Saveti od kozmeticara i make-up artista !

alexandrra:
I ja imam 26 god. i do skoro sam koristila aqua bauty ali osecam da mi vise ne odgovara, ne hrani mi kozu dovoljno, pa sam presla na Nivea Liposomen koja je malo masnija i skroz mi je ok. Na njoj i pise da se koristi od 25-e. Ali ako tvojoj kozi odgovara Aqua koristi je i dalje, osetices sama kada ti bude neophodna promena.

Dobra je Aqua, zato sam se i iznenadila kad su mi rekli da nije više za mene. Ne znam da li u bg ima Nivea Liposomen, nisam je videla, ali moguće da nism obratila pažnju :D

Goscica:
Kad smo vec kod Nivee,ja se danas castila :P

nivea_day.gif
izvini,ali to je obicna glupost.Da je to moguce,smislili bi kremu protiv svih mogucih genetskih bolesti,Uvece namazes,ujutru si izlecen :) Ovo je samo reklama,nista vise.

Zdravo svima :) Jel moze neko da mi preporuci dobrog kozmeticara u Beogradu a da nisu oni 'naduvani' saloni sa bombasticnim cenama?Elem, imam uzasno tanku, suvu i osetljivu kozu (da ne spominjem kapilare po licu koji vec pocinju da mi stvaraju kompleks) a od umora su mi sve izrazeniji podocnjaci :( Uz sve to, koje god tecne pudere da sam probala, ne odgovaraju mi (ili ih nisam dobro koristila)! Naravno da kao i svako zensko imam zelju i potrebu da izgledam lepo ;)
Hvala puno unapred

trejsi:
Sta mislite o losionu za usporavanje rasta dlaka? Videla sa to u Avonovoj brosuri.
Koje god mleko za skidanje sminke koristim, posle umivanja koza je jako masna tek losion ukloni tu masnocu. Sto je to tako?

Koliko sam ja primetila mleka za skidanje sminke ili za ciscenje su uglavnom namenjena suvoj kozi.Sto znaci ako ti koza nioje suva moras je dodatno ocistiti sredstvom za umivanje.
Verovatno je to zato sto masne supstance najbolje skidaju sminku,npr.neka ulja najbolje rastvaraju maskaru,ali pole toga moras skinuti to ulje. U tvom slucaju mleko.
Znaci skinula si sminku,ali nisi se umila odn.skinula to mleko,tako da ti koza nije najbolje ociscena. Svi losioni i tonici idu p[osle umivanja.
A masnim mlekom i agresivnim losionom ces samo napraviti problem.

Imam jedno pitanje. Tice se nanosenja karmina cetkicom. Zivo me interesuje zasto sminkeri kazu da je to mnogo bolje od direktnog nanosenja karmina. Znam da duze traje tako, ali nijedan karmin ne traje ceo dan, osim ako nisu oni trajni koji se zacementiraju. Ali oni su jako suvi. Ima li osim duzeg trajanja jos neki razlog? i gde mogu da nadjem pristojnu cetkicum a da ne kosta 1.000 dinara?

I ja koristim Niveu oduvek jer mi najvise odgovara.
Ali ta krema koju si ti kupila je cisti marketinski potez na koji nasedaju zene i daju gomile para za nesto sto je laz.TO ce ti reci svako ko se iole malo razume u genetiku.
Krema ti prija jer je dobro uskladjena kolicina vode i masnoce u njoj,sve ostale aktivne suspstance ne mogu da se osete kao "prijatno" ili "neprijatno" (osim vocnih kiselina)
A i videla si,nazalost,sta je blesica ovde rekla,da nivea ima jako malu kolicinu toga svega sto je cini antirid...
Ipak ja od Nivee jos uvek ne odustajem jer nisam nasla bolju zamenu.

Andjelka777:
Imam jedno pitanje. Tice se nanosenja karmina cetkicom. Zivo me interesuje zasto sminkeri kazu da je to mnogo bolje od direktnog nanosenja karmina. Znam da duze traje tako, ali nijedan karmin ne traje ceo dan, osim ako nisu oni trajni koji se zacementiraju. Ali oni su jako suvi. Ima li osim duzeg trajanja jos neki razlog? i gde mogu da nadjem pristojnu cetkicum a da ne kosta 1.000 dinara?
Andjelka, ono sto mogu da ti preporucim je artdeco cetkica ja je koristim i odlicna je imas je u Jasminovim parfimerijama ali je oko 750 din.ona je extra ali mislim da mozes proci i jeftinije vidi u nekim parfimerijama cetkica imas u oriflame-u i mogu da ti kazem da su sasvim ok i nisu skupe pogotovo kada je popust.artdeco je ipak ime i skup je a nije to cetkica za puder pa da das 1500. a moj ti je savet kao sminkera da prvo naneses olovku oko usana i po usnama nacrtas zrakaste linijice!(po brazdicama) i tek tada cetkicom rasporedjujes ruz

trejsi:
Sta mislite o losionu za usporavanje rasta dlaka? Videla sa to u Avonovoj brosuri.
Koje god mleko za skidanje sminke koristim, posle umivanja koza je jako masna tek losion ukloni tu masnocu. Sto je to tako?
nisi napisala da li koristis mleko i tonik za ciscenje lica ali posle mleka treba da koristis tonik iz razloga sto mleko pomera pH koze a tonik ga vraca u normalu ali isto tako bilo bi preporucljivo da i mleko i tonik kobistis iz iste kozm.linije

blesice jel mozes nesto da mi kazes o "sad'' lampama u wellness programima tj. kako njihova svetlost utice na klijenta imam to za diplomski a ne mogu da nadjem tj. tema mi je ''uticaj dnevne svetlosti i unutrasnje svetlosti u wellness programima'' molim te ako znas neku adresu i literaturu javi mi

VEK:
nisi napisala da li koristis mleko i tonik za ciscenje lica ali posle mleka treba da koristis tonik iz razloga sto mleko pomera pH koze a tonik ga vraca u normalu ali isto tako bilo bi preporucljivo da i mleko i tonik kobistis iz iste kozm.linije
Koristim mleko za skidanje sminke i tonik iz iste linije.Nejpre mlekom skinem sminku, umijem se pa tonik. Ali voda ocigledno ne spere svo mleko i koza ostaje masna. Tek posle tonika lice nije masno.

MAGDALENICA:
Koliko sam ja primetila mleka za skidanje sminke ili za ciscenje su uglavnom namenjena suvoj kozi.Sto znaci ako ti koza nioje suva moras je dodatno ocistiti sredstvom za umivanje.
Verovatno je to zato sto masne supstance najbolje skidaju sminku,npr.neka ulja najbolje rastvaraju maskaru,ali pole toga moras skinuti to ulje. U tvom slucaju mleko.
Znaci skinula si sminku,ali nisi se umila odn.skinula to mleko,tako da ti koza nije najbolje ociscena. Svi losioni i tonici idu p[osle umivanja.
A masnim mlekom i agresivnim losionom ces samo napraviti problem.
Mleko i losion su iz Nivea visage kolekcije za masnu kozu. Losion mi ne deluje da je agresivan, ne stipa kad se nanese. Mislim da nema alkohola u sebi. Sta bi drugo moglo za masniju kozu podloznu bubuljicama.

Koristila sam ranije razna sredstva za umivanje ali sam dosta slusala o tome kako su to agresivna sredstva i preterano isusuju kozu. Kao sva su na bazi sapuna, nisam sigurna dali sam to bas na ovom forumu procitala. Kako se tacno zove to Garnieovo sredstvo? Da li koristis i takav losion, kakav je?

Pa dobro devojke, da li ste nekad cule za Cinkovu pastu ili Cinkovu mast?
Oki ako niste, ali da to apotekarke ne znaju..bozemeoprostiisacuvaj :shock:

Drugo, nije tacno da je svaka antirid krema sa lifting efektom. Jeste ona na kojoj je to naglaseno. Antirid krema se uvek stavlja na ceo predeo oko ociju (primetile ste da na kutiji pise 'krema za predeo oko ociju"?) racunajuci naravno i kapak. Time se kozi obezbedjuje potrebna vlaga i masnoca u cilju da se taj predeo dobro nahrani i da se postojece bore donekle ublaze a predstojece donekle sprece. Naravno da se antirid krema koja se nanosi na predeo oko ociju stavlja uvece jer je i tom delu koze potrebna regeneracija, za razliku od svih dnevnih krema koje za cilj imaju zastitu koze od spoljnih uticaja.

Trece, Cinkova pasta i/ili Cinkova mast vam ne garantuje da ce vam se pms bubuljica sasusiti. Meni licno, ona nista ne pomaze. Na trzistu ima dosta preparata koji su uze specijalizovani , jel te, za ciljno uklanjanje bubuljica. Meni je licno, najvise pomogla Plantoderm mast, toliko da se moze reci da na potencijalnu bubuljicu deluje kao 'strasilo': cim se ova usudi da se pojavi, mast je u momentu vrati tamo gde joj je mesto. Inace, Plantoderm se moze naci u svakoj apoteci, cena je smesna , negde oko 100 dinara.

Mleko za skidanje sminke apsolutno ne prija svakom tipu koze. Primetile ste da ostavlja neki sjajni masnjikavi trag koji se mora doooobro skinuti? U zamenu za to, slobodno se moze koristiti neka laganija varijanta: gel ili emulzija za ciscenje lica. Sapun nije vise bauk kao sto je bio, sada postoje kremasti sapuni ,ili sapuni za osetljivu kozu koji ne remete PH vrednost koze ( Eucerin, na primer...koji je fenomenalan, Dove sapuni koji su odlicni itd). Svaka koza je prica za sebe a resenje je naci optimalnu negu prilagodjenu sopstvenom tipu koze.

Back