SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Plasim se da nije rano za operil i marisol beba jos nema mesec dana (tri nedelje) a neznam cime da izvucem to iz nosica za pumpice mi u apoteci kazu da je jos beba mala a lako bi bilo izvuc kad bih smjela nesto upotrebit,strah me da ne ostetim nesto posto beba nije bas mirna kad joj se ceprka oko nosica

Nemoj da se plasis,obavezno bebi cisti nosic sa rastvorom a i sa pumpicom izvlaci neces joj nista ostetiti ,naprotiv ako joj ne cistis nosic i izvlacis slinice moze da da dodje do otitisa,upale usiju.To je onda veci problem...tako da samo hrabro valjda mozes malu bebu savladati;)

Samo da se prijavim u klub mama sto lude jer im bebe nece da jedu!!!!
Sve do skora je bilo super,sve je ruckala...nekada manje nekada vise al'je jela ...a sad NISTA!!!!
Ma samo vidi onu kasicu odmah pocne sa mmmmmmmm...mmmmmmmm..pa ako insistiram krene:besna::besna::besna:
Jedino sto jede je voce i mleko,dobro bolje ista nego nista al ja sam stvarno zabrinuta mislim da joj je potrebno i nesto konkretno!

Ovako je i sa starijim bilo al njega sam bar mogla da zeznem kao mm ga zasmeje a ja kasikicu u usta a ova mala je zeznuta smije se zatvorenih usta:dash:

...
dobro.
sa koliko meseci treba da krenem da izbacujem nocne podoje, ako on vec sam ne izbacuje, vec je krenuo i da ih ubacuje.
samo da napomenem, na pragu je chvrste hrane, greshna mi dusha, mozzda je dete gladno, al` sad se chesce budi nego kad je bio bash mali... (a sad je kao velik, ima 4ipo... :))

E Maslachak i ja sam se na isto to zalila!!!
I neki savet koji je upalio- nemam.
Jedino je ostalo da uvece probamo Hipp-ovu kasicu za laku noc koja se duze vari.
Meni rekose kad uvedemo cvrstu hranu za veceru duze ce ga drzati pa ce duze i da spava. Em sto brljavi sa tom hranom ali i kad pojede vise opet se budi, tako da gladan- nije. Zubi, dozivljaji preko dana, sta li...ali mi se budimo mnogo vise nego pre ;(

i ja sam mislila da ima neke veze sa dozzivljajima preko dana...
ne znam kako tebi, al` mnogo mi je tezze da ga uveche uspavam nego inache... danju, bez problema - ponekad zaspi sa sisom, ponekad zaspi sam, ali uveche, prosto nece. kao da ne zzeli da spava, vec pokushava da se otrgne od sna.
to sa nocnim budjenjima njemu vrlo zavisi od dana do dana... nekad je super, budi se jednom, nekad je katastrofa, budi se po pet puta.
ja se stvarno ne zzalim, sjajna je beba, kakvih ima, nego sam nekad umornija, pa kad me nocu probudi, jedva chekam da zavrshi sa tim sisanjem, a kad ga vratim u krevetac, ja zaspim u fotelji u kojoj ga dojim, k`o idiot, pa se posle beskonachno ukochim.

inache, mislila sam da krenem sa kashicama oko nove godine. tada ce imati 4 meseca i 20ak dana - je li to prerano?

i ja sam mislila da ima neke veze sa dozzivljajima preko dana...
ne znam kako tebi, al` mnogo mi je tezze da ga uveche uspavam nego inache... danju, bez problema - ponekad zaspi sa sisom, ponekad zaspi sam, ali uveche, prosto nece. kao da ne zzeli da spava, vec pokushava da se otrgne od sna.
to sa nocnim budjenjima njemu vrlo zavisi od dana do dana... nekad je super, budi se jednom, nekad je katastrofa, budi se po pet puta.
ja se stvarno ne zzalim, sjajna je beba, kakvih ima, nego sam nekad umornija, pa kad me nocu probudi, jedva chekam da zavrshi sa tim sisanjem, a kad ga vratim u krevetac, ja zaspim u fotelji u kojoj ga dojim, k`o idiot, pa se posle beskonachno ukochim.

inache, mislila sam da krenem sa kashicama oko nove godine. tada ce imati 4 meseca i 20ak dana - je li to prerano?

ako ti bebica sisa onda je još rano za čvrstu hranu,kažu da bebe koje sisaju dovoljno je da počnu sa čvrstom hranom sa 6 meseci,bebe koje su na adaptiranom mleku počinju da jedu čvrstu hrano sa 4,5 meseca...

Eto samo da prijavim da nema pentaxina, i opet. Ja taman otisla u DZ, cekam doktora i uz to odoh do apoteke kad tamo, molicu lepo kazu nema tek iza NG. Mislim dodjeti da poludis. Eto samo da javim onima koji trebaju po vakcinu ovih dana. Znaci zovite, trazite itd.
P.S. Meni su doduse rekli da ima u N.Sadu.

caos svima!evo i ja da se pozalim ...........opet.........izbacilo mi dete mleko,uopste nece da ga jede!ja se izmlazavam ko budala pa ceo da i noc vec 7 i kusur meseci a on ni da ga pipne,ni ujutru ni uvece ni preko noci,ostali obroci preko dana su mu voce i povrce i to jede super ali mleko........neznam sta cu?kako da ga nateram?sinoc sam mu posle kupanja dala zitarice sa mlekom posto nije hteo samo mleko i to je probrljavio da bi se ujutru u pola 6 probudio i popio 20ml i onda mu ja napravim negde oko pola 9 opet zitarice sa mlakom i to mi odbije,probala sam i adaptirano mleko i kravlje ali nista.sta sad?

kameron, ne znam sta da ti kazem...najbolje pitaj pedijatra...
maslacak, mozes vitamine za trudnice, mada se raspitaj koje, mislim da na nekima pise za trudnice i dojilje, mada su oni u sustini svi isti...

Back