SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zbog takvih lekara u Domu Zdravlja mi prešli privatno. Za 400 dinara odemo kad hoćemo, čekamo najduže 15 minuta (kad je najveća gužva), pregleda mu uvek sve: uši, grlo, sluša pluća... prepiše lekove i potanko objasni šta, kad i koliko da mu dajem. Od tada nikada nije bio bolestan duže od 7 dana, a već posle 2 dana bi mu bilo mnogo bolje.
A u Dom Zdravlja smo išli svaki drugi dan, po 2-3 nedelje, pili raznorazne lekove i bilo je nemoguće skroz ozdraviti. Tamo više ni mrtva ne idem.
A mogu i telefonom da ga nazovem u svako doba dana i noći i pitam šta god me interesuje. Naravno dolazi i u kućne posete, to košta mnogo više, ali do sada nismo imali potrebe za tim...

za 400 dinara????

za 400 dinara????

Da, zato sam i napisala koliko košta, da bih razbila predrasudu.
Puno košta da ti dođe kući (mislim da je 1400 dinara), ali čovek ima privatnu ordinaciju i tamo prima male pacijente.
Milina jedna. Moj Luka ga obožava, on je jedini doktor koji ga ne tera u plač. Čak štaviše, voli da ide kod doktora, da mu pokaže grlo i da ga doktor pohvali kako je dobar. :D

Puno košta da ti dođe kući (mislim da je 1400 dinara), ali čovek ima privatnu ordinaciju i tamo prima male pacijente.
Milina jedna. Moj Luka ga obožava, on je jedini doktor koji ga ne tera u plač. Čak štaviše, voli da ide kod doktora, da mu pokaže grlo i da ga doktor pohvali kako je dobar. :D

o pa to je zaista divno,kod as nije ispod 1400 odlazak a o kuci da ne pricam. Pa zamisli da nam je veterinar trazio 2000 hiljade da dodje a zamisli pedijatra!!!!

Mame POMAGAJTE Keki mi se skroz zapusio,jutros bili kod lekara doduse za druge stvari i kazem ja njoj da je poceo nocas da se malo cuje i da teze dise i ona ni da ga poslusa,samo kaze spirajte fizjoloskim i to je sve....kad eto ti on zaribao,slajma koliko hoces,ima cak i blago povisenu temperaturu.... napravila sam i onaj rastvor od korena belog sleza,ne znam koliko to pomaze,sta bi mogla jos,kakva su vam iskustva!!!!
Probaj inhalaciju kamilicom, bosiljkom i solju(najbolje je da stavis morsku so). Ako je beban mali, samo stavi serpicu blizu njega da udise vrelu paru, to ce da mu pomogne da nosic popusti. Mojoj bebi je u bolnici sestra stavila "Marisol" kapi u nosic (imao je dva dana), dakle, moze i to.

a mi ovog naseg placamo :eek:

Prezivesmo noc jedva sa 39!!!! Nismo bas puno spavali,borili se sa temperaturom i evo konacno sad ima 37,2 :klap:,jedino sto i dalje kaslje i pun je slajma,jedva dise.:sad2: Doktora nam radi od 1 pa cemo sacekati nju,naddam se da ce sve brzo da prodje!!!! I Keki je zivnuo evo i kao nesto grgolji i igra se!!!
I ja sam se plasila u slucaju da ne mogu da mu pomognem pa da moramo da izadjemo na ovaj led!!!

Poslednja izmena:
cao mame!recite mi kad ja mom bebironu mogu da dam pecurke?i evo sad smo dosli od doktora tj. sa redovnog pregleda i on nam kaze da mozemo da pocnemo da dajemo sve,ukljucujuci ribu,belance :eek:....meni to nekako nije bas ok s obzirom da imamo 9 meseci

cao mame!recite mi kad ja mom bebironu mogu da dam pecurke?i evo sad smo dosli od doktora tj. sa redovnog pregleda i on nam kaze da mozemo da pocnemo da dajemo sve,ukljucujuci ribu,belance :eek:....meni to nekako nije bas ok s obzirom da imamo 9 meseci

Mene su savetovali da pecurke mogu vec od 9-og,al za ribu i belance nisam sigurna,svi se slazu sa tim da belance ide nesto pre nepunih godinu dana tj, pre mmr vakcine a bar sto se mene tice ni ribu nebi dala bar ne sa 9 meseci!!! mada reci ce ti i druge mame i na tebi je uostalom da odlucis a pedijatri su boli glava!!!!

mozes pecurke, ja bih mozda jos malo sacekala sa belancem, a nasa devojka je krkala ribu od 8-og meseca. Izbegavaj med, kostunjave plodove, bobicasto voce jos neko vreme i eto...

Moje dete nikako da pokuša da normalno gricka i guta... Jede pasirano bez problema ali kada joj
dam nešto što nije isključivo kašasto, odmah ima nagon da povrati, ne ume da proguta...

Dala sam joj keksić, komad jabuke, sve ona gricka kao mišić ali kad naleti komadić koji se nije
istopio ili raspao, izgleda kao da se davi :(

Kako su vaša dečica naučila da jedu hranu koja nije kašasta? E da, ona ima osam meseci.

Moje dete nikako da pokuša da normalno gricka i guta... Jede pasirano bez problema ali kada joj
dam nešto što nije isključivo kašasto, odmah ima nagon da povrati, ne ume da proguta...

Dala sam joj keksić, komad jabuke, sve ona gricka kao mišić ali kad naleti komadić koji se nije
istopio ili raspao, izgleda kao da se davi :(

Kako su vaša dečica naučila da jedu hranu koja nije kašasta? E da, ona ima osam meseci.

Ja mislim da je to sve od deteta do deteta,mi evo sa 9 meseci vec neko vreme jedemo samo izgnjeceno i po neki put zna da izbeci oci ali zato od kumova klinac e pa taj se davio do godinu dana jednostavno nije hteo da prihvati bilo kakav komadic i naravno postepeno i to je proslo....

kekili nadam se da je Petar već bolje,mislim da su mame već napisale sve kako i šta da radiš,nama je uvek najviše pomogla inhalacija sa bosiljkom...

Feelgooood,mislim da je to samo faza kod Nine koju prolaze sve bebe,evo i moj je imao tu fazu da se guše,pljuje napolje komadiće,ali se navikao...kako sam ja radila...prvo jelte sve sam mu blendirala,onda sam počela samo pola porcije da blendiram a drugu polovinu gnječim viljuškom...i na kraju sve samo da gnječim viljuškom,sa malo istrajnosti upalilo je,i sada moj dečko baš lepo ručka hranu u komadima...a gnječenje viljuškom sam počela kada je imao 8 meseci,tada je imao 4 zubića,pa sam mislila da već može...bebe kojima kasnije izlaze zubići,naravno ne mogu tako lako da jedu gnječenu hranu,odnosno u komadićima...

Kod mene borba ko ce koga isterati,mali se useljava a veliki se neda!!!! A ja izmedju dve vatre!!!!

isti slucaj!samo sto se moj mali uselio josh pre 5 meseci,nije bash neko resenje ali sam to uradila da bih bar malo odspavala,sad razmisljam kako da ga premestim u njegov krevet posto je bas guzva a i on se bas puno okrece i prevrce,evo od moje kume mali i dan danas spava s njom a ima 3 godine,nema sanse da ga premesti,kaze zaspi on u svom krevetu ali eto ga posle 3-4 sata kod nje

Nama je krevet malo veci nego standardni, jedan kraj smo zalepili uz zid. Kad se Lenka probudi negde treci put (a nazalost, cesto se budi nocu), prebacim je izmedju zida i sebe. U neko doba i Dimitrije sagleda situaciju, pa i on hoce kod nas, a on upadne sa tatine strane. I tako mi svake noci spavamo kao sardine:)
Dimitrije je sasvim uredno spavao u svom krevetu dok mu se sestra nije rodila, a sad mi je zao da nju ubacam kod nas, a on ne moze. A i nije mi neki problem.
Maslacak, ne daj muza!:)

njicata meni je to tako slatko,ljubi medenjake..uffffffffffffffffff...i moj se fura među nas,naročito kada je tata sa nama,kada smo sami baš i ne previše,ali kada je i tata tu,pod obavezno se smesti među nas,mišić moj...

Back