SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
caos svima!evo i ja da se pozalim ...........opet.........izbacilo mi dete mleko,uopste nece da ga jede!ja se izmlazavam ko budala pa ceo da i noc vec 7 i kusur meseci a on ni da ga pipne,ni ujutru ni uvece ni preko noci,ostali obroci preko dana su mu voce i povrce i to jede super ali mleko........neznam sta cu?kako da ga nateram?sinoc sam mu posle kupanja dala zitarice sa mlekom posto nije hteo samo mleko i to je probrljavio da bi se ujutru u pola 6 probudio i popio 20ml i onda mu ja napravim negde oko pola 9 opet zitarice sa mlakom i to mi odbije,probala sam i adaptirano mleko i kravlje ali nista.sta sad?

na žalost to se dešava,i bebice kao što izbace mleko,tako malo kasnije opet počnu da ga piju,naravno ako se radi o zasićenosti od mleka....ne znam da li si mu već uvela svu hranu,ali probaj da mu nadoknađuješ mleko jogurtom,pavlakom,mladim sirom,kiselim mlekom,nudi sve te mlečne proizvode više puta na dan,barem malo od toga da pojede...i naravno usput pitaj pedijatra o čemu se sad radi,pošto je on ipak pratio detetovo razvijanje,možda ima tu neka caka...ali znam mnogo beba koja su u isto doba kao tvoje izbacili mleko,jednostavno im neko vreme nije prijalo...srećnoz:kiss:

caos svima!evo i ja da se pozalim ...........opet.........izbacilo mi dete mleko,uopste nece da ga jede!ja se izmlazavam ko budala pa ceo da i noc vec 7 i kusur meseci a on ni da ga pipne,ni ujutru ni uvece ni preko noci,ostali obroci preko dana su mu voce i povrce i to jede super ali mleko........neznam sta cu?kako da ga nateram?sinoc sam mu posle kupanja dala zitarice sa mlekom posto nije hteo samo mleko i to je probrljavio da bi se ujutru u pola 6 probudio i popio 20ml i onda mu ja napravim negde oko pola 9 opet zitarice sa mlakom i to mi odbije,probala sam i adaptirano mleko i kravlje ali nista.sta sad?

Desava se, nama se desavalo bas u to neko vreme, oko 7-og meseca, mozda malo ranije i trajalo je neko vreme. U toku celog dana bi popila jedva 100ml, a mislim da su i druge mame imale slicna iskustva.

Samo ti budi strpljiva, ni ne pokusavaj da primenis silu, pokusaj da mu dajes mleko sa necim sto hoce da jede ili u krajnjoj liniji sacekaj. Videces, za neko vreme ce opet piti mleko.

Mi sad ionako imamo problem sa prevelikom kolicinom, a ostala hrana nam slabo ide

Andrija je veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliki dečko,bravo za drugara...jeste primili MMR vakcinu?...nama nisu dali,pošto kašljuca i curi mu nos...dobili novi termin za 14.januar,videćemo tada...

Mi na kontrolu idemo privatno, jer su nasi dr grozni...mislim, bar meni...na vakcine idemo u deciju kliniku...ali da ti iskreno kazem, uvek se plasim...pre neki dan je na vestima kod nas bilo da su se dve devojcice razbolele od diteper vakcine, koju su primile kod nas...sta reci...a mi moramo ponoviti beseze, jer se nije primila...z:hm:

Ja se vakcina bas bojim ,znam da su male sanse da nesto naopako krene al'opet ja tih dana pred vakcinu i posle vakcine sam van sebe od straha! Jos me ovde ubedjuju kako trebaju da mi prime i protiv hepatitisa A jer mi dolazimo sa podrucja na kojima je dosta prisutan,drugim recima kao da su mi rekli da smo mi prljavi.Bas su me bile iznervirale. A taj slucaj sam cula i ja i rekose da je problem stvorilo to sto je rastvor "prenocio"otvoren .Uzas

ni meni nije svejedno sa ovim vakcinama,ali znaš kako je što se mora mora...a ovde je i obaveza da se prime vakcine,ne kao u nekim zemljama(i USA),gde roditelj može da odbije da se detetu da...ja jesam u suštini za vakcinu,jer nijedan konkretno dokazan test nisam čula da negira dobrobit vakcine...

Da zaboravih reci...mi dodjemo na vakcinu, a oni NAS pitaju jel' dete zdravo???:eek::dontunderstand:

Ne vidim koga će drugog da pitaju? Pa tvoje je dete i sa njim si svakog dana, valjda bi primetila da nije zdravo...

Kad ste već pomenule vakcine, mi smo juče bile na kontrolnom pregledu za 6 meseci i dobili smo 2 vakcine, pentaxim i protiv žutice...
Od jutros mi beka ima temperaturu, nije puno 37.5 pitala sam doktorku da li je moguća reakcija na neku od vakcina, kaže da nije. Usput joj izbijaju gornje jedinice pa se tešim da je možda od toga, kaže dr da dođemo ako joj do večeras temperatura pređe 38.
Upravo je fino jela, nije izgubila apetit i vesela je, samo se po okicama vidi da ima temperaturu,
Ima li neko iskustva sa slučajem temperature posle vakcine?

Kad ste već pomenule vakcine, mi smo juče bile na kontrolnom pregledu za 6 meseci i dobili smo 2 vakcine, pentaxim i protiv žutice...
Od jutros mi beka ima temperaturu, nije puno 37.5 pitala sam doktorku da li je moguća reakcija na neku od vakcina, kaže da nije. Usput joj izbijaju gornje jedinice pa se tešim da je možda od toga, kaže dr da dođemo ako joj do večeras temperatura pređe 38.
Upravo je fino jela, nije izgubila apetit i vesela je, samo se po okicama vidi da ima temperaturu,

Pentraxim je ona vakcina koja se daje i na zapadu, ako se ne varam ( vise u jednoj ?!)
Moja beba ima isto 6 meseci, ali ovde je malo drugi raspored vakcinacije, tu kombinovanu vakcinu je do sada dobila 3 puta sa 2, 3 i 4 meseca i ceka je jos jedna sa 11 meseci. Mene su upozorili da moze da dobije temperaturu od nje i da joj preventivno svaki put posle vakcine stavim cepic paracetamola, sto smo i radili. Jednom od dosadasnje 3 primljene vakcije je imala temperaturu oko 38, 38.5 koja je traja tacno 24h i za to vreme sam joj samo stavljala cepice paracetamola.

Nova sam, pa da se prikljucim diskusiji :)

Ne brini baki, sve to dodje na svoje... Moja beba ce 4 mjeseca 30.12.'08. Ja iskljucivo dojim, tako da niasm dodavala ni vodu ni cajeve, citala sam da se majcinim mlijekom zadovoljavaju i potrebe gladi i zedji, obzirom da je prvo mlijeko tanko i ono zadovoljava zedj, dok sto beba vise sisa, postaje masnije i hranljivije, tako da je najbogatije "zadnje"mlijeko, tako ga zovu.

Najvaznije ce ti biti da nadjes pogodan polozaj kada je u pitanju dojenje, tako da i bebi i tebi bude udobno.

Od kozmetike koristim NIVEA proizvode: Kupku (WashLotion, ujedno za kosu i tijelo), Soft Creme (blagu kremu i za lice i za tijelo), a za guzu koristim Pavlovicevu ili Pavloderm (ima dodatke kamilice i nevena, tako da kada je hladnije moze se mazati citavo tijelo). Nikada nismo imali probleme sa ojedima.

A sto se pelena tice, ne znam sto da ti kazem! Ja sam u pocetku koristila Huggies (1) i odlicne su mi bile. Sad koristim pampers i nikako mi se ne svidjaju, jer mi propuste sa strana, a cak i ledja budu mokra. Mozda se ipak vratim na Huggies z:)

Mi i dalje nosimo siroki povoj, iako je sve OK sa kukovima.. To je vjerovatno jos uvijek stara skola, ko ce ga znati. Poslije N.G. opet idemo na pregled pa cemo vidjeti sto ce nam reci. Trebalo bi ja mislim do 6.mjeseca. Vidjecemo.

Nadam se da sam bila bar malo od koristiz: z:hi:

Ne vidim koga će drugog da pitaju? Pa tvoje je dete i sa njim si svakog dana, valjda bi primetila da nije zdravo...

Da, ja bih rekla da primetim da mi je dete bolesno...problem je u tome sto je njihova duznost da pre vakcine dete pregledaju, a oni to ne rade nego pitaju roditelje...ja nisam doktor...ne mogu da poslusam detetu pluca...o tome se radi...
To pitanje bi bilo u redu da usput i oni obavljaju svoju duznost...

Nemoj da se ljutiš, ništa loše nisam mislila... kod nas med.sestre daju deci vakcine, one pitaju da li je dete zdravo jer ima roditelja koji decu dovedu na vakcinu bez pregleda pedijatra, smatrajući da im je dete zdravo. Pedijatar ne pita, ali sestre pitaju.

SD76 jeste, to je 5 u 1 vakcina.. hvala na odgovoru, ovde nisam čula ni od doktora ni od ostalih mama da je neko dete imalo reakciju.

prvo hvala vam svima na cestitkama :)
sto se tice pentaxima ne bi trebalo da je od njega,pre ce biti da su zubici
i nasa smizla je primila pentaxim vise puta i nijednom nije imala nikakvu reakciju

Kakvi su vam to poedijatri ako pre vakcine ne pregledaju dete? Ne razumem. Mi smo pre svake vakcinacije imali merenje, pa pregled kod pedijatra pa ako ona kaze da moze idem d akupim vkacinu i odmah je primi da se ne bi drndala sa onim drzanjem na hladnom i sl. Mi ni jednu vakcinu nismo primili na moju rec da je dete ok nego iskljucivo po odluci pedijatra da moze.
Mi nismo imali temperaturu od pentaxima ali crvenilo i otok na nozi gde je uboden poslednji put jeste. Ni temperaturu od zuba.
Feelgood ja stvarno verujem da je reakcija na vakcinu kao i na izbijanje zuba potpuno individualna stvar kod svake bebe tako da nasa iskustva na tu temu ne moraju mnogo da govore. Pratite je pa ces videti da li da reagujes :bye:

Nemoj da se ljutiš, ništa loše nisam mislila... kod nas med.sestre daju deci vakcine, one pitaju da li je dete zdravo jer ima roditelja koji decu dovedu na vakcinu bez pregleda pedijatra, smatrajući da im je dete zdravo. Pedijatar ne pita, ali sestre pitaju.
.

Ne ljutim se, i znam da nisi mislila lose...samo sam htela da pojasnim svoj komentar...***, takvo je moje iskustvo sa vakcinama i doktorima...jednostavno ga ne pregledaju nego se oslanjaju na moju rec...sto mi je totalna glupost...mislim, jesam ja majka, i stalno sam sa svojim detetom, ali ipak...diploma doktora je diploma doktora...
z:poz:

Back