SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jutros kada sam ustala, saosećala sam sa svima vama :lol:

Mojoj bubici izlaze donje dvojke i do sada ona to najteže podnosi, celu noć je preplakala, što budna
što u snu... Na kraju nisam više mogla da ustajem svaka 2 minuta pa sam je stavila kod nas u krevet :)
Oboje smo spavali na ivicama kreveta i otkriveni iako je jorgan 2x2 i krevet takođe ogroman :lol:

Dušica se raširila, zauzela ceo središnji deo kreveta a nemirno spava, pa kada se okrene, neko obavezno dobije ili šamar ili preko oka, ako je blizu :lol: Evo teturam se i spavam na nogama :lol:

Jutros kada sam ustala, saosećala sam sa svima vama :lol:

Mojoj bubici izlaze donje dvojke i do sada ona to najteže podnosi, celu noć je preplakala, što budna
što u snu... Na kraju nisam više mogla da ustajem svaka 2 minuta pa sam je stavila kod nas u krevet :)
Oboje smo spavali na ivicama kreveta i otkriveni iako je jorgan 2x2 i krevet takođe ogroman :lol:

Dušica se raširila, zauzela ceo središnji deo kreveta a nemirno spava, pa kada se okrene, neko obavezno dobije ili šamar ili preko oka, ako je blizu :lol: Evo teturam se i spavam na nogama :lol:

Ne brini, brzo ces se navici da tako spavas. Poceces se buditi ujutru sa modricama i neces imati pojma (kao) odakle ti :D
Ziv covek se na sve navikne, narocito ako je dete u pitanju! :heart:

Drage moje, htela sam samo da vas upitam, da li je moguce da mom detetu koje ima punih cetrnaest meseci (skoro petnaest), rastu kutnjaci, a da mu nis prvo nikli odtali zubi...tj. imamo pet zuba (dve jed. gore, dve jed. dole, i jedna dvojka dole)...on je bas kenjkav ovih dana, stalno bi da se nosi i mazi...slini...gura prstice u usta...i jako slabo jede...

Drage moje, htela sam samo da vas upitam, da li je moguce da mom detetu koje ima punih cetrnaest meseci (skoro petnaest), rastu kutnjaci, a da mu nis prvo nikli odtali zubi...tj. imamo pet zuba (dve jed. gore, dve jed. dole, i jedna dvojka dole)...on je bas kenjkav ovih dana, stalno bi da se nosi i mazi...slini...gura prstice u usta...i jako slabo jede...

nerviram se sve je moguće,mada je to retko,ali sasvim je moguće da Andrija sada dobija kutnjake...pisala sam već ranije da su Gabrielu počele da rastu petice a dvojke još nije imao,trenutno mu 5 zubića raste odjednom,sline ima po celom licu jer gurka prstiće unutra,ali njega ne boli,odnosno nikli su već,sada rastu,ukupno sada ima 10 zubića...

Tako vam je to sa zubićima. Počnu da izlaze kao kokice :D
Ja sam pratila prvih 6-7 zubića, posle bih se samo zapanjila kada konstatujem da
ima još 2-3 nova. Trojke su gadne kad rastu, a četvorke nemam pojma kad su izašle.
Prvi zub je izašao sa 7,5 meseci, a 1,5 - 2 godine (nisam sigurna) smo imali svih 20 komada, pa vi vidite...

Što više mm, znači 3,2.?
Kad oseća da im je tuđe, suvišno, neprijatno, da im ne može pomoći ni rečju ni delom, da je odvratna, nepoštena KRAVICA, sposobna samo za nestašluke, grubosti i vaćarenje.

Ja se sećam svih ljudi koje samo ja poznajem, i svi mi se oni čine sitni, glupi, pakosni i nesposobni da makar za trunku umanje onu strašnu tugu koju sad, samo ti i ja naziremo.

Heh... :)

Kad oseća da im je tuđe, suvišno, neprijatno, da im ne može pomoći ni rečju ni delom, da je odvratna, nepoštena KRAVICA, sposobna samo za nestašluke, grubosti i vaćarenje.

Ja se sećam svih ljudi koje samo ja poznajem, i svi mi se oni čine sitni, glupi, pakosni i nesposobni da makar za trunku umanje onu strašnu tugu koju sad, samo ti i ja naziremo.

Heh... :)
e mirodjijo, vazzno da si nam rekao.

Pozdrav svim mamama i bebama! Imam bebu od četiri meseca i zanima me da li vaše bebe spavaju na jastuku i koji su jastuci dobri za njih. Takođe me interesuje kako sušite bebama kosu.

Pozdrav i tebi...mi imamo 9 meseci i nismo jos uveli jastuk a i nemamo nameru treba da spavaju na ravnom,zasto da se krive bice vremena,a sto se kose tice i nemamo je puno tako da uglavnom samo istrljamo peskirom i to je to...

Pozdrav i tebi...mi imamo 9 meseci i nismo jos uveli jastuk a i nemamo nameru treba da spavaju na ravnom,zasto da se krive bice vremena,a sto se kose tice i nemamo je puno tako da uglavnom samo istrljamo peskirom i to je to...

Slazem se...mi imamo godinu i tri meseca...nikakav jastuk...a i kosica se susi samo peskirom (nije da je bujna :D )...samo kad je bolestan dizemo malo uzglavlje i to peskirom ispod duseka...i to je to...

evo da se i ja pridružim mamama,mi sa godinu i 2 meseca isto ne koristimo jastuk,nije zdravo za tako malu decu,razvija im se kičma,podižemo malo glavicu ako je začepljen nos,kada je bolestan,ali inače ne,i najviše spava na stomaku...a što se kosice tiče,imamo baš puno kose,ali ne sušimo specijalno,samo dobro obrišem peškirom,i dok se obučemo,malo mazimo kosica je već suva...

Moja bebica je stara tri ipo meseca i juce je zaradila upalu desnog uha.Dr je prepisala sinacilin i paracetamol zbog temperature,na sve to dobila je i proliv.Postoji li neki prirodan lek sa kojim bi mogla da skinem temperaturu i jos nesto od cega bi je prosao proliv?

Moja bebica je stara tri ipo meseca i juce je zaradila upalu desnog uha.Dr je prepisala sinacilin i paracetamol zbog temperature,na sve to dobila je i proliv.Postoji li neki prirodan lek sa kojim bi mogla da skinem temperaturu i jos nesto od cega bi je prosao proliv?

Sto se tice temperature mozes da je okupas u mlakoj vodi,mad i taj pracetamol bi trebao da pomogne ukoliko bas dodje do visoke tem. imaj cepice u kuci oni mnogo brze deluju a sto se tice proliva mi smo na vestackom tj. na formuli,tako da sto se humane tice postoji ta humana HN i sredi stolicu za par dana daje se i pravi kao i obicna formula....tako da mozes da probas to ili pirincanu vodicu ili liobif ampule tako reci dobre bakterije koje mogu i bebe da koriste...nadam se da ce ti nesto od ovog koristiti!!!

evo, meni je ovo aktuelno
moj sin isto ima sada upalu uha .... desnog:(
temperaturu skidam sa paracetamolom, a ako nece da se spusti davala sam mu voltaren
i skinula sam ga, dok se nije malo rashladio, brisala sam ga sa pelenicom natopljenom toplom vodom... mislim to je njemu bilo ledeno, branio se, ali ipak sam ga malo rashladila sa tim
vazno je da ako mu skidas temperaturu vodom budes jako jako pazljiva, da ti se dete ne shokira

ostale lekove, neka bajanja i slicno ne znam, mislim da ti je ovo sasvim dovoljno za pocetak

i moj sin zbog bolova tesko spavao u krevetu,nego je trazio da ga vozam
pa ga stavim lepo u njegovo sediste i vozam dok on spava... srce moje malo

danas mu je malo bolje vec, jede nesto, nema tako visoku temperaturu
ako mu ne bude bolje (spadne temperatura) za 24-48h od antibiotika koje je dobio treba da odes kod doktora da ti da neki jaci

a za protiv proliva imas one bakterije valjda da kupis... ne znam kako se to komercijalno zove u Srbiji, ali koristi se za te stvari, nije to nista cudno da dobije proliv od antibiotika... a mozda je i ovaj virus koji sada aktuelan, i ja sam ga imala... ide sa prolivom i mucninom

mom sinu dajem manuka med, skoro svakodnevno, i to mu regulise crevnu floru, on nema proliv, super mu je stomacic

Poslednja izmena:

Back