SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja Valentina nosi sve boje a najmanje roze stvarčice. Dok je bila zima kupili smo joj plavi skafander i tako mi šetamo po Eurosalonu a prilazi čovek sa sinom i kaže šta misliš jel ovo bata i seka, ma verovatno je seka ima roze bodić a skafander je pozajmila od starijeg brata. Mm i ja smo se samo pogledali. Inače redovno nam se dešava da nam kažu: Jao vidi ga kako je sladak, zato što joj je opala prva kosa pa je sada ova kratka.

I mi volimo da se ponekad obučemo u istoj boji.

Moja Valentina nosi sve boje a najmanje roze stvarčice. Dok je bila zima kupili smo joj plavi skafander i tako mi šetamo po Eurosalonu a prilazi čovek sa sinom i kaže šta misliš jel ovo bata i seka, ma verovatno je seka ima roze bodić a skafander je pozajmila od starijeg brata. Mm i ja smo se samo pogledali. Inače redovno nam se dešava da nam kažu: Jao vidi ga kako je sladak, zato što joj je opala prva kosa pa je sada ova kratka.

I mi volimo da se ponekad obučemo u istoj boji.

Hhahahahaha sta sve deci pada na pamet, bozeeee... :rotf: :hahaha:

Zdravo Vesna, dobrodošla :)
Smeš da daješ bebi uz svaki obrok Espumisan, ali je bolje da pratiš dete, da oceniš da li je potreban ili ne... Meni je savetovano da joj dajem a grčeve nije imala, ispada da ih je Espumisan pospešio... Na tebi je da odlučiš šta ćeš raditi, emulzija nije štetna sama po sebi.

:roll:
Dakleee:dash:
Ne kaze se ni Srpija, pa je jezik srpski, ne kaze se ni vrapac, pa postoje vrapci, a sve zbog toga sto postoje i glasovne promene.
Za varicele postoji vakcina http://www.roditelj.org/download/Ovcije_boginje.pdf

Alo,shvati,2 puta 2 deteta=vakcinisani
2 puta 2 deteta=prelezali boginje!!!!!!!!!!!!!
sidi sa tog drveta i javi se kada budes imala iskustva i u praksi.:roll::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:

[/CODE]
Dakleee:dash:
Ne kaze se ni Srpija, pa je jezik srpski, ne kaze se ni vrapac, pa postoje vrapci, a sve zbog toga sto postoje i glasovne promene.
Za varicele postoji vakcina http://www.roditelj.org/download/Ovcije_boginje.pdf

Najbolji način za zaštitu od ovčjih boginja je vakcinacija. Vakcina se daje deci starijoj od 12 meseci ukoliko nisu preležala boginje, kao i tinejdžerima i starijim osobama. Deca između 12 meseci i 12 godina primaju jednu vakcinu, dok osobe koje imaj 13 godina i starije dobijaju 2 vakcine u razmaku od 4 do 8 nedelja.Vakcinisano dete koje dobije boginje može da ih prenese nevakcinisanoj deci. Nažalost u našoj zemlji jos uvek nema ove vakcine.
Vidis,procitala sam da i vakcinisano dete moze dobiti boginje.
A iz prakse znam da uglavnom prvo izbiju(osim na stomaku i ledima)i u usnoj duplji!
Eto,to nisi mogla nigde da procitas,a sada ipak znas.:banovati:

:roll:

Alo,shvati,2 puta 2 deteta=vakcinisani
2 puta 2 deteta=prelezali boginje!!!!!!!!!!!!!
sidi sa tog drveta i javi se kada budes imala iskustva i u praksi.:roll::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:
:ljutko:
Prvo da te obavestim da nema potrebe da budes bezobrazna. Kao sto si mogla lepo da primetis, ja sam ti sasvim uljudno replicirala, do sad.
za ovcije boginje nema vakcine
Znaci, vakcinisana su ti deca vakcinom koja, po tebi, ne postoji.
A zatim su prelezala boginje protiv kojih su vakcinisana nepostojecom vakcinom.
Dobro.
Sad, za ubuduce, ili me zaobidji, ili
- nemoj da iznosis pretpostavke koje blage veze nemaju sa zivotom, a kasnije, u nedostatku argumenata, prelazis u vredjanje
- nauci da se ophodis kulturno
- pre nego sto pocnes da ispravljas druge, nauci sama osnove gramatike

Ah, da, nismo mi ni razgovarale o tome da li su tvoja deca imala boginje ili ne, vec sam te ja samo obavestila da postoji vakcina, za koju si mislila da ne postoji.
Tako da nemam ja tu sta da shvatam, a jos manje da silazim s drveca.

:ljutko:
Prvo da te obavestim da nema potrebe da budes bezobrazna. Kao sto si mogla lepo da primetis, ja sam ti sasvim uljudno replicirala, do sad.

Znaci, vakcinisana su ti deca vakcinom koja, po tebi, ne postoji.
A zatim su prelezala boginje protiv kojih su vakcinisana nepostojecom vakcinom.
Dobro.
Sad, za ubuduce, ili me zaobidji, ili
- nemoj da iznosis pretpostavke koje blage veze nemaju sa zivotom, a kasnije, u nedostatku argumenata, prelazis u vredjanje
- nauci da se ophodis kulturno
- pre nego sto pocnes da ispravljas druge, nauci sama osnove gramatike

Ovo:za ovcije boginje nema vakcine si bezobrazno izvukla iz kontexta price.
Postoji zastita,ali ne i garancija,vakcinisano dete moze dobiti ovcije boginje,ali je zasticeno tako da se lakse podnose.
Ja imam jako dobre argumente,ne vidim da sam te necim uvredila,mada ne garantujem da necu.
Jako si ogranicena,pokusaj da prihvatis i tude misljenje.
Mozes me "uljudno reciplirati":hahaha:,izvoli!

А ја и не гледам ову тему, реко - не може на оваквој теми ваљда доћи до неког фајта...:lol:

Убудуће ћу је мало више контролисати. :rtfm:

Poslednja izmena:
@ sajko
Ako ti je ovo za ljude u inostranstvu kojih se grozis upuceno meni, ne znam odakle ti ta dezinformacija.A sad, molim te, zeno, zaobidji me.
@ svima, izvinjavam se na spamovanju, nema vise
@ maja r i kockica - ja sam pocela oko 10tog meseca

ja se još ne usuđujem davati te sokiće bebanu,mada on ima tek 7 i po meseci...a iskreno koliko je voleo sokove sa 4 meseca,toliko ih sada ne pije uopšte,pa onda ni ne nudim preterano...
Atina i Jelena,moooooooooooooooooooooooooooolim vas sve smo mi žene i majke,čitam i ostale teme i užas koje pljuvanje tamo ide,hajde da budemo majke i lepo razgovaramo,pa zato smo na ovom forumu...ništa nećemo postići uvredama,zar ne,i nećemo pomoći bebama,zar ne?...puuuuuuuuuuuuuuuuuno vas pozdravljam,i hajde da lepo pričamo...
Hellen welcome to the jungle,hehehe....šalim se,znaš kako je,ponekad strasti prevagnu,i eto stvori se svađica,ali ništa preterano što ne može da se koriguje...

Upravo to ;)
Ovo sto se tice sokica, moja malena je pocela da jede voce kao luda, to joj je omiljena hrana, tako da joj i ja vise ne dajem sokice. Sada (13 meseci) ima 5 zubica, i svidja joj se da ih koristi - mekane vockice (lubenica, dinja, mekane zrele kruske, breskve, kajsije itd) jede kao velika (izvadim joj kostice i jede polovine) :)

pa verovatno je razlog isti i kod nas,obožava da jede kašice od voća,i ja njemu sve pripremam domaće od svežeg voća,pa nema potrebe za sokićima...on ima 2 zubića i glođe Plazmu,koru od hleba,dajem mu parče banane pa to slasno gricka...

E hvala puno mislim da cu i ja poceti oko 10.meseca.Inace i moj nije pio dugo sokice, ali sad, da li zbog vrucine, ili cega vec ali popije jednu flasicu. Inace on ce 11.da napuni osam meseci i za sad fino napreduje.Imao je pre neki dan 9.550, i 72cm.Inace i on je odraso na Humani jer mleko nisam imala, a sad jede kasice koje mahom spremam i vec od 6 meseci pije kravicu.Ali jos uvek nemamo ni jedan zubic.To mi je problem jer me je strah da mu dam keks ili koricu hleba.Idorucak nam je uvek isti, ili popara,ili kacamak, ili kiflica i sve to sa jogurtom.Sta ste vi davale u ovom uzrastu?

E hvala puno mislim da cu i ja poceti oko 10.meseca.Inace i moj nije pio dugo sokice, ali sad, da li zbog vrucine, ili cega vec ali popije jednu flasicu. Inace on ce 11.da napuni osam meseci i za sad fino napreduje.Imao je pre neki dan 9.550, i 72cm.Inace i on je odraso na Humani jer mleko nisam imala, a sad jede kasice koje mahom spremam i vec od 6 meseci pije kravicu.Ali jos uvek nemamo ni jedan zubic.To mi je problem jer me je strah da mu dam keks ili koricu hleba.Idorucak nam je uvek isti, ili popara,ili kacamak, ili kiflica i sve to sa jogurtom.Sta ste vi davale u ovom uzrastu?

UH uh kakooo lep dorucak :super:

I jos jedno pitanje. Ja svog sina stavljam u setalici mada vidim da su podeljena misljenja u vezi sa njenim koriscenjem. Moj mali je prosto obozava i po celi dan bi bio u njoj. Jeste li vi stavljale vasu decu u njoj?

Мени је ортопед изричито нагласио да никако не стављам децу у шеталицу!

Најбоље питај свог педијатра, па ћеш чути стручно мишљење.

Pedijatar koji prati Nikolu mi je preporucio da ga stavljam u dubak, normalno bez ikakvog preterivanja, posto mi je mali puno aktivan i ne bih izdrzala da ga po celi dan nosim, a on je takav da nece dugo da sedi, u ogradnici se igra desetak minuta i posle mu nije interesantno.Tako da mi je setalica spas, a i njemu.Ali na netu nailazim na mnoga oprecna misljenja a smatram da su majke najmerodavnije sa svojim iskustvima.:klap:

Back