Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Pa iskreno... seriju koja "ima i dobrih epizoda" ne vredi gledati. Kad ima toliko dobrih. A pored toga treba i ziveti. Svakako meni je glupa cela ideja te serije. Terra Nova, osim CGI (prirode, zivotinje, taj svet) sve je "been there, done that". Pogledala sam 4 epizode sa bratom. Svejedno je svakako, otkazali su. Malo mi je zao zbog brata. :confused:

Poslednja izmena:
Ako treba meriti svaku rec. Ta prva koju si gledala i druga deluju haoticno na gledaoca pre svega zbog nacina snimanja. Ali kada se jednom naviknes na to, onda mozes opusteno da gledas dalje. Treca je vec odlicna epizoda, hororicna, cetvrta je ona sa kletvom to je ok, peta je sa brodom Exodus to je najbolja epizoda u seriji, sesta je sa Emetom sasvim ok, sedma je dobar zombi horor i osma je nesto slabija od prethodnih zbog toga sto su namestali radnju za sledecu sezonu. I to je to.

Ne bih se slozio da je Terra Nova vec vidjena. Nije ni Dinotopija, ni Avatar, ni Park iz doba Jure, jedina serija sa kojom mozda ima neke slicnosti je Outcasts. Ali to niko nije gledao, sem ljubitelja SF-a.

Nije nista od toga nego je sve to pomesano, sa karakterima od kojih je bukvalno svaki stereotip i tacno znas sta ce sledece uraditi jer si video vec 100 puta kako se taj karakter ponasa u razlicitim filmovima/serijama...Tesko mi je da poverujem da se serija posle 4 epizoda skroz promenila i postala drugacija/originalna, ja mislim da sam mu dala fer sansu. Svakako je svejedno, neki ljudi misle da je Falling Skies fantasticna serija i sad su srecni da ce imati i drugu sezonu, ti mislis da je to glupo - ja ne vidim razliku izmedju Terra Nova i Falling Skies, osim start price. Ukusi se razlikuju, svako ocekuje nesto drugo od serije. Ja ocekujem originalnu ideju, dobru glumu i realistican razvoj karaktera i boli me uvo za CGI, akciju i za to koliko dobro izgledaju glumice/glumci.

We'll just have to agree to disagree :)

We'll just have to agree to disagree :)

Ovo si i meni rekla u nekoj diskusiji - pošto ti je to očigledno draga fraza, zašto je ne govoriš na srpskom? Pun je internet foruma, mi smo na srpskom forumu jer volimo srpski jezik.
Ili ćemo opet morati da se složimo da se ne slažemo? :mrgreen:
Mislim, kada si već protiv 'provaljenih formula' nemoj da budeš jedna od onih osoba koja priča na engleskom jer gleda mnogo televizijskih programa na tom jeziku.

Ovo si i meni rekla u nekoj diskusiji - pošto ti je to očigledno draga fraza, zašto je ne govoriš na srpskom? Pun je internet foruma, mi smo na srpskom forumu jer volimo srpski jezik.
Ili ćemo opet morati da se složimo da se ne slažemo? :mrgreen:
Mislim, kada si već protiv 'provaljenih formula' nemoj da budeš jedna od onih osoba koja priča na engleskom jer gleda mnogo televizijskih programa na tom jeziku.

Pa ocigledno cemo morati. Neke stvari je nemoguce prevesti tako da zvuci bukvalno isto - meni to ne zvuci isto i ne bi napisala da mislim da osoba kojoj pisem nece razumeti :) Tvoj problem svakako nije ta recenica, nego argument... ne mozes da "pobedis" u raspravi kad je rec o ukusima. Necu da se izvinim zbog toga, zao mi je ali ja mislim da nisi bila u pravu u vezi Cronenberga. I verovatno cu misliti do kraja zivota. Zao mi je da osecas potrebu da zapocnes novi argument sa mnom da bi konacno "pobedila" i zao mi je da ti je to potreba da bi se dobro osecala u svojoj kozi ali nemoj trositi i moje i tvoje vreme na gluposti :) Jeste da je srpski forum ali svako ponekad malo prekrsi pravila - sigurna sam da ni ti nisi prefektna, sad si recimo otisla off topic skroz. Sto sam isto napisala engleski kao sto sam videla da su dosta njih vec uradili na forumu i nikoga do sada nisi napala,... jedino mene jer nisam mislila da je David Cronenberg odradio odlican posao. Molim te svoje frustracije nosi negde drugde. Ili ako imas neki problem sa mnom licno napisi privatnu poruku sigurno nikoga ne zanima ovo.

Poslednja izmena:
@ goxy Ma niko ne moze biti u pravu kad je rec o nebitnim glupostima :)
Da se vratimo temi:

Da li ste vec mozda gledali seriju Shameless? :)
Pratim americku verziju, prva sezona mi se bas dopala, ali druga ne toliko. Odlicna mi je gluma u seriji, a i prica je zanimljiva.

tumblr_lh8pfwj62p1qc8hpl.jpg

Pa ocigledno cemo morati. Neke stvari je nemoguce prevesti tako da zvuci bukvalno isto - meni to ne zvuci isto i ne bi napisala da mislim da osoba kojoj pisem nece razumeti :) Tvoj problem svakako nije ta recenica, nego argument... ne mozes da "pobedis" u raspravi kad je rec o ukusima. Necu da se izvinim zbog toga, zao mi je ali ja mislim da nisi bila u pravu u vezi Cronenberga. I verovatno cu misliti do kraja zivota. Zao mi je da osecas potrebu da zapocnes novi argument sa mnom da bi konacno "pobedila" i zao mi je da ti je to potreba da bi se dobro osecala u svojoj kozi ali nemoj trositi i moje i tvoje vreme na gluposti :) Jeste da je srpski forum ali svako ponekad malo prekrsi pravila - sigurna sam da ni ti nisi prefektna, sad si recimo otisla off topic skroz. Sto sam isto napisala engleski kao sto sam videla da su dosta njih vec uradili na forumu i nikoga do sada nisi napala,... jedino mene jer nisam mislila da je David Cronenberg odradio odlican posao. Molim te svoje frustracije nosi negde drugde. Ili ako imas neki problem sa mnom licno napisi privatnu poruku sigurno nikoga ne zanima ovo.

Ma boli me uvo za raspravu, nego stvarno svako malo neko piše na engleskom kada to uopšte nije potrebno. Meni je to pokondireno, pogotovo kada nije u zaebanciji - i ja stavljam citate na engleskom i naslove filmova, pa čak i imena glumaca kada ne znam kako se pišu na srpskom, ali stvarno mislim da treba da izbegavamo strani jezik kada možemo. Sve one hiljdade turcizama u srpskom su posledica zna se čega, ali dobro, sa tim smo se rodili, ne možemo ništa da uradimo po tom pitanju (ja neke i volim, baš), ali da pišeš neku rečenicu na engleskom zato što to ne postoji na srpskom jeste bezveze, ne samo za tebe, nego za sve nas - nismo mi Englezi, ni Amerikanci, pa eto kao mozak nam radi na anglosaksonski način, a srpski nije dovoljno bogat da izrazimo pun dijapazon svojih ideja i osećanja...

Šta je ovo jezička policija???lol:

Da, pobrkala sam forum :)
Izvinite, neću više, ali stvarno mislim da treba da se pazi. Mislim, što oni ne ubacuju srpske reči u svoj govor... ili poljske, ili francuske ( a da nije o la la), ili ruske?

OK, nazad na serije:
Opet sam se navukla na Bones, i mnogo mi je smešno što su izmislili celu seriju sa naučnicima, celu naučnu priču, onolike laboratorije i stručne termine da bi smo na kraju pratili (sa zanimanjem, bar ja) ljubavnu priču bubalice i opakog momka.

Poslednja izmena:
Opet sam se navukla na Bones, i mnogo mi je smešno što su izmislili celu seriju sa naučnicima, i mnogo mi je smešno što su izmislili celu naučnu priču, onolike laboratorije i stručne termine da bi smo na kraju pratili (sa zanimanjem, bar ja) ljubavnu priču bubalice i opakog momka.

Ja volim sve vezano za Aspergerov sindrom. :) Bones me fascinira.

Honduras molim te ovo nema nikakve veze sa temom, ako se toliko drzis pravila a bas imas da mi objasnis nesto napisi privatnu poruku, OSIM ako pises samo da bi se raspravljala sa mnom pred svima to je druga stvar... u tome ti necu pomoci. :bye:

Pišem to zbog svih nas, ne samo zbog tebe, naravno. Što se toliko uznemiravaš, i mene su na forumu isprozivali milion puta, i i milion puta smo promašili ili skrenuli sa teme... BIG DEAL :mrgreen: Obrisaće moderatori sve što nije na mestu.

Back