto kao ta druga serija za mladju generaciju - Vampire Diaries). Prestala sam da gledam kad sam videla da ce nastaviti sa time. Mozda sam samo prestara za takve stvari ili mozda nisam dovoljno romanticna ko zna... omiljena mi je bila Pam dok sam gledala jer se ponasala kao vampir a ne kao neka izgubljena dusa koja je iskocila iz knjige Emily Bronte. Ali imam osecaj da su na kraju i njen karakter upropastili kako su poceli i sa ostalima.

Bas me interesuje taj top 10 aktuelnih serija bez True Blood.

Salis se jeli? :zcepanje: Pazi da ne nabrojim 15. Ali zasto bi...samo ces reci da je tebi True Blood bolji od tih i verujem da ces iskreno misliti da je tako.
O ukusima svakako ne vredi raspravljati. To sto je za mene previse emocionalno i klise...moze da nekome bude nesto najlepse i najinteresantnije ikada. Razliciti smo, da nije tako svet bi bio uzasno dosadan.:lol:

Back