Saveti od kozmeticara i make-up artista !

trejsi:
Koristila sam ranije razna sredstva za umivanje ali sam dosta slusala o tome kako su to agresivna sredstva i preterano isusuju kozu. Kao sva su na bazi sapuna, nisam sigurna dali sam to bas na ovom forumu procitala. Kako se tacno zove to Garnieovo sredstvo? Da li koristis i takav losion, kakav je?

Takva sredstva ne bi trebala da sadrze sapune inace bi se umivali jeftinim sapunom.
Ja koristim-pise ovako
Garnier
skin naturals
Pure - to je naziv a ispod
Deep clean foaming wash
Purifies pores daily,with purifying agents+zinc

Pise da nije za osetljivu i suvu kozu!!!
Znam dosta ljudi koji koriste nesto plavo od Loreala.A sredstva za umivanje pravi skoro svaka marka ima s i po onim katalozima. U apoteci su mi jednom preporucili nesto od Vishy-ja,ali bilo mi skupo.
Losione ne koristim,osim kad mi je jednom dermatolog prepisao. Bitno mi je da je koza dobro ociscena.A povremeno mazem kremu. Trenutno Niveu (zelenu) sa hidraminomza masnu kozu koja matira i hidriral ice.

MAGDALENICA:
Takva sredstva ne bi trebala da sadrze sapune inace bi se umivali jeftinim sapunom.
Ja koristim-pise ovako
Garnier
skin naturals
Pure - to je naziv a ispod
Deep clean foaming wash
Purifies pores daily,with purifying agents+zinc

Pise da nije za osetljivu i suvu kozu!!!
Znam dosta ljudi koji koriste nesto plavo od Loreala.
Bas sam ih juce zagledjivala u prodavnici, oba su plava . I na tom plavom Lorelovom pise nesto slicno. U fazonu ako se javi iritacija koze prestati sa koriscenjem, pa posle dve nedelje postepeno poceti ponovo. I izbegavati predeo oko ociju. Deluje mi kao da je neko jako sredstvo u pitanju.

Ja sam u poslednje vreme dosta cittala o prirodnoj kozmetici, Dr.Hauschka i Logona, pa me interesuje da li je neko od vas koristio tako nesto?Procitala sam dosta diskusija o tome kako ova kozmetika koju mi koristimo ima dosta u sebi naftnih derivata, pogotovo Nivea, i kao nije zdravo jer duzom primenom mogu das e stvore neke komplikacije, kancerogene su.Ne znam da li je to toliko alarmantno, i da li bi smeli to da stavljaju u kteme ako steti8 ljudima?Kazu da samo ona kozmetika koja ima sertifikat BDIH je totalno sigurna i prirodna!Ja sam htela od svoje kozmeticarke da kupim kremu Dr.Temt ali nisam sigurna vise.Imam kompleks od lica ali ne znam za sta da se odlucim, samo zelim da mi lice bude lepo, i naravno da se ne otrujem od kreme.

SenzaPaura:
Mleko za skidanje sminke apsolutno ne prija svakom tipu koze. Primetile ste da ostavlja neki sjajni masnjikavi trag koji se mora doooobro skinuti? U zamenu za to, slobodno se moze koristiti neka laganija varijanta: gel ili emulzija za ciscenje lica. Sapun nije vise bauk kao sto je bio, sada postoje kremasti sapuni ,ili sapuni za osetljivu kozu koji ne remete PH vrednost koze ( Eucerin, na primer...koji je fenomenalan, Dove sapuni koji su odlicni itd). Svaka koza je prica za sebe a resenje je naci optimalnu negu prilagodjenu sopstvenom tipu koze.
ljubavi ajde se ti mani sapuna ,gelovai raznih tecnih sapuna.Kao sto rekoh sapun remeti prirodni ph balans i skida i nechistoce i potrebne masnoce i nepotrebne,znaci skida i onaj zastitni film nama ne vidljivim okom ali nasoj kozi neophodan. Tada koza preterano luci tj lojnica rade jace i dolazi do poremecaja na kozi u prevodu lice se brze puni ,mleko je jedino sredstvo koje sa svojom finom teksturom lagano skida i omeksava nechistoce i uklanja ih pravilno.Za negu i vracanje ph balansa kozi moj savet je lotion p50 koji se moze nabaviti u salonu gde radim a to je salon jasna cara urosa 27 bg 400 din je 20 ml. Izvini na mojoj iskrenosti ali jednostavno sapun stvarno skodi i koristite ga umereno

E ja lepo poludeh od suvih stopala... Mislim nije ono da imam ispucale pete ili slično, jer stvarno vodim računa onjima. Ali to mi nije dovoljno. Suva su toliko da mi to izaziva osećaj neprijatnosti.
Elem kremu imam dobru, piling takođe. Treba mi nešto kao kupka za stopala.. ni sama nisam sigurna šta bi to tačno trebalo da bude. Jednom sam koristila kao neke šumeće kuglice (rastvaraju se u lavoru ili onom masažeru za stopala), i bile su super, ali toga više nema.

parka:
E ja lepo poludeh od suvih stopala... Mislim nije ono da imam ispucale pete ili slično, jer stvarno vodim računa onjima. Ali to mi nije dovoljno. Suva su toliko da mi to izaziva osećaj neprijatnosti.
Elem kremu imam dobru, piling takođe. Treba mi nešto kao kupka za stopala.. ni sama nisam sigurna šta bi to tačno trebalo da bude. Jednom sam koristila kao neke šumeće kuglice (rastvaraju se u lavoru ili onom masažeru za stopala), i bile su super, ali toga više nema.
u pitanju su verovatno pocetne ragade koje znaju pri pucanju biti izuzetno bolne zato kupi kremu na bazi nevena za regeneraciju peta

DjuraMornar:
Da li limfnu drenazu lica mozemo raditi sami a ukoliko nismo u poziciji odlaska kod kozmeticara ?
Ako da, na koji se nacin ona radi?
Zanima me predeo oko ociju?
Hvala.
limfa kao i krv su dve tecnosti u organizmu bez kojih ne mozemo.Limfna drenaza se vrsi iskljucivo kod obucenih ljudi za to,samo pomisli da sa pogresnom masazom mozes ubiti coveka jer je njen protok ka gore i pokreti masaze tela moraju biti ka gore nikako ka dole ,pacijent ili klijent ce sigurno kolabirati,Ali postoji jedna bezbedna masaza za podbule oci limfnom drenazom a to je laganim antiridom ispod donjeg dela kapka ka spoljnjeg ugla ka unutrasnjosti oka krenes laganim tackastim pritiskom,sa zatvorenim okom a drugim posmatraj kapak ako se pokrece radis pravilno,ovo je francuska masaza ali samo 3 puta i dosta

andja_stay_cool:
ala se ova izreklamira na svakoj strani..
ja imam ime i nisam ova draga moja a ovu temu sam otvorila iz najbolje namere ka ljudima koji zele strucni savet ili pomoc a mozda nemaju novca,salon nije mij tako da mi nije ni iz dzepa ni u dzep, a smatram da sa dugogodisnjim radom sam kompetentna da delim savete ,a sa ovim radom sam i dosla do glavnog konsultanta na situ b92 za lepotu i zdravlje ,e to vec mogu da reklamiram ali samo svoje ime i svoj rad zato ne gledaj na ovo kao jedan vid reklame jer to nije, carolina slobodno preuzmi temu ja nemam zivaca da se raspravljam sa ovakvim likovima poz carolina

BLESICE???imam jedno pitanje za tebe>>>
pa ovako ja imam bubuljice po dekolteu i po ledjima i nema st anisam probala od krema i koliko sam dermatologa posjetila,ali oni nista kazu kao nije strasno jer ja nemam akne a njih dugo ne zanima...
a nemam ni bas vliki problem sa tim samo zelim da nestanu....pozzzz :) :D

blesica:
limfa kao i krv su dve tecnosti u organizmu bez kojih ne mozemo.Limfna drenaza se vrsi iskljucivo kod obucenih ljudi za to,samo pomisli da sa pogresnom masazom mozes ubiti coveka jer je njen protok ka gore i pokreti masaze tela moraju biti ka gore nikako ka dole ,pacijent ili klijent ce sigurno kolabirati,Ali postoji jedna bezbedna masaza za podbule oci limfnom drenazom a to je laganim antiridom ispod donjeg dela kapka ka spoljnjeg ugla ka unutrasnjosti oka krenes laganim tackastim pritiskom,sa zatvorenim okom a drugim posmatraj kapak ako se pokrece radis pravilno,ovo je francuska masaza ali samo 3 puta i dosta
Hvala!!
Molim te , reci mi 3 puta sta? Sedmicno? Ili 3 kruga prstima?
Hvala!!

Back