SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jupi za zubice!!!
Mi sada brojimo 5 kom a 9 meseci :).
Nego citam nesto, kao dajte deci da uzimaju sama hranu prstima, i to voce i povrce iseckano na komadice. I kako ja da iseckam barenu jabuku ili krusku na komadice?!
U stvari, kad pocnu da jedu presno voce?

ti iseckaj bananu na kolutove,i neka to uzima prstićima,ili recimo kuvau dunju,nemoj skroz da skuvaš da baš bude mekano,nego do pola,videćeš kako će mu se svideti da se igra sa hranom...

Dođoh opet da se pohvalim :lol: Mojoj bubici je izašla jedna donja dvojka, tako da ukupno imamo
sedam zubića i osam meseci :lol:
Povratio se i apetit, nešto je mrljavila ali danas je baš fino doručkovala što inače nije bio slučaj :lol:

Što se tiče nosića, mi smo mesecima od kako se rodila imali problema sa tim... Ništa osim fiziološkog rastvora i ponekada
Efedrin kapi 0.25% ako je baš kritično, po preporuci pedijatra i ušnog lekara....

Podigni bebi uzglavlje, stavi knjigu ispod dušeka u krevecu i sigurno će bolje spavati.

I nama se pomolio 7-mi zubic, donja dvojka. Ovoga puta bez frke i panike. JUPIIIIIIIIII!

Cestitamo, Feelgood!

Bravooooo!!! :D :zurka: :klap:

Da li je moguce da se bebi staroj tri ipo meseca jave grcevi iako sam mislila da je to pregurao?Naime,radi se o mom bebcu,imao je proliv,dr je prepisala humanu HN,kapsule linex,rastvor glukoze 5%,Proliv je automatski nestao,ali dete i dalje na momente krene sa placem da ne postoji nacin da se zaustavi,cuje se kako stomacic peva i ispusta gasove,inace ga ne dojim,vec hranim humanom.Da li je moguce da se zeludac vec zasitio humanom, ipak je to vestak?
Zbog cega mokraca moze da bude mutna detetu starom godinu dana?

Da li je moguce da se bebi staroj tri ipo meseca jave grcevi iako sam mislila da je to pregurao?Naime,radi se o mom bebcu,imao je proliv,dr je prepisala humanu HN,kapsule linex,rastvor glukoze 5%,Proliv je automatski nestao,ali dete i dalje na momente krene sa placem da ne postoji nacin da se zaustavi,cuje se kako stomacic peva i ispusta gasove,inace ga ne dojim,vec hranim humanom.Da li je moguce da se zeludac vec zasitio humanom, ipak je to vestak?
Zbog cega mokraca moze da bude mutna detetu starom godinu dana?

Bebe mogu da imaju grceve i u 6,8 i 10-om mesecu to su takozvana kolicna deca!!! Mi smo na humani od rodjenja i nikad nam nije smetala,te formule su 99 posto prilagodjene odojcadi,mada ima dece kojima ne odgovaraju pojedine formule i mame znaju da promene 3-4 dok pronadju pravu....tako da posavetuj se sa pedijatrom i probaj da promenis formulu i vodi se svojim instiktima...mama zna najbolje sta je dobro za njenu bebu!!!!:heart::heart:

Mi smo koristili HN ali kod proliva i bas lepo stegne stolicu....ja sam bila ubedjena da se samo u tom slucaju koristi!!!! Jel Marta pije vodicu,nudis li joj??? I ja sina imam za zenidbu!!!!:cmok2::zag::heart::heart:

Kako samo kod proliva?! :eek: ne verujem da bi nam Mici dal dezinformaciju! :rtfm: nazvacu je da je pitam :think:
Pije vodicu, nudim je, ali ne voli je nesto, ni caj ne gotivi odmah pravi face kao da sam joj gov.na dala da oprostis! :hahaha: najvise volemo mlekce! :mrgreen:
Aaaaaaaaaaaaaaa neeee.... zao mi je drustvo ali Marta je vec zauzeta :D :aha: Gabrijel ce i na megdan da ide za nju ako treba! :mrgreen: hehehe... :heart: moracete da sacekate da rodim jos jednu smizlu :hahaha:

Kockice, možeš da pokušaš sa Hipp-ovim čajem od komorača, on je jako
dobar za regulaciju stolice i nije agresivan za stomačić... Mi smo ga koristili kada je Nina imala
grčeve i relativno je pomagao za to, ali je za stolicu bio odličan.

Izgleda da joj ova Humana pomaze! :klap: evo sad smo opet se masirale, mazile i gurkale pomalo stapice za usi umocene u Pavlovicevu u guzu da nas protera i proteralo je... to sam morala sad opet da radim, iako nisam planirala, jer sam videla kako se zacrvenela i napinjala, pa zaplace... reko super mozda kaki, kad ono otvorih pelenu tamo trubaaa... :dash: e onda smo izazivale i prvo je opet izaslo baaaas tvrdo i kad je to izaslo iza njega je usledilo dobranooo kake redje :klap: tako da drzim fige da ce sledeca stolica biti retka sama po sebi :D optimistaaaa saaaam... :cao:

mila moja vidim za brigu oko kake...da nedoumice odgonetnem,Humana HN nije samo protiv proliva,nego univerzalno probiotično mleko za regulisanje crevne flore,naročito kod količne dece...lično Dr.Jasminka Komnenović mi je rekla da mogu ovo adaptirano mleko da koristim umesto Humane 1,2 i 3 kao opšte mleko i do godinu dana...ona kao stručnjak ne bi trebalo da daje dezinformacije,nama je pomoglo...sad čitam da je i vama na kraju...mogu ti samo reći da je verovatno ona jadna imala puna creva kake veoma tvrde,i to polako dok sve izađe...i obavezno bebe koje piju adaptirano mleko MORAJU da piju vodu ili čaj....čak i na silu...cmokić...a megdan i dalje stoji!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back