SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne ljutim se, i znam da nisi mislila lose...samo sam htela da pojasnim svoj komentar...***, takvo je moje iskustvo sa vakcinama i doktorima...jednostavno ga ne pregledaju nego se oslanjaju na moju rec...sto mi je totalna glupost...mislim, jesam ja majka, i stalno sam sa svojim detetom, ali ipak...diploma doktora je diploma doktora...
z:poz:

U Italiji nije u praksi da se dete pregleda pre vakcine,sto je meni stvarni glupo iz istih tvojih razloga.
Ja nazovem pedijatra i insistiram da ih pregleda!
I opet me strah jer im ne radi kompletne analize.Poslusa pluca ,pogleda usi,grlo nos,pipne stomacic i pita mene o opstem stanju deteta. Ali bolje i takav pregled nego nikakav.

I moju dobiju temp od vakcine,ovaj stariji je jednom imao cak 3 dana temperaturu.

Feeelgood,kako to Pentaxim i vakcinu protiv žutice????????????koliko ja znam kada se prima Pentaxim nikakva druga vakcina se ne prima...jeste vi kasnili sa nekom vakcinom???????...ne razumem...što se Pentaxima tiče,moj ni jednom nije imao nikakvu reakciju,samo što je malo više spavao,ali to je sve...a što se pregleda tiče,ovde se ide u savetovalište određenog datuma,pa pedijatar detaljno pregleda dete,i ako kaže da je zdravo,onda ideš kod sestre,gde si i svukla dete,doktorka kaže sestri da može da primi tu i tu vakcinu,pa onda one bocnu dete...inače moj čak ni beknuo nijednom nije kada su mu davali vakcinu...izgleda sestre imaju laku ruku,ni plača ni suza nije bilo uopšte...

cao svim mamama!ja bih zelela da vas pitam za jos jedan savet....mene cela moja uza i sira okolina kritikuje zasto jos nisam izbacila nocni podoj tj. zasto ne ukinem bebi taj nocni obrok i u zamenu mu dam vodu ili caj......pretpostavljm da su u pravu kad kazu da se on budi samo iz navike a ne zato sto je gladan i da je on vec veliki za nocni obrok,ima 7 i po meseci,ali meni onda nije jasno kako mi za taj obrok popije i do 200 ml ako nije gladan?kao sto sam vec napisala sad malo imamo problema sa mlekom ali vidim da opet pocinje da ga jede.neznam da li da nastavim sa mlekom ili da dajem caj posto se on svaku noc budi oko 1 pola 2 i trazi da jede

ako on još sisa,onda ti njemu slobodno daj da jede noću kada se probudi,majčino mleko je nezamenjivo,i imaš vremena da ga odvikneš od noćnog dojenja...druga je stvar sa bebama koje su na adaptiranom mleku,njima i pedijatri savetuju već sa 5 meseci da se ukine noćni podoj,pošto je adaptirano mleko jače pa više zasiti,i onda noćni podoj nema baš funkciju,jedino da goji...

Zia, mi jesmo malo kasnili na vakcinu jer je bila prehlađena.. kad smo došli na šestomesečni pregled, sačekale su nas obe vakcine...a nešto mislim, sto godina te sestre tamo rade valjda imaju pojma o svom poslu...
Juče se preko dana temperatura smanjivala, uveče je bila normalna kao i noću... od jutros opet ima 37.1 .. nije nešto strašno, strašno ali i dalje ću pratiti, pa ćemo videti šta dalje.. Nadam se da neće rasti temperatura.

moja beba trlja iskljuchivo i samo jedno uvo.
chini mi se da mu je i nos sa te strane malo zapushen.
nema temp. sisa sasvim normalno - bez pushtanja i sl. raspolozzen je.

kako da znam dal` ga boli uvo?

Ja bi na tvom mestu ipak otišla do lekara da se, ne daj bože ako je početak upale, ne pogorša za praznike a onda dok navataš lekare...Ovako odeš pa i ako je sve ok mirnija ćeš biti.

Zia, mi jesmo malo kasnili na vakcinu jer je bila prehlađena.. kad smo došli na šestomesečni pregled, sačekale su nas obe vakcine...a nešto mislim, sto godina te sestre tamo rade valjda imaju pojma o svom poslu...
Juče se preko dana temperatura smanjivala, uveče je bila normalna kao i noću... od jutros opet ima 37.1 .. nije nešto strašno, strašno ali i dalje ću pratiti, pa ćemo videti šta dalje.. Nadam se da neće rasti temperatura.

sada razumem,ali sestre ne razumem uopšte...kako su smele da daju dve vrste vakcine u isto vreme?????....prvo su trebali da daju onu protiv žutice,sa kojom ste prvesntveno kasnili,i ako ne bude reakcija,nedelju dana kasnije Pentaxim,a ne oba odjednom...a i dalje isto ne razumem,kako da u savetovalištu pre davanja vakcina pedijatar ne pregleda dete?????????????...e ko na Divljem Zapadu majke mi...z:((

Drage mame,

Ne stignem da otkucam ni dva reda, jerbo sinak trckara non stop, a ova druga bebica u stomaku raste plus sam nesto zauzeta poslom, i tako idu dani. Saveti su stvarno sjajni z:) bas bas. Mi smo u Bg jos neko vreme da se prezimi zima. Mnogo nam nedostaju setnjice, sada izadjemo na 5 do 10 min i z:poz:

@feelgooood

gde moze da se nabavi ta vakcina za hepatitis A? Ja sam zvala GZZZ i oni kao nema i ciao. Ja bih da vakcinisem dete ako to nabavim ovde, a ako ne onda kada odemo u USA, to je tamo redovna vakcina za svu decu plus Varicella vakcina.

Ja sam i ovde u Bg upoznala roditelje koji nece i ne vakcinisu svoju decu, i to mi je van svake pameti, a i USA ima tih nenormalnih kol'ko volis.

Vesela, kod vas је baš veselo.. Ako, hvala Bogu tako i treba da bude :lol:
Ne znam gde mogu da se nabave vakcine, to postoji u svakom domu zdravlja odnosno
savetovalištu za decu i dobija se o trošku zdravstvenog osiguranja.
Ako niste odavde, a čini se da niste, svakako odvedi dete u savetovalište neka ga pregleda
pedijatar, a pregled i vakcinu svakako možete da platite ako niste osiguranici... Mislim da svakako
neće odbiti da detetu daju vakcinu.

Feeelgood,kako to Pentaxim i vakcinu protiv žutice????????????koliko ja znam kada se prima Pentaxim nikakva druga vakcina se ne prima...jeste vi kasnili sa nekom vakcinom???????...ne razumem...što se Pentaxima tiče,moj ni jednom nije imao nikakvu reakciju,samo što je malo više spavao,ali to je sve...a što se pregleda tiče,ovde se ide u savetovalište određenog datuma,pa pedijatar detaljno pregleda dete,i ako kaže da je zdravo,onda ideš kod sestre,gde si i svukla dete,doktorka kaže sestri da može da primi tu i tu vakcinu,pa onda one bocnu dete...inače moj čak ni beknuo nijednom nije kada su mu davali vakcinu...izgleda sestre imaju laku ruku,ni plača ni suza nije bilo uopšte...

I mi smo primali obe odjednom - i Pentaxim i Euvax

moja beba trlja iskljuchivo i samo jedno uvo.
chini mi se da mu je i nos sa te strane malo zapushen.
nema temp. sisa sasvim normalno - bez pushtanja i sl. raspolozzen je.

kako da znam dal` ga boli uvo?

Idi kod lekara cisto da budes mirna, ali ne verujem da je uvo. KAd se moja vestica prehladila, doktor mi je objasnio kako izgleda upala uveta, jer temperatura nije obavezna - jako boli pa dete vristi i vristi, a kad mu pritisnes sa spoljne strane kod one supljine koja sad nemam pojma kako se medicinski odredjuje, vristanje se pogorsava.

Verovatno su zubici, nama se isto desavalo, ali je posle 36 sati izbio zubic i temperatura pala.
Mi nismo kasnili na vakcine, takav je bio dogovor sa doktorom, to po njemu nije bio problem. I stvarno nikakvu reakciju nismo imali.

I btw, pre neki dan mi drugarica ispricala pricu koja je po meni bar, potpuno sumanuta. Dete je posle Pentaxima dobilo temperaturu, 37.5 i ona kao svaka savesna majka odvede dete u DZ. Doktorka, naravno bez antibiograma, valjda tripuje da je vidovita, da detetu od 5 meseci antibiotike. Sutra uvece bebici nikne zubic, temperatura padne, a antibiotici....trovanje uzalud.

Све најбоље у Новој години, много здравља, среће, љубави, много малих бебирончића који овај свет чине много лепшим желе Ана са мамом и татом:)

srecna nova godina svima!!!! :D

pitanje:
danas sam mu dala prvu kashicu. momak ima 4 meseca i 20es dana. :D
izabrala sam da to bude milupina kashica od pirincha koju sam napravila sa svojim mlekom - mama obecava da ce biti dobra kuvarica...
recite mi, el ima negde na forumu, il` prema nekom vashem iskustvu, shta ide sledece i koliko dana shta treba da mu dajem...
kad bi to moglo u nekoj tabelarnoj formi, to bi bilo super.
i mrzim shto nigde niko ne speficira u kom dobu shta sme - shta znachi npr od petog do shestog meseca - el to od punog petog, od pochetka petog, go punog shestog il` do kraja shestog i to...

eto.
zdravo bebironi i zzene! :D

Back