Dakle, Espumisan kapi, topli oblozi, blago masiranje stomacica, caj od komoraca, bapski lek - kimova vodica (u 2dl vode prokuvas dva-tri zrna kima), pa sa mesec dana i kasnije vec imas Nurse Harveys i jos neka sredstva. Nisam ti bas pomogla, mi smo se mucili 3 meseca i onda je proslo.
@gash
mom klincu su pomogle espumisan kapi, donekle, ali su mu najvishe pomagale tople pelene.
al` kod svakog je individualno i krajnjoj liniji mozzesh sve shto ti je mirabel napisala i da probash pa da vidish shta najvishe radi. ima sluchajeva, kad nishta ne pomazze, onda nosash, cutish i chekash da prodje. tad bebu nosish okrenutu na stomak. (e bash sam te uteshila.

)
@kockica
moj sin je dojena beba. iskljuchivo je sisao do petog meseca i stalno je imao zelenkastu stolicu. ja sam se non stop tripovala da nije gladan a dobijao je po kilo i vishe mesechno. `ocu reci -
samo zelena ili zelenkasta stolica nije dokaz gladi. svashta neshto moze biti uzrok tome, pa chak i da se beba prejela, da je mama jela dzigericu ili neshto zeleno i sl.
penushava zelena stolica, bez sadrzzaja, vec onako u obliku fleke na peleni je dokaz da je beba gladna. ako beba ne kuka, zadovoljna je i lepo spava, nije gladna.
i mozzda najvazzniji savet koji imam ja za sve novopechene mame je:
ne dozvolite da vam pune glavu kojekakvim glupostima.
(mislim, i ja sam josh uvek novopechena mama, al` sam u medjuvremenu nauchila sama i uz mame ovde sa foruma svashta)
ja sam zbog toga vishe puta bila em u nedoumicama, em u nekim brigama. ako mislish da imash dovoljno mleka, onda ga i imash. znala bi da nemash. to shto ti dete plache, ne znachi uvek da je gladno, mozze biti koliko josh stvari, od grcheva do puke dosade.

takodje, ako osecash da detetu neshto nije u redu, znaj da mu stvarno neshto fali, ma koliko da ti ljudi govorili - ma nije mu nishta.