saveti za kosu, kozu, nokte...

• Začetnik teme Začetnik teme malasirena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dajte neki zanimljivi savet za smedje...Nisu sve cure plavuse...

Ja sam citala da je bademovo ulje dobro za smedju kosu, i orahovo. orahovo sam stavljala, ali ima specifican miris pa nisam istrajala i ne znam kakav je efekat sem izgled kao da nisam prala kosu 7 dana pose 2 sata, a bademovo nisam probala

Oligogal kapsule sa selenom i pomenutim vitaminima.sprecavaju dejstvo slobodnih radikala,koji su uzrocnici ostecenja celija i pojave raka.dobar za kosu,kozu ,nokte i opste stanje organizma.svi pomenuti elementi su neophodni za zravlje i lepotu koze.nije dovoljno samo spolja uticati,unutrasnje stanje oslikava se na povrsini.
pusaci bi trebalo da povecaju unos vitamina,pogotovo C.

coeur-maslinovo ulje mogu da koriste svi koji imaju suvu kosu bez obzira na boju.apotekarsko nema nikakav miris.kada operes kosu,nanesi na krajeve ili celu kosu ulje,umotaj u peskir,mozes i topao ili zagrej malo fenom,i drzi tako kao pakovanje najmanje 30 minuta.posle dobro operi kosu.odlicno je za obnavljanje ostecene,isusene,farbane kose i za sjaj i mekocu.

Imam pitanjce da li neko zna da mi preporuci neki preparat sa zastitnim faktorom za oko ociju u toku suncanja. Idem za desetak dana na more, pa hocu od ove god taj deo posebno da zastitim, sto zbok kasnijih bora sto zbog kapilara koji znaju od suncanja da ispucaju na kapcima.

I inace sta sve treba od tih stvarcica poneti na plazu i posle da bi koza i kosa imale najbolju negu.
Hvala unapred na savetima i idejama.

Poz!

Mrvice, jesi li probala da skineš fleke kremom za lice? To kao deluje... mada ako se farbaš u crno ne pomaže ni vodena šmirgla....

Đuro, mislim da se TO zove Sunce u kosi, ali nisam sigurna. Samo pazi, ne znam u kakvom ti je stanju kosa, ali ako je malo oštećena to se na plavoj ne primećuje, a kad ode u smeđe bude malo strašno.

Supice, super mi je što se interesuješ za zaštitu. Ja već par godina koristim kremu za oko očiju sa spf 15, ali to dobijam iz inostranstva. Ipak, raspitaj se po parfimerijama, ipak je drugačija kad znaš da se takve kreme proizvode. Joj, kako ja mrzim prodavačice iz parfimerija. Ponašaju se kao da ih je Bog lepote postavio tu gde jesu i ulio im sva znanja ovog sveta u glavu. I OBOŽAVAJU da kažu "Pa to što vi tražite ne postoji/nema efekta". I u tome prednjače tete iz Jasmina.

Supice, super mi je što se interesuješ za zaštitu. Ja već par godina koristim kremu za oko očiju sa spf 15, ali to dobijam iz inostranstva. Ipak, raspitaj se po parfimerijama, ipak je drugačija kad znaš da se takve kreme proizvode. Joj, kako ja mrzim prodavačice iz parfimerija. Ponašaju se kao da ih je Bog lepote postavio tu gde jesu i ulio im sva znanja ovog sveta u glavu. I OBOŽAVAJU da kažu "Pa to što vi tražite ne postoji/nema efekta". I u tome prednjače tete iz Jasmina.[/QUOTE]

Hvala ti, pogledacu. Moguce da ima "Top ten" - ne znam koliko je kvalitetno, ali dobila sam gel i mleko za posle suncanja (mleko je na bazi maslinovog ulja i fenomenalnooo misrise), a cula sam da imaju i neko suvo ulje sa karotenom za kosu. Pogledacu...Videcu dal ima Nivea tako neki program, jer njima najvise verujem...sta znam...resila sam od ove god da sprovedem full zastitu i negu :)
Pozz!

@supica
Ja imam jako osetljive oci....i uvek predjem preko ociju mlekom za telo..i nikad nije bilo nikakvog problema.. :D al je jako bitno, da izaberes kvalitetno mleko za telo...sa dobrim faktorom, protiv starenja, bubuljica....najbolje je sve u jednom.. :D
Ako ima kod vas DM ili nesto sl. tamo imas raznih proizvoda koji su namenjeni za oci i lice...Balea, Sundance, Nivea....i cene su pristupacne...

Zna li neka neki proizvod ( sprej ) za zastitu kose tokom suncanja....koristila sam od Balee sprej ali sad ga nema vise u prodaji kod nas... :-(

mmaallaa:
Ja sam prosle godine na moru posle svakog pranja kose stavljla ulje na kosu (moze maslinovo, bademovo, orahovo, cickovo...) i nije lose bilo, nije mi se osusila kosa. Na Sunce nikako bez sesira ili marame na glavi i to je to...

Eh da, neprevazidjeno maslinovo ulje. Ja ga stavljam 2-3 puta dnevno na plazi posle kupanja kad se malo prosusi kosa. Mislim da je i najbolji efekat dok si na suncu, kad se ujedno i zagreje.

mmaallaa:
Ja sam prosle godine na moru posle svakog pranja kose stavljla ulje na kosu (moze maslinovo, bademovo, orahovo, cickovo...) i nije lose bilo, nije mi se osusila kosa. Na Sunce nikako bez sesira ili marame na glavi i to je to...

Znam za tu foru...samo mojoj kosi to ne odgovara.....jaka je i gusta...i kad namazem uljem sve se nekako opusti i visi...a ne stavim mnogo ulja...zato sad trazim sprej sa zastitnim faktorom...

P.s. i ne volim miris tog ulja na kosi...

Struja:
Oligogal kapsule sa selenom i pomenutim vitaminima.sprecavaju dejstvo slobodnih radikala,koji su uzrocnici ostecenja celija i pojave raka.dobar za kosu,kozu ,nokte i opste stanje organizma.svi pomenuti elementi su neophodni za zravlje i lepotu koze.nije dovoljno samo spolja uticati,unutrasnje stanje oslikava se na povrsini.
pusaci bi trebalo da povecaju unos vitamina,pogotovo C.

da li to kojim slučajem povećava apetit? pošto sam na dijeti, pa ne bih baš :-?

Back