SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mi smo Acu stavili u dubak sa 6 meseci,kada nam je doktor na UZ kukova dao zeleno svetlo.Obozavao je da bude u njemu i prohodao je sa 11 meseci i 10 dana.

Sada u septembru treba da idemo na onaj pregled kukova sto se vrsi nakon mesec i po dana samostalnog hoda,jeste da kasnimo skoro 4 meseca,jer su ti pregledi sada premesteni sa decije u ambulantu za odrasle,pa kad smo otisli tamo je bila gomila odraslih,bolesnih ljudi,uzasna guzva,tako da smo se samo okrenuli,sledeci put kad smo otisli vec su poceli letnji odmori,tako da su nam rekli da dodjemo u septembru.Koliko sam videla po nasem pedijatru,ona je sasvim ravnodusna sto se tog pregleda tice,ali mi cemo ipak odvesti Acu,cisto da se otkloni i najmanja sumnja da nesto,ne daj Boze ,nije u redu.
Mame cija su deca prohodala,da li ste i vi vodile vasu decu na taj pregled?

Ja nisam vodila mog sina a niko mi nije rekao ni da treba:eek:, sada prvi put cujem:eek:

Zezam se ja da se zamalo prekinuo, ali ja nisam nikako mogla da se oslobodim, jer je opasno zatezao one kaiseve. Mi smo ga stavili prvi put sa 3 i po mjeseca, kada je poceo da drzi glavicu, a tada je imao 7 i po kilograma. A nekako je bio i dugacak, uopste nisam mogla fino da ga namjestim. I da, jes da tamo pise do 9 kilograma, ali ja nesto nisam mogla da se opustim.

Mi idemo prekosutra na kontrolu pa cu videti koliko ima kg. Mada je za svoj uzrast koliko kapiram napredan, zino me zanima koliko je nabacio u drugom mesecu, a btw ja sam pocela i da tripujem da mi naglo opada kolicina mleka :cry::confused: jer nema onog osecaja od pocetka da ima i vise nego sto treba...

Mi idemo prekosutra na kontrolu pa cu videti koliko ima kg. Mada je za svoj uzrast koliko kapiram napredan, zino me zanima koliko je nabacio u drugom mesecu, a btw ja sam pocela i da tripujem da mi naglo opada kolicina mleka :cry::confused: jer nema onog osecaja od pocetka da ima i vise nego sto treba...

Tako je bilo i meni, mislila da nemam dovoljno mleka a mali napredovao po 1kg i 200gr, znaci bilo je nego se uspostavilo pravilo ponude i potraznje:roll:

Mi smo prvog meseca dobili 1400 a sad ne znam koliko je to dobijanje kilaze merodavno za mleko jer sam ga prakticno tokom celog drugog meseca imala dosta...ovo su noviteti tek od poslednjih 3-4 dana

Bice sigurno sve OK, ne brini. Bebac super napreduje i sve je u redu ako nije gladan.
Vezano za kengura: da zanemarimo tezinu (ledja pucaju vec sa 4kg), pretoplo je za kengura. Bebac ce se bariti na temperaturi tvog + svog tela + spoljnjoj, pa razmisli...

Poslednja izmena:
Dobro vece svima.
Nakon sto sam procitala sva vasa iskustva i savete, i boga mi neke od njih i primenila, interesuje kada ste vi vasim bebamapoceli da dajete normalne 100% vocno sokove.:confused:

Ja sam negde oko 6-og meseca pocela da uvodim po malo tih sokica, onih koje sam sama pravila. Na ovim vrucinama se primila na vodu koju ranije nije htela da okusi, a ima i dana kada ne zeli da jede voce, pa joj tad dam za uzinu vocni sok.

Bice sigurno sve OK, ne brini. Bebac super napreduje i sve je u redu ako nije gladan.
Vezano za kengura: da zanemarimo tezinu (ledja pucaju vec sa 4kg), pretoplo je za kengura. Bebac ce se bariti na temperaturi tvog + svog tela + spoljnjoj, pa razmisli...

U pravu si za vrucinu, nego se spremamo van grada pa sam mislila da je zgodnije za setnju. Nadam se da nije gladan, i dalje povremeno place zbog grceva (nadam se da nije glad u pitanju :confused::sad2:) a ima i sasvim fine pauze izmedju podoja, barem nocu, danju se to malo pokarabasi...

Back