njicata
Zainteresovan član
- Poruka
- 300
srecna nova godina svima!!!!
pitanje:
danas sam mu dala prvu kashicu. momak ima 4 meseca i 20es dana.
izabrala sam da to bude milupina kashica od pirincha koju sam napravila sa svojim mlekom - mama obecava da ce biti dobra kuvarica...
recite mi, el ima negde na forumu, il` prema nekom vashem iskustvu, shta ide sledece i koliko dana shta treba da mu dajem...
kad bi to moglo u nekoj tabelarnoj formi, to bi bilo super.
i mrzim shto nigde niko ne speficira u kom dobu shta sme - shta znachi npr od petog do shestog meseca - el to od punog petog, od pochetka petog, go punog shestog il` do kraja shestog i to...
eto.
zdravo bebironi i zzene!![]()
Nemoj da se ljutis, ali s obzirom da samo sisa, mislim da si malo poranila sa klopom, al to je samo moje misljenje. Treba svakako da izbegavas gluten, i da mu dajes istu hranu bar po 3 dana, za svaki slucaj, zbog alergija. Imas unicefovu tabelu uvodjenja hrane, potrazi ovde link, pa skini:
http://www.forummojabeba.com/viewthread.php?tid=1497
Ono sto sam ja davala u pocetku je sargarepa, jabuka, pa mesano, pa krompir, pa mesano sa sargarepom, pa onda neka kombinacija sa pirincem, sad imas i bundevu, ona je hranljiva, a deca je uglavnom lepo prihvataju. Nemoj da ga zbunjujes sa previse ukusa, neka se polako upoznaje sa njima

Pet meseci obicno znaci punih pet.
I, da, svima od srca srecna Nova godina, i da bude jos puno beba u njoj!